Mama

En toen….stond er geen box meer

Eerder dan verwacht hebben we de box die in de kamer stond afgebroken en op zolder gezet. Anderhalf jaar heeft hij beneden gestaan om dienst te doen als ligplek, speelplek en dumpplek. Er is een tijd van komen en een tijd van gaan en ik laat je vandaag zien wat er voor in de plek is gekomen!

Ineens kregen we afgelopen zondag een opruim-bui. De muren in de kamer waren opnieuw gewit en er werd wat geschoven met meubels. Ook hebben we het keukentje van Sarah in elkaar gezet, die ze onlangs voor haar verjaardag kreeg. En dan kom je erachter dat, hoe groot je huiskamer ook is, je toch net te weinig ruimte hebt. De box stond in de weg, dat was duidelijk.
Meteen dacht ik na over het praktische van de box; gebruikten we hem nog veel? Eigenlijk zette ik Sarah er alleen in als ik na het ontbijt even wilde douchen. Om te voorkomen dat ze zichzelf in gevaar zou brengen ‘sloot’ ik haar erin op. Opsluiten, zo voelde het een beetje. Mijn kleine dreumes is de wereld aan het verkennen en kruipt, loopt en klouterd overal naartoe.

In de box vond ze het dan ook maar heel even leuk maar al snel was de lol er af. Met het idee om traphekken te gaan plaatsen kwam het einde van de box steeds meer in zicht.
Als ik wilde gaan douchen kon ik haar meenemen naar boven en haar loslaten op de overloop. Omdat er traphekken staat kan ze geen kant op en kan ik even rustig mijn gang gaan.
Zo, probleem opgelost. De box is er diezelfde dag nog uitgegaan.

box

De box, die wij hebben uitgekozen met 20 weken zwangerschap. Die wij in elkaar hebben gezet terwijl we wegdroomden bij het beeld dat er een kleine baby in lag.
De box waar Sarah de eerste maanden met grote ogen om zich heen zat te kijken, genietend van de muziekmobiel. De box waar ze als eerste zichzelf leerde optrekken en leerde staan. Die box maakt plaats voor een speelhoekje van een heuze ondernemende dreumes.

hoekje

 

hoekjes

 

hoekje3

 

hoekje2

Ondanks dat het heel even slikken was, is ook dit weer een leuk tijdperk. Haar speelhoekje en keukentje is zo gezellig geworden dat ik best even kind zou willen zijn. Sarah is er elke dag te vinden en sleept met pannen, bestek en de hele gootsteen. Ze bakt puzzelstukjes in een pannetje en geeft de hond een stukje plastic fruit. Ik vind het leuk! En die box, tja, die gaan we verkopen. Hopelijk kunnen we er iemand anders blij mee maken die voorlopig nog niet over een keukentje of speelhoekje hoeft na te denken. Nou ja voorlopig…het is zo voorbij!

hoekje22

Ik ben benieuwd wanneer jullie de box hebben weggedaan. En vond je dit moeilijk of viel het mee? Laat het mij vooral weten!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment