Lifestyle My killerbody motivation

Voor- en nadelen aan het Killerbody dieet.

Dagelijks blijf ik vragen krijgen over het Killerbody dieet. Welke proteïne ik gebruik, hoe ik de oefeningen doe of hoe ik ben gaan stabiliseren na het afvallen. Maar ik krijg ook veel berichtjes van mensen die over de streep zijn getrokken door mijn artikelen over het dieet. Hartstikke leuk en tof! Vandaag weer een blog over het dieet dat mij ontzettend goed geholpen heeft om af te vallen. Welke voordelen heb ik ervaren en ervaar ik nog steeds? En welke nadelen zitten er aan? Ik vertel het je open en eerlijk.

Voordelen

 • Natuurlijk het grootste voordeel wat ik heb ervaren: ik ben afgevallen. In totaal 13 kilo en in nog geen 6 maanden ben ik van 67 kilo naar 54 kilo gegaan. Niet te snel, niet te langzaam. Gewoon goed. Doordat het dieet aanspoort om minder koolhydraten te eten en meer vezels, eiwitten, groenten en fruit viel ik eindelijk goed af. Ik heb daarvoor heel even Weightwatchers gedaan maar ik werd gek van het tellen. Ook ben ik een keer afgevallen zonder een speciaal dieet, maar ik bleef daardoor veel brood eten.
 • Het Killerbody dieet heeft mij gemotiveerd om meer krachttraining te doen en heeft mij inzicht gegeven in het belang van krachttraining. Achteraf blijkt dit ook nog eens een perfecte training voor mij te zijn, aangezien blijkt dat ik hypermobiel ben. Om gewrichtsproblemen zoveel mogelijk te voorkomen is krachttraining erg belangrijk.
 • Door het dieet heb ik een realistisch beeld gekregen van slank en fit zijn. Dit klinkt voor sommige mensen vast tegenstrijdig omdat ze van mening zijn dat het Killerbody dieet je uithongert en kan leiden tot eetproblemen, maar je wordt verre van te mager als je je aan het dieet houdt. Kijk naar Fajah, zij is gespierd, fit en heeft rondingen. Na het afvallen heb ik nog steeds rondingen, alleen minder ‘blubber’ rond mijn buik en op mijn heupen. Ik heb niets met spillebenen, geen rondingen en een uitgehongerd lijf.
 • Met het kopen van één boek (voor twintig euro) kun je succesvol afvallen en trainen. Je hebt niet apart een fitness instructeur nodig of een voedingscoach. Je kunt je inschrijven voor het online programma, maar dit hoeft niet om succesvol af te vallen.
 • Het eten wat je eet en de boodschappen die je daarvoor nodig hebt zijn heel goed te verkrijgen en absoluut niet duur. Het zijn geen gekke dingen, maar juist heel random. Denk aan kwark, havermout, groenten, crackers, rijst, pasta, etc.
 • Het boek geeft je behalve een maatje minder ook veel inzicht in de werking van koolhydraten, vetverbranding, eiwitten en nog veel meer. Ook leer je dat het verbranden van vet, het eten en het resultaat van sporten afhankelijk is van het type lichaam. Ik heb een zandloper figuur en schijn dus langzaam te verbranden, maar ook snel spiermassa op te kunnen bouwen.
 • Voor mij werken de fases van afvallen heel goed omdat ik een strikt voedingsschema heb waaraan ik mij moet houden. Ik heb handvatten nodig en wijk zonder hadnvatten al snel af naar een oud ritme. Doordat het zo duidelijk staat beschreven en er een plan is voor 12 weken is het voor mij makkelijk om mij daar aan te houden.
 • En als laatste het grote voordeel: ik heb hele lekkere dingen gegeten die ik nog steeds mer plezier maak. Zoals de pannenkoek van havermout met vers fruit….ik ben er dol op! Ook eet ik vaker kwark met fruit, een gevulde wrap of een salade.

Nadelen

 • Na 12 weken (of nadat je je streefgewicht heb bereikt) kun je het gevoel krijgen dat je in een zwart gat valt. Je denkt….’en nu?’ Ik had dat ook heel even en moest echt omschakelen naar een eetpatroon wat voor mij voor langere tijd werkt en wat niet zou zorgen voor een toename aan gewicht. Hoe ik dat nu doe? Overdag eet ik ‘volgens Fajah’ en in de avond eet ik zoals vroeger, maar dan wel een stuk minder en ik beperk koolhydraten. Werkt voor mij prima om stabiel te blijven.
 • Als je een (groot) gezin hebt kan het lastig zijn om het dieet te volgen, omdat zij met name in de avond ook mee eten. Nou zijn de gerechten op zich ook prima te eten als gezin, maar je moet soms wel creatief zijn. Ik maakte voor Sarah vaak wat meer pasta, rijst of aardappels. Verder kon ze over het algemeen prima mee eten.
 • Mocht je vegetarisch zijn of bijvoorbeeld een lactose intolerantie hebben dan is dit dieet moeilijk te volgen. Er wordt veel gebruik gemaakt van vlees en vis en van kaas en kwark.
 • Een klein nadeel sinds ik meer eiwitten eet: mijn huid is wat onrustiger. Ik krijg meer pukkeltjes nadat ik op een dag veel eiwitten heb gegeten, zoals eieren, kwark en proteïnepoeder in een shake of pannenkoek.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?


Update nummer 1 Killerbody dieet

Update nummer 2 Killerbody dieet

Update nummer 3 Killerbody dieet

Update nummer 4 Killerbody dieet

Update nummer 5 Killerbody dieet

Sporten met het Killerbody dieet

Recept cheesecake

Eetdagboek Killerbody dieet

Waarom ik wel kies voor het Killerbody dieet en mijzelf niet uithonger

Al zes maanden stabiel op gewicht

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

 • Dankzij jouw blogs heb ik inderdaad de boeken aangeschaft en ga ik beginnen met de menu’s. De oefeningen moet ik nog even uitstellen tot ik helemaal hersteld ben van de bevalling, maar ik ben wel weer licht aan het sporten in de sportschool onder begeleiding. Leuk om te lezen wat uiteindelijk jouw ervaringen zijn met het “dieet” al is het meer een veranderde lifestyle dan een dieet!

  Beantwoorden
 • Superleuke blog! Eerlijk, realistisch en goed geschreven. Dank je wel! Ik ben nu aan mijn tweede week bezig en het gaat goed. Ik word ook gek van alle kritiek op Fajah in de media en mijn omgeving die dat ongenuanceerd en klakkeloos overneemt. Dus fijn om jouw gefundeerde tegengeluid te lezen. En tot slot… Wow! Gefeliciteerd met het fantastische resultaat dat je behaald hebt. Zo knap!

  Beantwoorden
 • Klinkt goed. Heb voor mijn zwangerschap al geëxperimenteerd met minder koolhydraten en wil dat straks weer goed oppakken. Eens kijken of Fajah dan ‘mijn vrouw’ is.

  Beantwoorden
 • […] Voor- en nadelen aan het Killerbody dieet […]

  Beantwoorden
 • […] Voor- en nadelen aan het Killerbody dieet […]

  Beantwoorden

Write a comment