Lifestyle Weightwatchers

Eet- en drinkdagboek tijdens Weightwatchers

Eetdagboeken…ik lees ze graag ik smul er altijd van! Zal wel met die nieuwsgierigheid te maken hebben. Maar, ik doe er ook een hoop inspiratie mee op. Dat is ook een beetje de achterliggende gedachte van dit eetdagboek van vandaag. Ik hield bij wat ik zoal at en dronk op een dag, rekening houdend met Weightwatchers.

8.30

Wanneer ik aan de eettafel zit met Sarah zet ik altijd eerst een kopje koffie. Meteen eten wanneer ik uit bed kom vind ik nooit prettig, eerst wakker worden! Ik drink één kopje koffie met een zoetje.

9.30

Ik krijg nu wel trek en maak een schaaltje magere kwark (4 eetlepels) met 5 gesneden aardbeien en een eetlepel granaatappelpitjes. Dit kost mij maar 3 punten en het vult goed.

aardbei

12.00

Ik drink vaak rond dit tijdstip mijn tweede kopje koffie met een zoetje en ik neem er een banaan bij. Ik ben echt gek op bananen en eet er gemiddeld twee per dag. Een banaan is 0 punten (een kleine banaan). Daarna drink ik nog een longdrinkglas water op.

14.00

Sarah slaapt en ik zet een kopje groene thee die ik achter de computer opdrink. Ik krijg trek en een een boterham met Slankie smeerkaas 20+. Dit kost mij 3 punten.  Ook snoep ik wat cherrytomaatjes, ik ben er dol op en vind ze lekkerder dan komkommer of wortels. Later drink ik weer een glas water.

16.00

Ik maak een boterham met gemengde salade en plakjes gerookte zalm. Als je mij ergens voor wakker kunt maken…Een boterham met gerookte zalm kost mij 4 punten. Ik drink een glas cola light bij de boterham.

aardbei2

16.30

Ik knaag een lekker appeltje weg, werkt altijd goed als ik trek krijg in iets zoets. Een appel is nul punten.

18.00

pannek

Vanavond eten wij pannenkoeken want Sarah is jarig! Ik ‘mag’ twee pannenkoeken en deze kosten zonder iets er op 9 punten. Ik ben niet zo gek op zoet en maak bij pannenkoeken altijd een hartige vulling met gehakt, taugé en kruiden. Ik vul deze twee pannenkoeken met de gehaktvulling en de vulling telt 5 punten. Bij het avondeten drink ik ook een glas water.

21.30

Ik zet in de avond altijd een kopje thee voor het slapen (sleepytime thee of kamille thee) en eet dan ook altijd wat. In de avond heb ik best vaak trek en als ik met honger ga slapen dan slaap ik dus niet. Standaard is een banaan voor het slapen en een boterham (soms twee). Voor zover ik mij kan herinneren heb ik altijd een boterham gegeten voor het slapen. De banaan kost mij geen punten, de boterhammen (met kipfilet) 6 punten in totaal.

Nu ik in de ochtend mijn eten ‘in plan’ weet ik precies hoeveel ik nog mag hebben of wat ik moet schrappen. Vandaag kwam ik precies op 30 punten uit. Per dag heb ik ook 30 punten en mag eventueel snoepen van de reserve weekpunten. Dat werkt beter dan wanneer ik na elke maaltijd mijn punten invoer. Ik kan het nu beter verdelen over de dag zodat ik op tijd eet en niet pas ga eten als ik verschrikkelijke honger heb. 

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (7)

 • Fijn dat je met WW eigenlijk alles kunt eten. Zo een puntensysteem lijkt mij in het begin nogal wennen. Ik eet zelf low carb en laat slechte koolhydraten weg.

  Beantwoorden
 • Vind het knap dat je het volhoudt!

  Beantwoorden
 • Leuk om te lezen!
  Bij WW vind ik het zo leuk dat je alles mag eten (met mate), in tegenstelling tot andere diëten.
  Wat mij betreft voor herhaling vatbaar 🙂

  Beantwoorden
 • Haha die boterhammen als avondeten ? Te grappig
  Fijn om te lezen voor inspiratie, ook hier bezig met ww

  Beantwoorden
 • Dit vind ik altijd erg leuk en inspirerend om te lezen! Weight Watchers lijkt me een fijne methode

  Beantwoorden
 • Ik vind dit soort artikelen ook altjd interessanr omt te lezen!
  Viel me op dat je tot 14:00 zo weinig eet. Een bakje kwark met wat fruit en een banaan vind ik weinig.
  Later op de middag vul je dat op door korter op elkaar iets te eten.

  Ik eet om de twee uur iets, brood, fruit/ontbijkoek, lunch, dadels, avond eten, koekje bij de thee. Maar ik geef ook nog borstvoeding aan mijn dochter dus uk voel dat ik dat ook echt nodig heb.

  Beantwoorden
  • Klopt, in de ochtend eet ik niet heel veel. Ik heb dan ook weinig trek, vooral omdat ik dan ook veel medicijnen moet nemen waar ik niet zo lekker van ben.

   Beantwoorden

Write a comment