Lifestyle My killerbody motivation

Eetdagboek tijdens een cheatweekend

Zoals de meesten van jullie weten ben ik succesvol 12 kilo afgevallen de laatste maanden, met behulp van het Killerbody dieet. Nu de 12 weken om zijn is het een uitdaging om de balans te houden en zo ook mijn gewicht. Om het gezonde eten makkelijk vol te blijven houden is het belangrijk dat er ook momenten zijn dat je even los kunt gaan. Niet als avondeten twee vette pizza’s, maar wel wat lekkere dingen. Ik hield een eetdagboek bij tijdens mijn cheatweekend, de twee dagen in de week dat ik wat minder ‘streng’  ben.

vrijdag5

Zaterdag

8.30

We gaan naar beneden om te ontbijten en ik begin met koffie. Het duurt altijd even voordat ik trek krijg, dus ik wacht nog even met eten.

10.00

Ik begin trek te krijgen en maak een schaaltje magere kwark met aardbeien en granola (met stukjes vijg en chocolade). Ik drink er een glas water bij.

11.30

Ik eet een appel en drink een klein kopje koffie.

13.00

Ik heb zin in een tosti! Ik maak een tosti van twee bruine boterhammen en een plak 30+ kaas. Daar eet ik een beetje ketchup (suikervrij) bij. Ik drink ook een glas water. Later komt Giorgio met warme kibbeling en ook daar snoep ik wat van mee.

14.15

Er zijn nog wat pepernoten met salted caramel over dus ik eet een handje. Na een paar heb ik ook genoeg gehad, ze zijn namelijk mierzoet! Ik drink ook een glas cola light.

16.00

Ik maak twee crackers met plakjes Jalepino kaas. Je merkt het al: tijdens mijn cheatweekend eet ik meer kaas.

17.30

Het avondeten houd ik wat licht, omdat ik vanavond sushi wil eten. Ik maak als avondeten zilvervliesrijst, kip gekruid met ketjap en maak er sla bij. Ik drink een glas water bij het avondeten.

21.00

Ik ga los met mijn sushi en geniet van een bordje sushi met zalm, mijn favoriet! Voordat ik ga slapen drink ik een kopje slaapthee.

vrij11

Zondag

10.00

We hebben heerlijk uitgeslapen! Ik ontbijt weer met een kopje koffie.

10.30

Ik maak havermout aangemaakt met sojamelk (naturel) en bak warme appeltjes met kaneel en honing. Ik drink er een glas water bij. En later nog een flinke mok thee.

13.30

Pas om 13.30 krijg ik weer trek en ik maak twee gebakken eitjes met plakjes kipfilet, tomaat en komkommer. Ik drink er een glas water bij.

16.00

Ik heb zin om te snaaien, maar gelukkig hebben we niks in huis. Ik kies voor een broodje appelstroop, daar stil ik meteen de zoete trek mee. Ik drink er een klein kopje koffie bij.

18.00

Avondeten! Ik bak pangasiusfilet met een korstje van paneermeel, kook broccoli en maak ovenfrietjes. Deze eet ik vandaag ook gewoon, maar wel de helft minder met wat ik vroeger aan frietjes at.

21.30

Ik heb zin in geroosterde kikkererwten uit de oven als snack, dus die maak ik en eet ik lekker op (een heel blikje).

22.30

Voordat ik ga slapen eet ik nog een cracker met rookvlees en een banaan.

Wat eten jullie graag als je zou willen cheaten?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

 • Wauw, wat een prestatie van die 12 kilo! En je hebt gelijk, cheatdays en weekenden horen erbij! Anders is het ook niet vol te houden. Maar ik vind het eigenlijk nog wel meevallen met het cheaten in dit eetdagboekje 😉 Die caramelpepernoten lijken me heerlijk!

  Beantwoorden
 • Nou, ziet er netjes uit voor een cheatweekend hoor! Bij mij gaat het dan meer richting een kapsalon en een glesje wijn ofzo…
  Maar die geroosterde kikkererwten, dat klinkt lekker, hoe maak je die precies klaar?

  Beantwoorden
 • Nou, ziet er netjes uit voor een cheatweekend hoor! Bij mij gaat het dan meer richting een kapsalon en een flesje wijn ofzo…
  Maar die geroosterde kikkererwten, dat klinkt lekker, hoe maak je die precies klaar?

  Beantwoorden

Write a comment