Halfvol

Een week uit mijn ‘ik geniet’ boek.

Eind februari schreef ik een artikel over tips die je helpen om te genieten van elke dag. Daarbij noemde ik ook het bijhouden van het ‘geniet-boek’ waarin je elke dag lichtpuntjes in schrijft. Ik ga niet elke week alle lichtpuntjes met jullie delen, maar voor een keer leek het mij leuk om te laten zien waar ik een week lang van heb genoten.

 

Ik had heel slecht geslapen en was overdag erg moe. Dan vind ik het moeilijk om de dag door te komen en al helemaal om op lichtpuntjes te letten. Toch heb ik proberen stil te staan bij momenten waar ik van kon genieten. Doordat ik het ‘geniet boek’ ben gaan bijhouden let ik ook bewuster op de mooie dingen gedurende de dag. Ik dwing mijzelf om regelmatig even stil te staan in het nu.
Vandaag heb ik kunnen genieten van een heerlijk dutje overdag van zo’n drie uur. Toen ik in de middag uit bed kwam zette ik een kop koffie en ik voelde mij al zoveel beter.
Daar kan ik erg van genieten: het feit dat ik weer energie in mijn lijf voel. Ik krijg soms het gevoel dat ik een batterij ben die ook daadwerkelijk leeg kan raken. Opladen is de oplossing en ik kan weer even ‘mee’.
Daarna ben ik Sarah gaan ophalen en daar was mijn volgende lichtpuntje; een vrolijk snoetje die mij vol verwachting aankeek toen ik binnenkwam.
Omdat het een beetje een rotdag was nam Giorgio verse sushi voor mij mee. En als je mij ergens blij mee kunt maken…heerlijk! Ik at het voor de televisie op met een heerlijk wit wijntje waarna ik in mijn warme bed kon kruipen. En ook al had ik heel lang bijgeslapen overdag, ik viel zo weer in slaap.

dinsdagje
Vandaag deden we boodschappen en het klinkt misschien gek, maar ook hier kan ik van genieten. Dat heb ik altijd al gedaan. Ik vind het gezellig en leuk om te doen. Helemaal nu Sarah er is geeft het mij een ‘gezin’ gevoel.
In de middag knuffelde ik met Sarah op de bank en zij besloot dat het tijd was om mijn gezicht eens flink te bestuderen. Vol concentratie gaat ze mijn hele gezicht af.
Ze trekt aan mijn lip, prikt in mijn oor, knijpt in mijn neus en met een vingertje prikt ze vervolgens ook nog in mijn oog. Ik vind het allemaal prima en geniet van haar geconcetreerde gezicht. Vooral dat mondje wat dan open staan. Heerlijk.
‘S avonds kreeg ik last van onrustige benen en het liefst ga ik dan even lopen. Het is zo’n irritant gevoel dat ik de neiging heb om in mijn kuiten te knijpen.
Mijn man was zo lief om mijn benen een stevige massage te geven met een heerlijke pepermunt crème.

woensdagje

Na een heerlijke nacht te hebben geslapen (lichtpuntje!) aan het werk en het was een goede productieve dag. Ook heb ik heel erg kunnen lachen met collega’s, iets wat ik echt gemist heb.
Ik haalde in de middag Sarah op bij mijn moeder en zij lag bij oma op schoot te slapen.  Hoewel Sarah ziek is en zich duidelijk niet lekker voelde was ook dit een geniet momentje.
Later op de dag deed ze het bij mij ook nog een keer. Het was lang geleden dat ze zo bij mij wilde liggen. Ik maakte ’s avonds zoete popcorn uit de magnetron waar ik heerlijk van heb gegeten

Sarah wordt wel heel erg ziek en klinkt benauwd dus ik besluit de huisarts te bellen. Ik kan nog diezelfde middag terecht en de huisarts bevestigd dat ze bronchitis heeft. Meteen langs de apotheek voor medicijnen. Ik ben op dat moment erg dankbaar voor de goede en snelle zorg. Ook zie ik dat de pufjes Sarah meteen goed doen, fijn!
Ondanks dat ze zo ziek is weet Sarah nog steeds haar glimlach tevoorschijn te toveren. Zo bijzonder en een groot voorbeeld voor mij. Als lunch maak ik een heerlijk broodje met tomaat, kaas en ei. Ook dit zijn voor mij lichtpuntjes, hoe klein ze ook zijn. Ik kan er oprecht blij van worden! In de avond zijn we samen in bad geweest en dat is voor ons allebei elke keer weer genieten.

vrijdagje

In het UMC onderga ik een aantal onderzoeken en word daarbij goed voorgelicht door verpleegkundigen. Ook verlopen de onderzoeken vlot en dat is fijn omdat de dag erg volgepland staat. Hoewel het erg druk was vandaag en ik aan het eind van de middag heel erg moe was, fietste ik toch met een lach terug van het centrum.
Ik genoot van het feit dat de zon scheen, dat ik alleen op pad was op de fiets (voor mij is dat een opgave) en met mijn hoofd zat ik al in de lente. Eenmaal bij mijn ouders thuis stond er een heerlijke maaltijd op tafel en thuis zijn we op de bank geploft met een glaasje wijn (en Giorgio port). We keken ‘Alles mag op vrijdag’ en ik genoot met volle teugen van de slappe lach.
Wat is lachen toch lekker!

zaterdagje

Vandaag hebben we gewinkeld in Ede en nog wat laatste spullen gehaald voor de verjaardag van Sarah. Ik kijk hier heel erg naar uit en heb er erg veel zin in. Met het avondeten brak ik de natriumarme mayonaise aan en belandde even op een wolkje. Wat een heerlijke mayonaise en wat heb ik dit gemist bij mijn frietjes! Genieten!
Op de bank ’s avonds komen er ook nog toastjes met brie voorbij. Lucky me. Het vooruitzicht op morgen (lenteweer) maakt mijn hart nog vrolijker.

zondagje

We zijn de hei opgegaan om de zon te voelen. Wat een heerlijke dag was dit! Heel Nederland kwam voor mijn gevoel uit huis en maakten een einde aan hun winterslaap. Dag winterdipje, welkom lente.
Na een lekkere wandeling had ik nog steeds wat energie over. Wat de zon allemaal met je kan doen! Blij werd ik ook van het feit dat het veel beter gaat met Sarah, ze knapt goed op en is niet meer zo benauwd.

 

Dit waren mijn lichtpuntjes die ik heb verzameld in de eerste week dat ik het ‘ik geniet boek’ bijhield. Het is een notitieboekje in a5 formaat en elke dag of elke twee dagen schrijf ik hier de fijne momentjes in. Ook heel leuk om terug te lezen! Ik merk ook dat, ook al is mijn dag niet zo fijn (maandag), er toch genoeg momenten zijn dat ik geniet.

Waar heb jij van genoten de afgelopen week? En lijkt het je wat, om op deze manier je lichtpuntjes te verzamelen?

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment