Random

Een verlengstuk voor mijn niet zo groene vingers. Review van de weedremover van Kärcher.

Ik zie mijn opa nog op zijn matje in de tuin knielen om het onkruid tussen de stenen vandaan te peuteren. Stram, stijf en met zere knieen bekeek hij tevreden het resultaat. Inmiddels zijn we bijna 30 jaar verder en is er veel veranderd op het gebied van tuinieren…Maak kennis met de Weed Remover WRE 4 van Kärcher!

*Dit product heb ik ontvangen om te reviewen

De voortuin is bij ons niet zo heel spannend met wat steentjes en enkele sprietjes verdwaalde paardenbloemen. De achtertuin is een ander verhaal: bijna de hele tuin is betegeld en de stukken met zand bevatten allerlei soorten planten en onkruid.
Een grote boom houdt onze schutting nog een beetje rechtop tijdens storm en regen en er staan wat tuinmeubelen. Kortom: onze tuin is nog niet echt ‘af’ en vrij rommelig.

Omdat onze eigen tuin niet zo fotogeniek is zijn we bij mijn vader aan de slag gegaan om de Weed Remover WRE4 te testen. Hij had vooral heel veel mos tussen en op de tegels en ook zeker last van onkruid. Komt goed pap, we helpen je wel even!

Heel fijn: geen snoeren! Het apparaat werkt op accu en deze accu is onderdeel van het Kärcher accuplatform. Een voordeel hiervan is is dat dezelfde accu te gebruiken is voor een heel assortiment apparaten. Je kunt dus ook, wanneer de accu leeg is, de accu gebruiken van een ander apparaat wat onderdeel is van het accuplatform. Handig!

Het apparaat zelf is niet zo heel erg zwaar, maar zodra de borstels gaat roteren moet je flink wat tegenkracht zetten anders gaat het apparaat richting de buren. Maar dat lukte prima, want kracht in mijn armen heb ik wel. Ga dus niet nonchalant op je naaldhakken de tuin van onkruid en mos ontdoen maar zorg dat je stevig op je benen staat.

Vooral in de achtertuin van mijn vader waar toch meer schaduw is dan voor het huis, groeit flink wat mos en onkruid. Dit is heel makkelijk en snel te verwijderen omdat de harde borstel zo snel roteert. In een paar seconden is je tegel weer helemaal schoon!

Echt geluidsloos is het apparaat niet maar dat hoeft van mij ook absoluut niet. Het vergt wel even een kleine oefening om erachter te komen hoe je het apparaat het beste kunt vasthouden ten opzichte van de tegels. Maar daarna…

Tadaa! Zelfs de grauwe aanslag op de tegels verwijdert hij moeiteloos. Enige nadeel is dat we nu de hele tuin moeten doen 😉

Voor- en nadelen op een rij

Voordelen

 • Nooit meer bukken of op je knieën om onkruid te verwijderen
 • Betaalbaar
 • Maakt tegels en bestrating razendsnel schoon en haalt de originele kleur naar boven
 • Draadloos, dus je kunt alle kanten op
 • Geluid is prima en niet te hard (maar dit is persoonlijk)
 • De accu geeft nauwkeurig aan hoeveel tijd je nog hebt. Ook tijdens het opladen kun je aflezen hoe lang het laden nog duurt.
 • De Weed Remover WRE 4 is onderdeel van Kärcher accuplatform en de accu is te gebruiken voor een heel assortiment apparaten.
 • Handgreep is in hoogte verstelbaar, waardoor je altijd ergonomisch werkt
 • Geen gebruik van schadelijke producten met gif om onkruid weg te halen

Nadelen

 • Vrij zwaar om vast te houden en te bedienen. Voor mij was het wel te doen, maar het kost best wat kracht in je armen.
 • Accu gaat niet heel lang mee en het opladen duurt een paar uur. Indien je een grote tuin hebt kun je niet alles in 1 keer doen. Wel kun je een accu gebruiken van een apparaat wat ook onderdeel is van het accu platform.
 • Verwijdert ook aanslag op de tegels, dus je zal voor het mooie de hele tuin moeten doen om de kleur gelijk te houden.

Kortom: welkom in onze familie! We zijn er heel blij mee, want je pakt toch liever even dit mooie apparaat dan dat je op je knieën met een aardappelschilmesje het onkruid weg moet peuteren. Het maakt tuinieren net even wat makkelijker, sneller, pijnlozer en milieuvriendelijker!

Meer informatie over de Weedremover WRE 4 van Kärcher vind je hier.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment