Interieur koken

Een tien jaar oude keuken moderniseren. Zo gaan wij dat doen.

Deze zomer wonen wij alweer tien jaar in dit huis. Een huis wat veel verbouwing kon gebruiken, zoals nieuwe kozijnen en een keuken. Inmiddels is onze keuken alweer tien jaar oud en hoewel deze nog steeds enorm praktisch en tijdloos is, willen we hem een beetje moderniseren en opknappen. In dit blog vertel ik jullie over onze plannen.

Tijdloos, dat wel…

Wij kozen in 2011 een nieuwe keuken uit. Strak, tijdloos maar praktisch. Witte deurtjes met roestvrijstalen greepjes, gecombineerd met een zwart keukenblad. En omdat roestvrijstaal zo ‘in’ was in die tijd kozen we ook onze apparatuur in roestvrijstaal.

In principe kan onze keuken nog jaren mee, zowel qua uiterlijk als qua stevigheid en werkzaamheid. De deurtjes zijn nog in prima staat zonder vlekken of krassen en alleen het keukenblad begint wat vaal te worden.
Eigenlijk is opknappen nog niet nodig, maar het begint toch te kriebelen om wat veranderingen aan te brengen in de stijl van nu.

 

Onze plannen en dromen

De keuken zelf blijft in principe staan. De vaatwasser is recent vervangen en dagelijks geniet ik nog van onze vijf pitten en een goede oven. Wel gaan we het uiterlijk aanpakken van onze keuken.
We denken aan het wrappen van de kastjes en het vervangen van het keukenblad. Mat zwart is op dit moment heel erg in en zal ontzettend mooi staan in combinatie met bijvoorbeeld een betonlook keukenblad. Er zitten wel een paar ‘maars’ aan.

Zo wil ik er zeker van zijn dat je geen vingers gaat zien op de kastjes, iets wat je met zwart en bijvoorbeeld roestvrijstaal al snel hebt. Ook wil ik, als we de keuken laten wrappen met folie, kundige bedrijven. Dit om te voorkomen dat we er maar kort plezier van hebben of onze keuken zelfs beschadigen.

Wat mijn ultieme droom is: een kokendwaterkraan! De waterkoker staat hier misschien wel elk uur aan voor een kop thee, een warme kruik of om rijst, pasta en aardappelen te koken. Maar echt snel en praktisch is het niet.
Bovendien kost het elke keer weer energie en maakt onze waterkoker een enorm kabaal. Kokendwaterkranen heb je in veel verschillende merken en zijn energiezuinig en beter voor het milieu. Je gebruikt namelijk met een kokendwaterkraan precies de hoeveelheid die je nodig hebt. In een waterkoker blijft vaak water staan en wordt vervolgens wegegooid.

En niet geheel onbelangrijk: het is veilig in gebruik. Er zit een kindveilig dubbeldruk draaisysteem in wat ik een heel fijn idee vind nu er een meisje van 7 rondloopt en inmiddels overal bij kan.
In 1 op de 5 huishoudens vind je inmiddels een Quooker. Je kent dit merk vast wel onder de kokendwaterkranen. Wanneer je bij de Quooker een Cube toevoegd heb je tevens de beschikking over heerlijk bruisend water. En ook dat is beter voor het milieu en goedkoper dan de plastic flessen met prik die in de koelkast staan.
Wist je trouwens dat de kokendwaterkraan al vanaf 1970 in ontwikkeling is? Er is in die 50 jaar veel tot stand gekomen en de techniek blijft veranderen en verbeteren.

Mat zwarte deurtjes, een grijs blad in betonlook….ik zie het al helemaal voor me. Het is pas helemaal af als we de muur achter de keuken een fris likje witte verf hebben gegeven of bekleden met mooie tegels. En laat ik dat nou net het lastigste vinden….de tegels uitkiezen! Maar deze koukleum kiest ook voor luxe en een snelle kop warme thee of een gevulde kruik. De kokendwaterkraan staat hier op het verlanglijstje!

Heb jij ervaring met een kokendwaterkraan?

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Geweldig, nooit meer zonder. En zo veilig voor Kids.

    Beantwoorden
  • Ja, wij hebben al jaren een Quooker. Het zat in ons vorige huis in de keuken toen we dat huis kochten en het beviel goed. Toen we naar dit huis verhuisden namen we ook een Quooker. Nooit spijt van gehad. Ik weet wel van anderen die een ander merk kozen (welke weet ik zo niet) dat die een stuk minder tevreden waren. Leuk ook, een keuken-renovatie. Wij hebben een soort betonnen keukenblad (dat heet anders, maar ben de term even kwijt). Mooi, maar ook functioneel: je kunt er loeihete pannen gewoon op zetten. Wel nogal aan de prijs, dat ook. Maar ik zou het zo weer doen. In ons huis zou ik niet snel voor zwarte frontjes kiezen; ik denk dat dat de ruimte snel kleiner maakt bij ons. De keuken heeft best ok lichtinval, maar toch, ik zou het niet snel doen. Maar dat is natuurlijk in elk huis anders hoe het uitpakt. Zwart kan in elk geval prachtig stijlvol zijn, dat zeker. Ik zag laatst bij iemand een soort roze fornuis (inductie). Daar ging mijn eigen hart wel sneller van kloppen. Wij koken ook op inductie (aanrader, trouwens!) maar gewoon zo’n saaie zwarte inductieplaat. Doet het prima hoor, maar roze is leuker 🙂

    Beantwoorden

Write a comment