Lifestyle Random

Een retro toilet, omkrullende badkamermeubels en lekkage op zolder: onze huisperikelen

Het is inmiddels 8 jaar geleden dat wij voor het eerst een huis kochten. Een huis waar we, qua ruimte, meteen verliefd op werden. Het telt 5 slaapkamers waarvan 2 op zolder. De kamers zijn heerlijk groot en ook de tuin is van goed formaat.
Echter is het huis gebouwd in 1978 en dat maakt dat het geen jong huis. We bezitten op dit moment zelfs een retro toilet op de eerste verdieping! Al zal dat niet lang meer duren als ik de producten van Villeroy en Boch voorbij zie komen.

Dit artikel betreft een samenwerking met Superbath

Spijt?

Of ik spijt heb dat ik geen jonger huis heb gekocht? Achteraf wel een beetje. We hebben ons verkeken op alles wat een keer vervangen zou moeten worden. Dat is meer dan we dachten.
Nadat we het huis kochten lieten we een prachtige, tijdloze keuken plaatsen. Ook werd er al snel een nieuwe achterpui geplaatst met openslaande deuren, aangezien de kozijnen heel erg oud waren en zelfs lekten.

Dat waren niet de enige kozijnen die vervangen moesten worden. Werkelijk alle kozijnen waren originele kozijnen, van hout. Alle kozijnen waren lek doordat ze gewoon oud en versleten waren. Vorig jaar kwam dan eindelijk het moment dat alle kozijnen in de rest van het huis werden vervangen door stevige, duurzame kunststof kozijnen.

De belangrijkste dingen zijn gedaan, nu komt dus de rest. De toiletten moeten worden vervangen, we hebben lekkages op zolder vanwege oud materiaal op het dak, de tuin heeft een make-over nodig en ook ons badkamermeubel kan nog maar heel even mee.
De vorige bewoners hadden hun badkamer geshopt bij de Ikea en eerlijk? Dat is niet echt aan te raden. De kasten krullen om door het vocht waardoor het meubel er niet florissant meer uit ziet.
Behalve ons badkamermeubel is de badkamer overigens verder nog prima. We hebben een heerlijke douche, een lekker ligbad en een grote kast. De tegels op de vloer en aan de muur zijn eveneens nog mooi en tijdloos.

Neem een kijkje in de seventies

Ik moet altijd weer hartelijk lachen wanneer ik onze toiletten bestudeer. Beneden ligt de originele vloer en staat de originele pot. Ook de tegels zitten al decenia lang aan de muur en aan het plafond prijkt een simpel lampje.
Het toilet boven is nog erger. Ken je de trekstangen nog van een toilet? Ons toilet boven heeft dus een trekstang en werkelijk…toen we hier kwamen wonen was het voor mij de eerste keer dat ik zo’n exemplaar zag.

Sarah vindt het maar wat stoer om dit toilet door te spoelen. Om er bij te kunnen sluit ze het toilet met de deksel om er op te kunnen staan. Hoe leuk dit ook voor haar is, ik vind het vreselijk.
De bediening is zwaar en het maakt ontzettend veel lawaai. Het lijkt vies om de stortbak heen, maar hoe hard je ook poetst en schrobt het gaat er niet af. Zal de ouderdom wel zijn…

Beide toiletten stralen seventies uit, retro. Ze functioneren allebei nog prima maar zien er natuurlijk niet uit. Wij houden qua stijl en inrichting van modern en strak en dat zijn de toiletten absoluut niet.

Verbouwplannen en wensenlijst

Tijd om te verbouwen dus! Maar bij verbouwen komt ook aardig wat geld kijken. Zoals we het in de afgelopen jaar hebben gedaan zal de rest ook worden aangepakt: in etappes dus. Er groeit tussen al het onkruid in de tuin helaas geen geldboom.
Wat prioriteit heeft? De tuin en onze toiletten. Ik wil heel graag in de zomer buiten kunnen zitten met een veranda achter mij en een barbecue voor mij. De tuin zal opnieuw moeten worden voorzien van tegels en de schuttingen zijn gaar en aan vervanging toe.

Voor wat betreft onze toiletten zullen we kiezen voor strak en tijdloos en beide toiletten krijgen dezelfde stijl. Dit vind ik gewoon heel mooi en ook nog eens praktisch met de verbouwing. Villeroy en Boch heeft prachtige hangende toiletten  met een strak en tijdloos design. Wat zal dat straks luxe zijn om naar het toilet te gaan! Zij maken ook de mooiste badkamermeubels om onze badkamer een oppepper te geven. En het leuke is, dat ze flinke kortingen hanteren!

Heb jij veel op je ’to do’ lijst staan als het gaat om verbouwingen in huis? Hoe stel jij prioriteiten hier in?

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Wij hebben een huis uit 1900 en er is altijd wel wat te klussen. Nu is de woonkamer net gestuct, hierna zijn de kozijnen aan de beurt: een paar vervangen en de rest weer een likje verf.
    Onze wc’s hebben wel nog de retro tegels (niet uit 1900, eerder uit 1975), maar de pot en wasbak zijn al vervangen toen we er kwamen wonen. Al die tegels vervangen zie ik toch een beetje tegenop…

    Beantwoorden
    • Wow 1900 is nog even een stap ouder! En tegels vervangen herken ik, ik zie er ook tegenop…ook wat voor een zooi het geeft 😉

      Beantwoorden

Write a comment