Halfvol Lifestyle

Een nieuwe week met lichtpuntjes.

Lichtpuntjes zijn mooi en bijzonder, toch kunnen ze vanzelfsprekend worden. Dat besef je pas wanneer je moeite krijgt met ze te vinden. Ik zocht de afgelopen maanden een ongeluk naar lichtpuntjes, maar altijd vond ik ze. Klein of groot, fijn zijn ze allemaal. Welke dingen gaven mij een warm gevoel afgelopen week?

Langer licht

Heb je het al gezien? Met de heldere, onbewolkte dagen valt het al helemaal op dat het langer licht blijft. Rond 17.00 uur gaat het pas een beetje schemeren. Het duurt nog even voordat we weer buiten kunnen zitten, maar het gaat echt de goede kant op. Ik kijk enorm uit naar de langere dagen, de avonden buiten en de warmte. Dat je weer in de tuin kunt eten en op een terrasje kunt genieten van de zon.

Nieuwe telefoon

Vandaag kreeg ik mijn nieuwe telefoon binnen. Materialisme is maar materialisme, maar hier word ik wel even blij van. Mijn huidige telefoon was bijna vier jaar oud en kreeg langzaam meer en meer gebreken. Hij is ontzettend traag, maakt slechte foto’s en filmpjes krijgen zelfs een groenig beeld. Braaf spaarde ik de nieuwste Iphone bij elkaar zodat ik weer mooie foto’s kan maken en niet meer de neiging heb om iets door het raam te willen gooien. Hij is wit met goud, een combinatie die ik echt verschrikkelijk mooi vind.

Sarah en haar harige vriend

IMG_1865

Het is een goedzak, die grote lobbes van ons. Er wordt regelmatig met een pen voorzichtig in haar neus geprikt of er gaat een vinger richtig het oog. Laatst kreeg Shiva een aantal keer de telefoon tegen haar oren en werd ze wakker met gekleurde tepels. Ze vindt alles best en Sarah is niet bang. Ik vind het hilarisch hoe Sarah op ontdekking gaat bij Shiva. Ik laat die twee trouwens nooit alleen samen, ik blijf er altijd bij. Ik moet ook steeds zo lachen om de uitspraken die Sarah doet tegen ‘Woefa’. Ze leert haar regelmatig de les als het gaat om ‘in de mand gaan’ of spullen die Shiva laat slingeren. ‘Oh nee Woefa bah’. ‘Woefa mand’. ‘Woefa nee!’

Nieuw matras

Niet alleen mijn telefoon, maar ook het matras was aan vervanging toe. Met rugpijn en vastzittende schouders keken mijn man en ik elkaar laatst aan en waren het snel eens over het feit dat Ikea matrassen echt niet langer meegaan dan een paar jaar. We reden richting een beddenwinkel en lieten ons dit keer echt goed adviseren. Een goed matras is zoveel waard! Inmiddels zijn we de trots eigenaar van een dubbeldik matras die ervoor zorgt dat we beter slapen en geen pijn meer hebben aan onze rug. Ook dit is materiaal, maar de uitwerking is wel heel erg fijn!

Fijne gesprekken

De gesprekken bij het UWV en de psycholoog verliepen goed. Het waren fijne en verhelderende gesprekken en ik zie weer een klein beetje licht. Dat is fijn, want het geeft je houvast en het gevoel dat het echt wel weer goed komt.

Kindjes die achter kippen aanrennen

Vorige week ging ik met Sarah, mijn vader en mijn neefje even naar de kinderboerderij. Die twee hadden zoveel schik door achter kippen aan te rennen, dat ik er zelf ook door begon te lachen. De kip in kwestie sloeg doodsangst uit, maar het was een hilarisch gezicht.

Wat gaf jou afgelopen week een warm gevoel?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (8)

 • Ik geniet ook van de dagen die voorzichtig weer langer worden! Heerlijk!

  Beantwoorden
 • Heel cliché, maar ik krijg altijd een warm gevoel van mijn kinderen. Ze weten me keer op keer te verrassen met opmerkelijke uitspraken. Vanochtend kreeg ik ook nog een fijn gevoel toen ik in de vrieskou op de fiets zat en in een slootje twee zwanen zag met daarboven een prachtige ochtendzon. Dat is toch genieten! En ik ben het met jou en Vlijtig Liesje eens dat het erg prettig is dat de dagen wat langer worden, want om 16.30 al donker is niets voor mij!

  Beantwoorden
  • Knap hoe je van de kleine dingen kunt genieten, zoals een ochtendzon. Heel belangrijk!

   Beantwoorden
 • Het langer licht worden en ook al is het koud, als de zon schijnt word ik daar erg vrolijk van. Dat mijn kleine meisje zo lekker komt knuffelen als ze een beetje moe is geniet ik erg van.

  Beantwoorden
  • Ja zo fijn die knuffels, hoe groter ze worden hoe minder knuffels. Dus elke knuffel is dan extra veel waard!

   Beantwoorden
 • Heerlijk dat het weer wat langer licht wordt! Yarah heeft mij vaak een warm gevoel, ze raakt me door haar puurheid <3

  Beantwoorden
 • Klinkt heerlijk, soms besef je bij die kleine dingen ineens hoe gelukkig je bent. Super fijn, hoe jullie kleine woefa ontdekt. Ik word overigens ook altijd heel erg blij van een nieuwe telefoon, een matras vind ik dan weer niet echt materialisme als je er last van je rug van kreeg. Dat loopt door in je hele dag.

  Beantwoorden
  • Is ook weer zo, een matras is misschien toch meer een levensbehoefte. Gek hoe blij een nieuwe telefoon je kan maken 😉

   Beantwoorden

Write a comment