Lifestyle

Een jaar bloggen. Wat heeft het mij gebracht?

Ik werd een aantal dagen geleden door Facebook herinnerd aan het feit dat ik een jaar geleden mijn eerste artikel online gooide. Ik weet het nog goed…met zweet in mijn handen en een lichte buikpijn drukte ik op de knop ‘publiceren’. Het leek mij leuk om terug te kijken en stil te staan bij wat het bloggen mij heeft gebracht.

Onwerkelijk en heel spannend. Maandenlang aan brainstormen en voorbereidingen gingen er aan vooraf. Het idee voor een eigen site begon ergens in juni dit jaar nadat ik de behoefte kreeg mijn passie voor schrijven te delen. November 2014.

Leren, leren en nog eens leren.

De passie voor schrijven zit in je, of leer je ontdekken terwijl je schrijft. Maar meteen foutloos en ‘lekker’ schrijven is bijna onmogelijk. Schrijven en dus ook bloggen, is een leerproces. Als ik terugkijk naar mijn eerste blogpost dan ben ik daar nog steeds tevreden over. Maar…het las niet heel erg lekker en ik maakte nog heel af en toe een domme fout. Een fout die te voorkomen is door heel goed na te lezen, de grammatica op te zoeken en indien nodig hulptroepen in te schakelen. Gedurende het jaar dat ik blog ben ik steeds protectionistischer geworden. Wanneer ik niet tevreden ben over een stuk of ik kom niet verder, dan wis ik het. En ik ga pas schrijven als ik een onderwerp heb waar ik heel wat mee kan.
Het leren is nog niet afgelopen. Graag leer ik nog flink door en word ik beter en beter in het schrijven, de grammatica en de manier van schrijven.

Een uitlaatklep en positieve energie.

Bloggen brengt mij zoveel vreugd. Ik had nooit verwacht dat ik het zo leuk zou vinden en dat het mij zoveel goede energie zou opleveren. Bloggen is voor mij ideaal. Het kost weinig energie en ik kan schrijven wanneer ik wil. Mijn hoofd krijgt steeds een beetje meer ruimte als iets mij heel erg bezighoudt en ik erover kan schrijven. Maar niet alleen het schrijven is fijn, ook het delen en de reacties ontvangen voelt heel goed. Tenslotte hoop ik mensen te kunnen inspireren.

life

Contacten leggen.

Ik heb zo ontzettend veel contacten kunnen leggen met collega bloggers. Wij zijn geen concurrenten, je hebt elkaar hard nodig. Door vragen te beantwoorden, elkaar te helpen met het verbouwen van de website, een klankbord te hebben als het om een onderwerp of artikel gaat, etc. Ik heb er een hoop kennissen en vrienden bij gekregen en dat voelt heel warm en gezellig. Een fijne bijkomstigheid van het blogwereldje.

Doelen bereiken.

Wanneer mensen mijn blog omschrijven, noemen ze het een blog waar je van kunt lachen, huilen, geïnspireerd kan raken of waarbij je aan het denken wordt gezet. Het is mooi, fijn, leuk, gezellig, motiverend en grappig om te lezen (aldus een lieve volger). En dat is precies het gevoel wat ik wil geven als iemand op Lifesabout.nl komt. Het leven gaat niet alleen over leuke dingen, maar ook over de moeilijke kanten van het leven, de vraagstukken, de mens achter de glimlach. Wat dat betreft straal ik uit wat ik met mijn blog wil uitstralen.

Of ik doelen voor 2016 heb? Absoluut, maar ik ben heel voorzichtig. Ik stel voor mijzelf vaak te hoge doelen en ben bang dat ik dat voor het komende jaar ook te snel doe. Mijn persoonlijk stukje www blijft voor mij een hobby en een manier om anderen te inspireren. Maar stiekem zou ik het wel heel erg leuk vinden om nog verder te groeien, ook al is dat mijn grootste doel van mijn blog niet. Maar niemand zal ontkennen dat het ontzettend gaaf is wanneer je blog groeit en goed loopt. Als ik de cijfertjes vergelijk met eind vorig jaar, dan ben ik dik tevreden en heb ik genoeg vertrouwen in het nieuwe jaar dat komen gaat.
In elk geval heb ik een korte termijn doel voor het eind van het jaar en dat is een nieuwe lay-out. Ik ben al lang aan het nadenken en zoeken wat ik wil, maar heb de perfecte nog niet gevonden. Afwachten dus!

Ik kijk uit naar weer een nieuw jaar bloggen. Het geeft mij kriebels in mijn buik en bezorgt een lach op mijn gezicht. Bloggen blijven we doen, met een lach en een traan. En jullie allemaal bedankt voor het lezen en reageren. Ik vind het een eer!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (26)

 • Gefeliciteerd je eerste jaar, super fijn dat het bloggen je zoveel goeds heeft gebracht!

  Beantwoorden
 • Gefeliciteerd met je eerste jaar! Hoop dat je nog lang doorgaat 🙂 En ben benieuwd naar de nieuwe layout 🙂

  Beantwoorden
 • Congrats!

  Ik dacht dat jij al veel langer blogde. Fijn dat het zoveel moois heeft opgeleverd en dat je fijn blijft door bloggen.

  Beantwoorden
 • Gefeliciteerd!! Vooral lekker doorgaan zoals je doet en dan komt het allemaal goed. Ik ben benieuwd naar je nieuwe lay-out 🙂

  Beantwoorden
 • Gefeliciteerd! Je mag heel trots zijn op alles wat je hebt bereikt! Ik lees je blok n II geen niet zo lang, maar vind het elke dag weer leuk om op je blog te komen! Voor mij voelt het ook alsof ik in een bepaalde familie aan het terecht komen ben en dat voelt heel goed. Mede dankzij jou! Veel succes met je blog en ben benieuwd wat er nog allemaal gaat komen!

  Beantwoorden
  • Dank je wel, wat leuk om te horen! One big blog family 😉

   Beantwoorden
 • Gefeliciteerd, alweer een jaar! Keep up the good work!

  Beantwoorden
 • Ah, Gefeliciteerd! Een jaar al weer. Tof hoor.
  Layout uitzoeken is leuk. Ik ben benieuwd welke je gaat kiezen… Ik ben nog steeds niet helemaal tevreden met mijn layout… Misschien ooit toch maar iemand ‘inhuren’.

  Beantwoorden
  • Ja lastig is dat hoor…het gras is altijd groener…;) Ik hoop dat ik er straks even mee vooruit kan en voorlopig tevreden ben. Dank je wel!

   Beantwoorden
 • Gefeliciteerd met je jubileum en hopelijk volgen er nog vele jaren vol schrijfplezier! Ik ben nog niet zo bekend met de inhoud van je blogsite, want ik ben je website pas deze week tegen gekomen dus ik heb nog niet zoveel blogs van jou gelezen. Maar de artikelen die ik tot nog toe van jou heb gelezen, vielen bij mij in de smaak en ik ga/blijf je zeker volgen.

  Altijd leuk om met het ontwerp van je site te stoeien. Dat ook iets wat ik super leuk vind aan het bloggen: het ontwerpen van je site, de technische kant en het bewerken van foto’s. Kies je een template uit WordPress of ga je met een ontwerper om de tafel zitten? Wat wil je precies gaan veranderen aan je site? Is het de indeling of kleurgebruik? Houd je wel je huidige logo? Ik ben benieuwd! Veel succes alvast!

  Beantwoorden
  • Dank je wel! Ik ben er juist helemaal niet goed in, die technische kant. Ik ga een betaalde template kiezen, maar moet nog een keuze maken tussen enkele die ik mooi vind. De layout wordt dus anders en chiquer. Mijn logo wil ik voorlopig zo houden, dat is een toekomstig doel 😉

   Beantwoorden
 • Happy one year anniversary!

  Mag het nieuwe jaar maar een mooi blogjaar worden

  Beantwoorden
 • Heel leuk om te lezen. Ik ben benieuwd waar ik over een jaar sta.

  Beantwoorden
 • Gefeliciteerd! Op naar nog veel leuke en leerzame jaren 🙂

  Beantwoorden
 • Een jaar! Van harte gefeliciteerd en proost op nog heel veel mooie blogjaren!

  Beantwoorden
 • Gefeliciteerd met je eerste jaar en natuurlijk nog veel mooie jaren gewenst!!
  Heel mooi geschreven ook en ben benieuwd wat voor layout het gaat worden. 😀

  Beantwoorden
 • Wat gaaf zeg! Ik vind je blogs ook leuk om te lezen. Ik volg je sinds de hot mama challenge, dus nog niet zo lang 😉 Ben benieuwd waar ik over een jaar sta. Heb in ieder geval gisteren de gratis wordpress site ingeruild!

  Beantwoorden
 • Gefeliciteerd met je jubileum! Nog even dit jaar afmaken en lekker doorgaan in 2016!

  Lastig he om een nieuwe look voor je site te vinden 😉

  Beantwoorden
 • gefeliciteerd! Nog veel leuke jaren bloggen toegewenst!

  Beantwoorden
 • In een jaar gebeurt er veel maar je hebt deze blog goed gevuld met leuke artikelen. Je hebt ook al veel reageerders dus volgens mij doe je alles perfect. Ga zo door.

  Beantwoorden

Write a comment