Lifestyle Review

Een heel goed idee: met je kleuter naar het Concertgebouw!

Als gezin zijn wij gek op uitjes. Pretparken, dierentuinen, de bioscoop…je maakt er ons alle drie gelukkig mee! Echter waren we nooit met Sarah naar een musical geweest en al helemaal niet naar het Concertgebouw. Bij het Concertgebouw denk je al snel aan theater en muziek voor volwassenen, maar niets is minder waar. Saar (en wij) hebben genoten van de voorstelling van Assepoester!

Op uitnodiging mochten we de musical over Assepoester bijwonen. Gespeeld door geweldige acteurs en begeleid door een prachtig orkest. Schrijver Jacques Vriens en de balletmuziek van Prokofjev vertellen in dit familieconcert het verhaal van Assepoester.
Even vroeg ik mij af of het voor Sarah nog niet te ingewikkeld was (advies leeftijd is 6 jaar) maar ze kon alles heel goed volgen en heeft ademloos zitten kijken en luisteren tijdens de voorstelling.

Een beetje gehaast liepen we het Concertgebouw binnen. Je kent het wel: een kind, Amsterdam, parkeren…de tijd gaat dan sneller dan je zou willen. In rap tempo liepen we vanaf de auto het Concertgebouw in. We waren een paar minuten te laat maar mochten gelukkig nog naar binnen. Wij voelden ons, ondanks het gehaast, meer dan welkom en werden naar de grote zaal begeleid.

Alleen de zaal is al een sprookje…prachtig! Dat maakte de voorstelling misschien wel extra betoverend. We zaten doordat we wat later waren niet op de plek waar we zouden moeten zitten, maar hadden alsnog heel goed zicht op het podium met de acteurs en het orkest. Saar kreeg een stoelverhoger mee zodat ook zij alles goed kon zien.

Assepoester…voor Sarah een van de mooiste sprookjes. De voorstelling zat vol met humor en was in een modern jasje gestoken. Zo was de stiefmoeder van Assepoester een man die als vrouw was gekleed. Je bent in Amsterdam of je bent het niet!
Het maakte alle kinderen en volwassenen niet uit. Het mag en kan allemaal en dat is het mooie van deze voorstellingen.

Het verhaal was door Sarah heel goed te volgen en bleef interessant (je kent vast wel de concentratieboog van een kleuter…) doordat er veel gebeurde in korte tijd. De betovering, de jurk van Assepoester, de prins op het bal en de gemene stiefzusjes vond Sarah het leukste. Of ze het spannend vond?
Het orkest klonk soms wat hard voor haar waardoor ze het af en toe een beetje eng vond. Maar zodra de muziek wat zachter speelde of vrolijker werd was dat voorbij. Wat hebben we genoten!

Na de voorstelling liepen we weer richting de auto om het centrum van Amsterdam even in te gaan opzoek naar een snoepwinkel en een winkel om de lekkerste bruisballen te halen. Het was een heel geslaagd uitje en de voorstelling heeft diepe indruk gemaakt op Sarah. Ze heeft het er nog over en vond de zaal betoverend. En dat was het!

Familievoorstellingen van Het Laagland zijn leuk voor kinderen, maar ook ouders en grote broers en zussen willen er zeker naartoe. En dat allemaal op zijn Jacques Vriens’. Die maakt als geen ander klassieke sprookjes leuker, spannender en betoverender. De philharmonie zuidnederland speelt de prachtige muziek van Prokofjev.
Het Concertgebouw is dus zeker niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen vanaf een jaar of 6. Door de humor, het verhaal en de combinatie met live muziek was het gewoon een magisch en intens uurtje voor de kleine meid. En oke, ook voor papa en mama!

Ben jij weleens naar het Concertgebouw geweest? En eventueel ook met kinderen?

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment