recept Zonder pakjes en zakjes

Een gouden twist op de varkensrollade: rollade gevuld met cranberry en blauwaderkaas.

Wanneer ik aan Kerst denk, dan voel ik warmte. Ik hoor kerstmuziek en ruik heerlijk eten. Kerst betekent voor mij samen genieten van al het fijns en daar speelt eten een hoofdrol in. Kerstklassiekers blijven voor mij favoriet, want het brengt mij herinneringen en ook daar gaat Kerst om. Herinneringen maken!

In samenwerking met COOP bedacht ik een twist op één van hun kerstklassiekers, namelijk de rollade. De geur en de smaak van rollade doet mij denken aan mijn jeugd en brengt mij meteen terug naar Kerst met mijn ouders en opa en oma.

Een rollade is van zichzelf al heerlijk, bijvoorbeeld als bijgerecht met stoofpeertjes, aardappeltjes, spruitjes of bijvoorbeeld met een rijkgevulde salade. Ik bedacht een twist met rollade en combineerde de ijzersterke smaken van cranberry en blauwaderkaas. Een gouden combinatie!

Wat heb je nodig voor 4-5 personen?

 • 800-900 gram varkensfilet
 • 150 gram cranberry compote (bijvoorbeeld Ocean Spray)
 • 100 gram blauwaderkaas, in plakjes
 • Peper, zout
 • 2 meter vleestouw (slager)
 • Boter

Wat ga je doen?

Vraag aan een slager of hij/zij een stuk varkensfilet wil insnijden zodat deze geschikt is voor een rollade met vulling.

Klap de rollade open, kruid het vlees met peper en wat zout en smeer de binnenkant in met de cranberry compote. Houd aan alle kanten 1 cm vrij.

Beleg de besmeerde rollade met de plakjes blauwaderkaas. Rol de rollade op. Knoop de rollade dicht (op Youtube zijn veel handige filmpjes te vinden) en laat deze 10 minuten rusten op kamertemperatuur.

Verhit flink wat boter in een braadpan en braad de rollade rondom even goed aan (ook de zijkanten!)

Laat de rollade garen in 60-70 minuten met de deksel op de pan en het vuur laag. Keer de rollade regelmatig.

Verwijder het touw. Rol de rollade voor het opdienen in aluminiumfolie en laat het vlees 10 minuten rusten voordat deze wordt aangesneden.

Eet smakelijk!

Nu wil ik jou uitdagen! Kijk naar de kerstklassiekers op de website van COOP en bedenk een eigen twist aan een recept! Post deze twist voor 28 december op social media onder de hashtag #coopkerstklassieker en maak kans op een prachtige KitchenAid pan. Succes!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

 • Zo dit ziet er echt heerlijk uit! En prachtige foto’s ook!
  Liefs…

  Beantwoorden

Write a comment