Lifestyle Mama

Een goede zonnebril is ook voor kinderogen heel belangrijk!

Ik had vroeger altijd een hekel aan zonnebrillen. Ik vond het irritant dat de kleuren anders waren en vooral als het erg warm was verafschuwde ik de bril die steeds van mijn neus af gleed.
Maar sinds ik een goede zonnebril heb zet ik hem het liefst nooit meer af. Het houdt mijn ogen gezond en….voorkomt heel veel rimpeltjes rondom de ogen. Goede investering voor later dus! Maar wist je dat een zonnebril ook voor kinderen heel erg belangrijk is? Ik leg uit waarom en Sarah laat haar nieuwe zonnebril zien!

Kinderzonnebril: zonnebrand voor de ogen

Hoe schattig staan zonnebrillen bij baby’s? Ze worden in de eerste instantie niet op hun neus gezet om de ogen te beschermen, maar meer vanwege het ‘stoer en schattig’ gehalte.
Sarah hield haar zonnebril als baby trouwens nooit op, hoe graag ik dat ook wilde. Daar doe je niets aan. Toch is het beter voor kinderogen om zo snel mogelijk te wennen aan een goede zonnebril.

Jonge ogen zijn kwetsbaar, ook al is een beetje zon altijd goed voor je kind. Dat komt omdat pupillen van een kind groter zijn en de ooglens bevat minder beschermend pigment. Overmatige UV-straling kan het hoornvlies beschadigen en verhoogt op latere leeftijd de kans op zichtproblemen.

Ook wanneer het bewolkt is of je kind zit in de schaduw is er sprake van UV-straling. Een kinderzonnebril is dus heel erg belangrijk! Mocht een zonnebril voor je kind toch geen optie zijn (je kind zet de bril steeds af bijvoorbeeld) een goede zonneklep of pet is dan een goede optie, al zal dit niet de ogen optimaal beschermen.

Waarom een bril bij een opticien?

Eerdere zonnebrillen voor Sarah kochten we altijd bij een drogist of kledingwinkel. Er is veel keuze en de brillen zijn vrij stevig, maar de glazen zijn kwalitatief niet altijd goed.
Wij hebben gemerkt dat een zonnebril uitzoeken bij een goede opticien veel voordelen heeft. De glazen zijn altijd goedgekeurd en bieden goede bescherming tegen het licht en de pasvorm is beter. Ook wordt de zonnebril vaak nog wat bijgesteld na het passen waardoor deze perfect zit!

Sarah haar zonnebril

Het was lastig kiezen, maar uiteindelijk koos Sarah dit exemplaar van Rayban uit.
Ik kreeg van een pr bureau een cadeaubon van Pearle om een goede zonnebril voor kinderen uit te zoeken en wisselde deze in voor een stevig en goedgekeurd exemplaar. Het was voor Sarah liefde op het eerste gezicht vanwege de spiegelende en gekleurde glazen. En hij zit heel lekker en comfortabel, waardoor ze hem het liefst niet meer af doet.

Sarah beschikt nu over een kwalitatief goede, stevige bril welke een goede bescherming biedt tegen UV straling. Wanneer ze de bril niet draagt bergen we hem goed op in het bijgeleverde hoesje zodat ze er jaren plezier van kan hebben.

Draagt jouw kind/dragen jouw kinderen een zonnebril?

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment