fashion

Een ‘gitaar’ figuur: zo accentueer je jouw mooie taille.

Het wordt weer tijd om je kledingkast opnieuw door te nemen en de shirtjes en topjes te verruilen voor truien en vesten. Toch heb ik elk najaar weer moeite met de juiste truien en vesten te vinden. Veel truien vind ik te kort of zijn oversized, iets waar ik maar niet aan kan wennen. Bovendien wil ik mijn taille waar ik heel blij mee ben, juist accentueren.

Ik ben een lente- en zomermens. Ik word blij van de zon, de groene blaadjes en lange avonden. Mijn lijf heeft meer energie en het vele buiten zijn doet ook mijn geest goed. De herfst en de winter vind ik qua kleding dan weer veel fijner. Ik houd van warme truien, vesten en jasjes waar OTTO ontzettend veel keuze in heeft.
Dit combineer ik graag met de mooiste lange broeken (het liefst een jeans) en toffe laarsjes of boots. Daar voel ik mij altijd fijner in dan in korte broeken en topjes, hoe gek dat met mijn voorliefde voor de zomer ook klinkt.

Geen match met oversized kleding

Ik heb een zogenaamd ‘gitaar’ figuur. Heupen, billen en een slanke taille. Daar ben ik steeds trotser en blijer mee en vertaal dat graag naar mijn kleding.De afgelopen jaren zijn overzised truien en vesten heel erg in geworden, evenals de korte (crop) trui.
Het gaat slecht samen met mijn wens om mooie punten te accentueren en het fijn voelen in mijn kleding. Het flateert slecht vind ik, want mijn taille valt er door weg en eigenlijk de rest van mijn figuur ook. Het kan voor sommigen veilig voelen of juist goed, maar voor mij werken deze modellen niet.

Ik droeg tien jaar geleden ooit een prachtige nepleren winterjas. Ik kreeg veel complimenten, echter was de jas geen lang leven beschoren. Doordat hij strak langs mijn lijf viel scheurde hij kapot door het fietsen op de zadel. Maar stiekem was ik daar niet zou rouwig om.
Hoe mooi hij ook was en hoeveel complimenten ik ook kreeg, her zat geen model in. Ik leek van boven een groot zwart vierkant en voelde mij daar verre van prettig in.

Winterjassen zijn wat dat betreft ook altijd een uitdaging voor mij. Vaak ga ik voor korte modellen tot op de heupen, die goed aansluiten en waarmee goed te fietsen is.
Maar ik draag ook met plezier warme mantels. Meestal met een ceintuur om mijn middel, waarmee ik mijn slanke taille kan laten zien. Het is echter wel een must dat ze warm genoeg zijn, winddicht en prettig om mee te fietsen. Niets is zo irritant als een te lange, strakke jas op de fiets of een jas waarmee je achter je zadel blijft hangen.

Kledingtips om je taille te accentueren

  • Een riem doet wonderen. Jurken of lange truien zonder vorm kun je getailleerd maken met een leuke riem.
  • Kies voor kleding met een print en/of v-hals. Zorg bij een print wel dat de kleur danwel de print ter hoogte van de taille rustig is
  • Kies bij een rok of jurk voor een A-lijn model. Van boven smal, vanaf de heupen wijder of uitlopend. Zo accentueer je meteen je taille.
  • Klinkt logisch, is het ook: kies getailleerde kleding. Truien, jurkjes en vesten die getailleerd zijn staan meteen mooi en leggen het accent zonder moeite op je taille.
  • Blazers en jasjes zorgen voor een mooie taille als deze minstens een knoop boven de navel heeft. Een vestje of jasje dat op je taille eindigt doet het ook goed.
  • Indien je een wat wijdere blouse draagt, kun je deze een stukje in je broek dragen om meer vorm te laten zien.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment