Lifestyle Looking good... Random

Een gevoelige, droge huid voorbereiden op de winter.

Het liefst had ik een dikke, iets vettige huid gehad. Een huid die tegen een stootje kan. Of eigenlijk…een huid die zich niets aantrekt van kou of warmte. Maar helaas, mijn huid is dun en gevoelig.
Vochtarm ook, zo vertelde de schoonheidsspecialiste mij laatst. In de zomer is mijn huid nog redelijk happy en rustig. Maar zodra de verwarming aan gaat en de ijzige koud tegen mijn wangen komt gaat het mis…

Door de jaren heen heb ik mijn huid beter leren kennen. Sinds ik veel vettige en parfumvrije producten gebruik gaat het stukken beter. Ook scrub ik mijn gezicht niet meer en gebruik ik enkel een milde peeling.
Qua reiniging heb ik ook mijn heilige combinatie gevonden: een cleansing oil, micelaire reiniging en een milde glow tonic. Toch word ik soms wakker met droge en/of rode plekjes. En ondanks mijn droge, vochtarme huid verschijnen er zomaar pukkeltjes.

Salcura Natural Skintherapie voor jouw probleemhuid

De producten van Salcura Natural Skintherapy zijn volledig natuurlijk en het merk is van Britse afkomst. Zij bieden met hun range producten oplossingen voor de droge en probleemhuid (psoriasis, allergie, roodheid, eczeem).
De producten zijn zo geformuleerd dat ze snel krachtig kunnen werken en het natuurlijke herstelproces van de huid kunnen ondersteunen. De producten zijn volledig veilig, effectief en helemaal natuurlijk.

Ik besloot enkel en alleen deze een tijdje te gebruiken. Zou ik dan toch nog ergens op reageren? Iets wat ‘stiekem’ in een van mijn verzorgingsproducten verstopt zit? Een paar weken lang gebruikte ik drie producten die ik toegestuurd kreeg en ik vertel je uitgebreid wat deze producten voor mijn huid deden!

Salcura Bioskin Dermaserum daily face

Een hele mond vol, maar het is dan ook een product vol goede eigenschappen. Deze gezichtscrème voor dagelijks gebruik heb ik eerlijk gezegd het minst gebruikt van alle producten.
Waarom? Omdat ik best schrok van de pepermunt in dit goedje. Bij het aanbrengen sloeg de sterke peperpunt op mijn ogen en ook begon mijn gezicht heel even te prikken. Zou zelfs een beetje pepermuntolie al teveel zijn voor mijn gevoelige huid?

Gelukkig kreeg ik geen benoemenswaardige reactie op de pepermuntolie in dit product. Maar toch…doordat mijn ogen elke keer gingen tranen bij het aanbrengen heb ik deze tube het minst aangeraakt. Zonde!
Want hij is hartstikke geschikt voor de (zeer) droge huid, voelt verder goed en fijn aan en trekt snel in. Hadden ze de sterke pepermuntolie weggelaten, dan was ik groot fan!

En eigenlijk snap ik de keuze ook niet om er pepermuntolie en ook nog eucalyptusolie in te stoppen. Dit product brengt irritatie op je huid tot rust, maar ik kan mij zo voorstellen dat de pepermunt en eucalyptus juist kan irriteren op hele gevoelige huidjes.

Salcura Bioskin Zeoderm skin repair moisture

En dan…mijn favoriet. Geen prikkend luchtje, maar een heerlijk zacht goedje. Deze crème is geschikt voor je gezicht en je lijf. Dus heb je droge plekken op de rest van je lichaam? Dan lost ook dit product het in no time op. Heerlijk om als crème te gebruiken of als toevoeging bovenop je gezichtsverzorging. Je kunt deze dus prima combineren!

Het product bracht ik in de ochtend en avond aan en liet een klein vettig laagje achter op mijn huid. Heerlijk voor het slapen, want je wordt met een gladde en gevoede huid weer wakker!
Ook matchte het prima met mijn make-up. Ik heb dit product overigens niet elders op mijn lichaam gesmeerd, daar heb ik het product verderop in dit artikel voor gebruikt!

Salcura Bioskin Dermaspray

De dermaspray is een product waarvan ik eerst niet goed wist wat ik ermee moest. Wat zou het toevoegen op de voorgaande producten? Deze spray is geschikt voor het lichaam en dus niet het gezicht.
Op mijn lijf zijn geen hele droge plekken te vinden, toch heb ik de spray dagelijks gebruikt om mijn benen en armen wat beter te hydrateren. Bij andere inspectie waren deze toch droger dan gedacht.

En toen ging er wel een lichtje branden: ik heb wel degelijk een droge huid buiten mijn gezicht om. Ik heb zeer regelmatif kriebel op mijn armen en benen terwijl er verder niets te zien is. Mijn ledematen zijn droger dan droog in de winter en kunnen dus ook wel wat extra verzorging gebruiken!

Deze spray is ideaal wanneer je geen trek hebt in dikke, vette goedjes op je huid. Bijvoorbeeld wanneer je gaat sporten of wanneer je last hebt van een droge huid in de zomer. De spray is heerlijk licht en verzorgd als een malle. Maar…weer die pepermuntolie en eucalyptus. Omdat ik het niet op mijn gezicht gebruik vind ik het niet storend, maar ze hadden het echt weg mogen laten. Aan de andere kant: bij jeuk is deze spray wel heerlijk verkoelend.

Kortom: ik heb twee favorieten. DeBioskin Zeoderm en de Dermaspray zijn een groot succes hier. Mijn gezichtshuid vertoont op dit moment geen droge of rode plekken. Ook mijn armen en benen zijn lekker zacht.
Deze winter blijven we de producten dus lekker gebruiken! Een teleurstelling is de Dermaserum vanwege de pepermuntolie en eucalyptusolie. Voor mijn ogen en gezicht is dat gewoon te heftig. Jammer, want verder is het een geweldig product!

Voor foto:

Je ziet naast veel sproetjes en vlekjes ook onder mijn mondhoeken, bij mijn kin, droge plekken. Ook zie je wat pukkeltjes die ik soms zomaar ineens krijg wanneer de verwarming weer flink brandt en het buiten koud is.

Na 2 weken

Mijn huid is een stuk rustiger en voelt minder trekkerig. Ik blijf nog wel de droge plekken onder mijn mondhoek houden, maar hopelijk gaan die ook weg als ik trouw blijf smeren!

Benieuwd naar wat Salcura voor jouw huid kan betekenen? Neem dan een kijkje op de website van Salcura!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment