Julia Challenge Lifestyle Zonder pakjes en zakjes

Easy peasy comfortfood: ovenkip met romige pasta en kruidenolie.

Soms heb je recepten waar je zo van smult dat je ze moet delen. Deels bestond het recept, deels heb ik het aangepast/opgeleukt. En dat pakte heel goed uit. Maak kennis met deze romige pasta met gegrilde kip en een heerlijke kruidige olie. Het ultieme comfortfood.

Wat heb je nodig voor vier personen?

  • 500 gram kipfilet
  • 2 tenen knoflook
  • Een ui
  • 300 gram pasta (penne, schelpjes)
  • 250 gram champignons
  • 7 eetlepels olijfolie
  • 200 gram zuivelspread
  • 3 theelepels dragon
  • 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden
  • 2 theelepels rozemarijn
  • Sap van een halve citroen
  • 1 theelepel honing
  • 100 gram spekjes (optioneel)

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Meng in een kom 3 eetlepels olijfolie met 1 teen fijngesneden knoflook, een grof gesneden ui, 2 theelepels rozemarijn, 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden en 2 theelepels dragon. Snijd de kipfilet in dunne repen en meng de kip met het mengsel. Leg bakpapier op een bakplaat (of vet de bakplaat in) en verdeel de kip met het mengsel op de bakplaat. Snijd de champignons in plakjes en verdeel ook deze over de bakplaat. Kruid het geheel met peper en eventueel zout.

Rooster het in 30 minuten gaar.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Meng een kuipje zuivelspread door de pasta.

Voor de kruidenolie: meng de overige 4 eetlepels olie met het andere fijngesneden teentje knoflook, 1 theelepel dragon en 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden. Voeg het sap van een halve citroen toe en een theelepel honing. Roer dit door elkaar.

Optioneel: bak de spekjes uit zonder boter of olie te gebruiken.

Serveer de pasta met de kip en de gegrilde groenten en serveer de kruidenolie erbij met eventueel de uitgebakken spekjes. Eet smakelijk!

img_7409

img_7420

Lijkt dit recept je lekker? Gril jij weleens kip in de oven? Let me know!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (9)

  • Oh lekker!
    Staat voor volgende week op de planning, lijkt mij heerlijk.

    Beantwoorden
  • Lijkt me heerlijk, maar wat versta je onder zuivelspread??

    Beantwoorden
    • Zuivelspread kun je bij de supermarkt kopen, zoals Philedelphia. Het zijn kuipjes en ze staan bij de smeerkaasjes. Heerlijk om mee te koken!

      Beantwoorden
  • Dit ga ik zeker ook maken, lijkt me heerlijk!!!

    Beantwoorden
    • Deze vandaag gemaakt. Erg lekker! Dankjewel!

      Beantwoorden
  • Hoi Geertje,
    Ik ga dit vanavond maken. Ik wil er, naast champignons, ook tomaatjes bij doen in de oven. Zou ik dat op het laatst moeten doen (10 minuten voordat de kip uit de oven gaat?

    Beantwoorden
    • Hi! Lekker ik ben benieuwd wat je er van vindt! Ja tien minuten moet voldoende zijn! Mocht je echt cherrytomaatjes willen roosteren, dan kun je ze ook prima los in de oven doen in een schaal boven de kip (indoen mogelijk).

      Beantwoorden
      • Ik heb een heel oude combimagnetron (met ovenfunctie dus)…dus dat is geen optie 😉
        Ga nu beginnen! Ook benieuwd of vriend en 4 jarige dit lekker gaan vinden (ik vind alles lekker). Ik laat het je weten.

        Beantwoorden
  • Het was echt erg lekker!!!

    Beantwoorden

Write a comment