Random

DIY: Memory box maken voor je kindje

Hoe leuk zou het zijn als Sarah over een jaar of tien allemaal (kleine) herinneringen kan ophalen met briefjes uit een memory box? Ik besloot voor vandaag een DIY te doen en maakte een gepersonaliseerde box waar alle herinneringen in bewaard kunnen worden.

Ik weet nog niet of ik dagelijks, een aantal keer per week of eens per week een briefje maak met herinneringen. Misschien alleen op de dagen dat er iets belangrijks is gebeurt of wanneer we iets leuks hebben gedaan? In ieder geval weet ik wel dat ik Sarah een mooi gevulde box wil overhandigen over tien jaar. Op de briefjes kan ze dan lezen wat er allemaal in haar leven is gepasseerd.

Wat heb je nodig voor de memory box?

box

 • Schaar
 • Lijm
 • Pen
 • Leuke opbergbox (IKEA, Hema)
 • Kleine sterretjes (of hartjes)
 • Notitiebriefjes (HEMA)
 • Vrolijk karton (HEMA, Action)
 • Eventueel een vilten hart

Hoe maak je het?

Je kunt de naam van je kindje en bijvoorbeeld een hartje, aan de buitenkant plakken of aan de binnenkant. Ik koos voor de binnenkant, aangezien ik dan zeker weet dat het minder snel zal beschadigen. Ik tekende op de achterkant van het karton een hartje en schreef haar naam. Het schrijven van een naam of tekst moet je wel in spiegelbeeld doen omdat je op de achterkant van het karton schrijft.

box2

Knip de letters en het eventuele hartje uit. Schik de letters naast elkaar (of onder elkaar, net wat je wilt) zodat je zeker weet dat het goed past. Pas als je tevreden bent plak je de letters vast. Ik plakte ook nog wat sterretjes om het hartje heen. De sterretjes zaten trouwens ooit in een Beautybox, maar kun je ook los kopen.

box3

Op de notitiebriefjes schrijf je een herinnering (met datum), een wens of een compliment. Ik ben deze week begonnen met het schrijven van de briefjes en schreef er een gedichtje op, maar ook wat we gedaan hebben en welke ontwikkelingen Sarah doormaakt. Het zijn vaak kleine herinneringen en ontwikkelingen die je na verloop van tijd kwijt bent en dat zou jammer zijn. Door de briefjes in te vullen zullen ze altijd bewaard blijven.

box4

Ik knoopte het lusje van het filten hartje om de sluiting van de box heen. Dit hoeft natuurlijk niet, maar ik vond het leuk staan. De sterretjes die ik over had heb ik op de bodem van de box gelegd, tussen de briefjes in. De box kun je eigenlijk versieren zoals je zelf wilt.

 

 

box5

 

Kom maar op met alle leuke herinneringen! Als de box vol zit met briefjes (duurt nog wel even) en Sarah is nog geen 10 jaar, dan maak ik gewoon een tweede box.

box6

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

 • Wat ren leuk idee. Ik schrijf elke dag (is de bedoeling, in de praktijk 2 keer per week met terugwerkende kracht) in een notitieboekje wat we hebben gedaan om zo belangrijke en minder belangrijke dingen te onthouden. Ik probeer het kort te houden, maar vaak wordt het toch wat lang haha.

  Beantwoorden
 • wat een leuk idee!! Ben niet zo’n DIYer, maar dit is prima te doen! 😉

  Beantwoorden
 • Superfijn cadeau zeg! Dat wil iedereen toch krijgen? Ik ben zelf ook zo’n herinneringsmens, met briefjes en plakboeken enzo, ik ben dus helemaal fan!

  Beantwoorden
 • […] de kraamafdeling bijhielden voor mij, toen ik op de Intensive Care lag. Ik vulde de jaren erna een zelfgemaakte memory box met allemaal herinneringen. Haar armbandje uit het ziekenhuis, haar eerste pasfoto, de uitnodiging […]

  Beantwoorden

Write a comment