Looking good...

DIY: Maak van je verwaarloosde lipstick een verzorgende lippenbalsem.

Ken je dat? Dat je sommige lipsticks een beetje verwaarloosd onder een laagje stof, in een hoekje van je kast? Weggooien is zonde, maar houden eigenlijk ook want je doet er niets mee. Vandaag laat ik je zien hoe je ontzettend simpel je eigen verzorgende lippenbalsem maakt met een vergeten lipstick. De lipstick die ik gebruik, draag ik nooit. De kleur vind ik niet mooi en de kwaliteit is niet zo heel goed. Tijd om er iets anders mee te doen. Kijk maar verder!diy

 

diy1

Wat heb je nodig?

  • Een schoon, droog en afsluitbaar potje
  • 100 ML Kokosolie
  • Eetlepel honing
  • Een oude lipstick, afgesneden van het hulsje

Verwarm in een pannetje op een heel zacht vuurtje de kokosolie tot deze vloeibaar is.

diy3

Voeg dan de lipstick in stukjes toe en laat ook deze smelten. Roer het goed door. Zorg dat de kokosolie niet kookt, dus houd het vuur laag.

diy4

Voeg de honing toe en roer nog even goed door. Zet het vuur uit en giet de vloeistof in het potje.

diy5

 

diy6

Sluit deze meteen af en zet het in de koelkast voor 4 uurtjes. De kokosolie moet weer helemaal hard worden, samen met de honing en de kleur van de lipstick. Als het hele goedje is uitgehard, is het klaar!
Je hebt nu je verzorgende lippenbalsem die je 4 weken kunt gebruiken. Ik ben heel erg blij met het kleurtje, hij is veel subtieler dan als lipstick. En het glansje wat je erbij krijgt is helemaal mooi!

diy7

 

diy8

 

diy9

 

N.b Als je geen kleurtje in je lippenbalsem wilt, voeg je geen lipstick toe tijdens het verwarmen.

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment