Lifestyle

Dingen die ik op mijn 33e nog steeds niet kan…

Je zou denken dat je op volwassen leeftijd het meeste wel kan. Tenminste, daar ga je van uit. Toch zijn er een aantal dingen die nog steeds niet lukken. Ik ben inmiddels 33, maar blijkbaar nog niet uitgeleerd. Herken jij punten? En heb je aanvullingen?

Mario Karten

Ik ben goed in het spelen van kaart- of bordspellen, maar zodra ik aan Mario Kart begin gaat het mis. Ik bots, vlieg uit de bocht, geef teveel of te weinig gas en ga zo maar door. Nu Sarah op een leeftijd is dat ze Mario Karten ook leuk vindt vallen mijn skills (of juist het gebrek aan) niet zo op. Maar hoe vaak ik ook oefen…ik kan geen normale bochten maken.

Recht knippen

Ik verbaas mij elke keer weer hoe scheef ik kan knippen. Zonder een getrokken lijntje gaat het finaal mis met knippen. Ik kan gewoon niet recht knippen, klaar. Wanneer ik cadeaus aan het inpakken ben valt dit iedere keer ook weer op. Ach, het is niet het belangrijkste in het leven. Maar als kind had ik altijd het idee dat ik ‘als ik later groot ben’ wel keurig recht zou kunnen knippen. Niet dus.

Benen scheren zonder wondjes

Dat mijn knie nog rond is mag een wonder heten. Elke keer als ik mijn benen scheer, scheer ik er een plakje knie (of enkel) af. Ik ben gelukkig gezegend met pluishaar op mijn benen, waardoor het scheren niet elke week nodig is. Anders had ik misschien geen onderbenen meer.

Zonder handen fietsen

Als kind probeerde ik het regelmatig: fietsen zonder het stuur vast te houden. Bij andere kinderen stond het ‘stoer’ dus ik wilde dat ook. Echter resulteerde dat in slingeren en zelfs een valpartij. Op de dag van vandaag kan ik het nog steeds niet en ik moet het ook niet meer willen, vooral niet met een kind achterop en bloedverdunners in mijn systeem.

Fatsoenlijk op hakken lopen

Ze staan zo mooi en vrouwelijk….hakken! Tenminste, als je er goed op kunt lopen. Nou gaat het lopen wel elegant, ik kan het alleen niet lang volhouden. Na een uurtje kan ik geen stap meer zetten en wordt mijn loopje minder charmant. Dit is ook de reden dat ik hakken (te vaak) links laat liggen en kies voor sneakers. Toch blijf ik het proberen….

Touwtje springen

Touwtje springen is hartstikke gezond. Ik begin er dan ook regelmatig met goede moed aan. Maar elke keer haak ik weer af omdat ik als een lompe en stramme vrouw over het touwtje struikel. Tien keer achter elkaar is hier een wereldrecord. En hoe vaker ik opnieuw moet beginnen na gestruikeld te zijn, hoe minder leuk ik het vind om te springen. Ja het is goed voor je lijf en nee, het is niet goed voor je humeur. Hoor je iemand schelden en vloeken in de tuin? Dat ben ik dus…

Bier drinken

Ik lust geen bier. Maar ik krijg het zelfs met mijn neus dicht niet weg. Ik snap werkelijk niet waarom mensen bier lekker vinden en ik snap al helemaal niet hoe mensen glas na glas weg kunnen drinken. Sowieso ben ik geen liefhebber van alcohol. Maar bier…ik snap het niet en zal het ook nooit snappen.

Wat kun jij nog steeds niet op volwassen leeftijd? Vertel het, ik ben benieuwd!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Hahahaha ik kan ook niet zonder handen fietsen! Ooit wel geprobeerd met als resultaat dat ik nu 2 kronen als voortanden heb 😉 Wat ik ook nog steeds niet kan…euh…nette volwassen nagels hebben, normale dameskleding dragen, puistvrij door het leven gaan. Wat ik dan wel kan is idioot doen, klunzig zijn, over mijn eigen voeten struikelen, tegen de tafel aan lopen, dansjes in de winkelstraat en zingend door de supermarkt gaan…Later als ik groot ben word ik wel volwassen 😉

    Beantwoorden
  • Wat een leuk lijstje! Recht knippen en fatsoenlijk op hakken lopen lukt me ook niet. Ik denk niet echt een kwestie van wel of niet volwassen zijn maar gewoon iets wat je wel of niet ligt. Ik heb mezelf lange tijd praktisch gedwongen om op hakken te lopen omdat ik vond ‘dat ik het ook moest kunnen’, maar ik kreeg er helse rugpijn van en vond het gewoon totaal oncomfortabel. Als je dagelijks minimaal 5 km loopt is het sowieso niet echt handig en ik ben niet het type wat bepaalde kleding of schoenen aantrekt alleen maar om mooi te gaan zitten wezen. 🙂 Recht knippen heb ik ook nooit gekund, al heeft dat in mijn geval waarschijnlijk ook voor een groot deel met mijn visuele beperking te maken. Ach, ieder heeft z’n onvolkomenheden en zolang het dit soort dingen zijn waar je eigenlijk hartelijk om kunt lachen, is het allemaal nog niet zo erg. 🙂

    Beantwoorden

Write a comment