eten\ Random

Deze traditie op vrijdagavond zal nooit verdwijnen…

Al sinds Sarah ongeveer 5 is, is vrijdagavond altijd filmavond. We zetten eerst een tafel vol lekkere warme en koude hapjes, om vervolgens de chips en popcorn tevoorschijn te toveren. Wel altijd naturel chips, kaas chipito’s of zoute popcorn. En voor de popcorn hebben we nu het ideale apparaat in huis. Nooit meer klooien met de magnetron of een pan vol olie.

100 keer dezelfde film

Meestal is het Harry Potter wat gekeken wordt (alle delen hebben we zo’n beetje 20 keer gezien) en anders is Huisdiergeheimen een favoriet. Sarah houdt het liefst vast aan films die ze al kent. Nog een gekke gewoonte: bij een film moet er altijd gekauwd worden. Herkenbaar voor mij, want ik vind zelf een film zonder popcorn of chips maar saai.

Altijd verse popcorn

De beste keukenmachine nu bij ons in huis? Dat is onze ‘popcorn maker’. We kregen een popcornmachine opgestuurd en kochten een zakje maiskorrels. Zo’n zakje kost bijna niets en je hebt er steeds maar weinig voor nodig. Wat zout of suiker toevoegen (net wat je lekker vindt) en je hebt in no time een enorme bak verse popcorn. Geen magnetron meer waarbij je je oren tegen het deurtje moet houden om te voorkomen dat de popcorn verbrand. En ook geen vieze luchtjes van hete olie meer in huis. Enkel de geur van verse popcorn gecombineerd met het live kunnen aanschouwen van de maiskorrels die poppen.

Vergis je niet: met een handje vol mais heb je zo een volle bak popcorn tevoorschijn getoverd. Het apparaat is nadien heel makkelijk schoon te maken en makkelijk op te bergen. Veel makkelijker dan ouderwets in de pan of de magnetron. Voor Sarah zelf is dit apparaat tevens heel makkelijk te bedienen en kan ze eventueel zelf een volle bak popcorn maken. Ook handig is de grote stevige plastic kom die je kunt gebruiken om de popcorn in te bewaren en uit te eten.

 

De popcornmachine is niet alleen handig voor de gezellige filmavonden, maar ook ideaal wanneer je een grote hoeveelheid popcorn snel wil maken. Je kunt hem gerust achter elkaar gebruiken en doordat hij makkelijk schoon te houden is, maak je simpel afwisselend zoete en zoute popcorn.

Naast zoute en zoete popcorn gaan wij nog experimenteren met kaas(poeder) en bijvoorbeeld karamel. En dat is nou het leuke ten opzichte van de magnetronzakjes popcorn: je kunt zelf je smaakjes toevoegen, bepalen hoe zoet of zout je het wil of gewoon de suiker of het zout weglaten.

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment