Lifestyle Looking good... My killerbody motivation

De derde update van het Killerbody dieet!

Zes weken zijn er inmiddels verstreken, al lijkt het nog maar veel korter. En dat is denk ik een heel goed teken! Afgelopen twee weken ging ik van fase 1 naar fase 2 en dat betekende de ene dag veel koolhydraten en de andere dag weinig. Ik vond dat heel spannend, want ik was gewend weinig koolhydraten te eten. Ook was ik ontzettend moe, waardoor ik niet altijd hele trainingen heb kunnen doen. Dus: ben ik dit keer nog weer verder afgevallen of niet? Ik deel wederom alle cijfers en foto’s!

De vijfde week

En toen ging ik na vier weken fase 1, eindelijk naar fase 2. In deze fase eet je de ene dag amper koolhydraten, de andere dag veel. Zo mocht ik ‘ineens’ lunchen met twee boterhammen. Eerlijk? Ik vond dat doodeng, bang om mijn verloren kilo’s er weer aan te eten met die boterhammen. De dagen dat ik weinig koolhydraten mocht (nog minder dan in fase 1) vond ik eerst heel pittig, maar dat ging later beter. Ik was ook ontzettend blij met een nieuw weekmenu. Na vier weken hetzelfde menu te hebben gevolgd is variatie en ander eten toch wel heel erg fijn. En gelukkig blijft mijn favoriete ontbijt (de pannenkoek met fruit) terugkomen. Wat betreft avondeten genoot ik heel erg van pasta en kip uit de oven.

Wat betreft het sporten: het ging op en af deze week. De ene dag was ik niet te stoppen, de andere dag stopte ik eerder dan de bedoeling was. Soms was ik gewoon te moe. In fase 1 (de eerste 4 weken) heb ik bijna dagelijks gesport en in fase 2 wordt aangeraden alleen te sporten op de dagen dat je veel koolhydraten eet. Ook daar moest ik aan wennen en in het begin voelde ik mij gewoon bijna schuldig als ik een dag niet gesport had. Maar dat is allemaal een kwestie van wennen en ervaren.

De zesde week

Wat betreft eten deze week: ik hield het menu prima vol en had weinig hongergevoel. Mijn bloedsuiker dipt nog maar heel af en toe, maar echt naar word ik niet meer. Voordat ik aan dit avontuur begon kon ik soms ontzettend beroerd worden van een lage bloedsuiker. Ik vind dit toch wel één van de grootste voordelen die ik tot nu toe merk. Afgelopen week was wel gevaarlijk aangezien ik een verjaardag had en ik één keer naar een speelparadijs ben gegaan waar alleen maar snoep, koek en frituur te verkrijgen is. Maar: ik at alleen een banaan en wist mij in te houden. Op de verjaardag heb ik heerlijk een stukje taart gesnoept en een gewoon broodje gegeten met lekker beleg. Moet kunnen! Tot nu toe heb ik nog niet één keer gezondigd wat betreft zoetigheid of iets hartigs. Er is geen sushi, chocolade, koekjes of chips aangeraakt en daar ben ik eigenlijk best trots op. Wat dat betreft is mijn discipline ijzersterk wanneer er een knop om gaat.

De zesde week ging ook niet vanzelf wat betreft het sporten. Niet omdat ik moeite had met het dieet, maar ik was zo ontzettend moe. Aan het begin van week 6 had ik mijn eerste EMDR therapie en ik had bijna een week nodig om bij te komen. Ik was opgebrand! Toch lukte het mij om regelmatig wat te sporten, al waren het maar een paar oefeningen. Wat ik goed kan merken? Mijn conditie gaat erg vooruit, zo houd ik het steeds langer en langer vol met touwtje springen.

De cijfers!

Ik was zo ontzettend benieuwd en tegelijkertijd nerveus om op de weegschaal te gaan staan. Ik ben tussendoor ook nog een soort van ongesteld geweest (met een Mirena is dat niet meer bij te houden…) en heb iets minder gesport dan de bedoeling was. Maar…desondanks kan ik toch mooie cijfers laten zien! Al merk je wel dat de sprongen steeds kleiner worden.

mkb mkb1week

killer

In twee weken ben ik bijna een kilo verloren, waardoor het totaal aantal verloren kilo’s op 4 kilo komt. Vier kilo in zes weken is hartstikke netjes, al had ik stiekem gehoopt iets sneller te gaan. Maar ik heb de afgelopen weken minder bewogen dan zou moeten en daardoor vind ik het uiteindelijk helemaal niet gek. Nog maar een paar kilo en dan zijn we er! Mijn buik en billen hebben de meeste centimeters verloren: 8 in totaal. Acht centimeter! Niet voor te stellen dat het zoveel kan schelen.

Wat ik zie? Strakkere en duidelijkere lijnen, een slankere taille en duidelijk minder vet op mijn buik en heup. Ik merk dat mijn benen ook veel slanker en gespierder zijn en mijn hals en sleutelbenen ogen strakker en slanker. Mijn onderkin is met die vier kilo meegegaan en ben ik ook kwijt, hoera!

Ik hoop dat ik jullie weer heb kunnen inspireren dan wel motiveren met deze update. Ik ben nog steeds hartstikke tevreden met het dieet en voel mij er heel goed bij.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?


Bekijk ook de andere artikelen over het Killerbody dieet!

Update nummer 1 Killerbody dieet

Update nummer 2 Killerbody dieet

Update nummer 4 Killerbody dieet

Update nummer 5 Killerbody dieet

Ervaring eerste drie dagen Killerbody dieet

Sporten met het Killerbody dieet

Recept cheesecake

Eetdagboek Killerbody dieet

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (10)

Write a comment