Lifestyle

De waarde van voorbereiding: uitvaartverzekeringen en hun rol in het plannen van een waardig afscheid

Een overlijden in de familie of vriendengroep is natuurlijk een erg emotionele periode in het leven. Het is dan wel een erg fijne gedachte dat het nodige papierwerk goed is geregeld en dat dat in deze hectische fase niet meer uit hoeft te worden gezocht.
Hierdoor kan de focus volledig liggen op het rouwen en het hebben van een mooi afscheid. Daarom is het hebben van een goede uitvaartverzekering aan te raden.
Hoe je dit het beste af kunt sluiten – en waar je op moet letten als je je hier wat meer in gaat verdiepen – lees je in dit blog.

De beste premie door alvast verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken

In het dagelijks leven heb je te maken met aardig wat vaste lasten. Denk daarbij aan de hypotheek die iedere maand af wordt geschreven, maar ook verzekeringen zoals een inboedelverzekering, reisverzekering en annuleringsverzekering zijn drie bekende voorbeelden van kosten waar je mee te maken hebt.
De uitvaartverzekering zou daar ook moeten toebehoren. En net zoals bij deze andere kostenposten, is een uitvaartverzekering vergelijken aan te raden.
Je kunt er daardoor ieder jaar zeker van zijn dat je de beste premie betaalt. Redenen genoeg dus om hier op tijd mee te beginnen.

Je hoeft je niet langer met financiële zaken bezig te houden tijdens het plannen van het afscheid

En is er eenmaal een goede uitvaart verzekering afgesloten via een betrouwbare verzekeraar? Dan hoeft er rondom de uitvaart zelf niet langer meer rekening te worden gehouden met de nodige financiële zaken.
En dat is wel zo fijn, want het plannen van het afscheid in de vorm van een begrafenis of crematie neemt al aardig wat tijd in beslag. In de korte tijd staat de wereld helemaal op zijn kop en leef je het liefste in een bubbel met andere dierbare mensen. En de nodige emoties die hierbij komen kijken vergen ook aardig wat energie van je.

Een uitvaartverzekering is er in verschillende varianten af te sluiten

Wil je voor jezelf of voor iemand anders maar al te graag een uitvaartverzekering afsluiten? Zorg ervoor – voordat je start met het afsluiten – dat je uitgebreid verschillende verzekeraars met elkaar hebt vergeleken.
Niet alleen weet je hierdoor wat voor voorwaarden er allemaal worden gesteld, maar ook waar je de beste premie gaat vinden. Het afsluiten van een uitvaartverzekering heb je in een paar stappen online gedaan.

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment