Lifestyle

De tien jaar geleden TAG. Gnarls Barkley en afschuwelijke wenkbrauwen.

Tien jaar geleden, zo rond 2006 leefde ik nog een onbezorgd leventje en genoot ik van mijn studententijd. Het lijkt al zo lang geleden maar eigenlijk valt dat best mee. Wel is er ontzettend veel veranderd in die tien jaar en ik neem je graag mee terug naar toen! Ik vulde de geweldig leuke TAG in met vragen over 10 jaar geleden, welke oorspronkelijk zijn bedacht door Simone.

Ja, mijn haar was tien jaar geleden een soort van ontploft geheel. Een geweldige mix tussen Beatrix en een poedel. Heftig geblondeerd soms ook. Vergeef mij voor deze fout.

DSCN0155

Tien jaar geleden was mijn leeftijd…

Ik ben in juni jarig, als ik nu tien jaar terug ga was ik twintig jaar. Jeetje, twintig! En toen klonk dertig al zo oud, haha!

Tien jaar geleden was ik verliefd op…

Ik had precies tien jaar geleden net een relatie uitgemaakt, ik had vijf jaar verkering en de lol was er af. Ik was weer vrij vrouw, echter maar voor een paar maanden want die zomer kreeg ik een nieuwe relatie.

Tien jaar geleden woonde ik nog…

Thuis! En dat was geloof ik ook meteen het laatste jaar dat ik thuis woonde. Halverwege 2006 ben ik op kamers gaan wonen in dezelfde woonplaats als waar mijn ouders wonen. Ik had behoefte aan iets voor mijzelf, zelfstandiger worden en mijn eigen keuzes kunnen maken. Ik vond toen al snel een hele leuke kamer in een gezellig studentenhuis waar ik een jaar of 3 heb gewoond.

Tien jaar geleden droeg ik het liefst…

Strakke kleding, want dat kon toen nog prima. Zonder gein, ik was toen net 15 kilo afgevallen. Ik woog 51 kilo en was er maar wat trots op. Dus shopte ik strakke spijkerbroeken en truitjes. Mijn kast puilde uit van de spijkerbroeken (ik had er geloof ik een stuk of dertig) en dat droeg ik dan ook het liefst. Met een topje, shirtje of truitje. En wat make-up betreft moet ik toch even wat kwijt. Mijn wenkbrauwen….AFSCHUWELIJK! Met een veel te donker potloodje tekende ik afschuwelijk lelijke streepjes. Wat bezielde mij?

DSCN0229

Tien jaar geleden ging ik dagelijks…

Naar school. Ik studeerde toen aan de Hogeschool en deed de opleiding HBO verpleegkunde. Volgens mij zat ik toen in het tweede jaar en was dus op de helft van de opleiding. Daarnaast liep ik stage in het ziekenhuis of in een andere zorginstelling en werkte ik een aantal uur per week bij de Albert Heijn. Ik was dat meisje achter de informatiebalie en heb daar zeven jaar met plezier gewerkt vanaf mijn 16e. Meestal werkte ik op de donderdagavond van 17.00 tot 20.00 en elke zaterdag van 12.00-20.00.

Tien jaar geleden sliep ik ’s ochtends tot…

Het lag er een beetje aan of ik naar school moest, stage moest lopen of vrij was. Als ik school had kon ik tot een uur of acht slapen, als ik stage had moest ik er vaak om 5.00 uur uit (ja echt…wat een mishandeling) en als ik vrij was sliep ik gerust tot 11.00 uur. Jeetje, eigenlijk heel slecht die onregelmatigheid.

Tien jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik nu…

Ik had wel verwacht moeder te zijn en te zijn getrouwd, maar ik had nooit gedacht dat ik al zo’n rugzak vol zou hebben en dat er in zo’n korte periode zoveel narigheid kon gebeuren. Als je mij tien jaar geleden had verteld dat ik chronisch ziek zou worden en mijn broer zou verliezen dan had ik je voor gek verklaard. Oh, en ik had nooit kunnen bedenken dat ik nu een eigen blog zou hebben. Echt, nooit.

Tien jaar geleden luisterde ik het liefst naar…

Ik was (en ben) een enorme fan van Marco Borsato, zijn muziek draaide ik dan ook veel. Maar ik zette ook vaak de radio aan om naar 538 te luisteren. Ik denk dat dit toch wel het ultieme liedje is van 2006 wat mij is bijgebleven.

Tien jaar geleden was ik de hele dag druk met…

School, mijn bijbaantje, vrienden, stappen en sjansen. Ik was net weer vrij en had het idee eindelijk weer te kunnen doen waar ik zelf zin in had. Ik zat nogal vastgeroest in een relatie waarbij er weinig leuke dingen werden gedaan. Ook mijn vriendenclub was wat kleiner geworden. Dat jaar heb ik enorm veel nieuwe vrienden gemaakt en ben ik heerlijk wezen stappen.

Tien jaar geleden droomde ik over…

Een baan in de zorg, een trouwring om mijn vinger en een gezin met 3 kinderen. Die eerste twee dromen zijn uitgekomen, die laatste droom helaas niet. Ook droomde ik vaak over een reis door Amerika. En die gaat er zeker een keer komen.

Tien jaar geleden wilde ik…

Ja wat wilde ik? Ik wilde graag afstuderen en een eigen huisje, maar dat duurde toen nog twee jaar. Een vaste en serieuze relatie hoefde van mij toen nog niet omdat ik er net ‘uit’ was.

Tien jaar geleden dacht ik dat ik over tien jaar…

Netjes getrouwd was en met een groot gezin aan tafel zou zitten. Echt dat standaard huisje-boompje-beestje beeld. Ik had toen wel verwacht dat ik nu een gespecialiseerd verpleegkundige zou zijn of dat ik door zou gaan studeren. In praktijk werkt dat dus net even anders en is het lastiger om waar te maken.  Ook dacht ik dat ik over tien jaar nog net zo onbezorgd in het leven zou staan. Ook dat is niet gelukt, want het lijkt alsof er meer zorgen bijkomen wanneer je ouder wordt. Ik had op mijn twintigste ook nog geen hele heftige dingen meegemaakt, waardoor het leven onbezorgd leek.

Wat is jouw mooiste herinnering van tien jaar geleden?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (18)

 • Sommige dingen zijn helaas anders gelopen dan wat je 10 jaar geleden had verwacht. Maar ik denk dat je heel trots op jezelf kunt zijn wat je hebt bereikt. En je hebt ook nog eens een prachtige dochter op de wereld gezet! ? Je kapsel is je vergeven hoor haha! Ik heb ook heel wat foute coupes gehad door de jaren heen ?

  Beantwoorden
 • Leuke tag hè?! Mijn leven zag er 10 jaar geleden ook héél anders uit.

  Beantwoorden
 • Ik vind dit zo’n leuke tag. Wat kan er veel veranderen in 10 jaar tijd hè…

  Beantwoorden
 • Je leven ziet er anders uit dan je,je had voorgesteld of waarvan je droomde maar wat mag je trots zijn. Kijk naar wat je wel hebt en wat je wel hebt bereikt. Helaas leren we niet lopen zonder te vallen en wat is dat pijnlijk en zó oneerlijk..

  En die wenkbrauwen, ach ik denk dat we allemaal wel een moment hebben dat we toen dachten hip te zijn maar wat nu behoorlijk tegenvalt ?

  Beantwoorden
 • Heerlijke tag hé! Ik vond het ook zo leuk om terug te kijken 🙂

  Beantwoorden
 • Heel anders, zo kan het leven heel anders gaan dan je je voorstelt. Bij mij is het andersom, ik ben nu veel gelukkiger. Niet onbezorgd, dit ben ik eigenlijk nooit geweest.

  Beantwoorden
 • Ik weet dat ik 10 jaar geleden op de PABO zat, maar verder moet ik toch echt even flink graven in mijn geheugen hahahaha..

  Beantwoorden
 • Wat leuk dat je ‘m ook hebt ingevuld Geertje!! x

  Beantwoorden
 • Een ding: die. wenkbrauwen. EPIC!!!! hahaha

  Beantwoorden
 • Oh wat een leuke tag.
  Grappig ook om eens in het verleden te gaan kijken!

  Het kapsel is je vergeven.

  Beantwoorden
 • Zo’n leuke tag! Hier staat hij voor vrijdag ingepland 😉 Het leukste vond ik om weer foto’s terug te kijken!

  Beantwoorden
 • Wat leuk om te lezen! Ik had tien jaar geleden juist veel meer zorgen dan nu, omdat mijn studie niet opschoot en ik geen planningen kon maken. Ik had overigens toen ook van die streepjes wenkbrauwen die veel te donker waren haha, zal wel mode zijn geweest.

  Beantwoorden
 • Wat kan de tijd ook snel gaan. Een hele leuke tag! Minder leuk, de narigheid die je is overkomen. Die reis naar Amerika wens ik je veel plezier mee, hopelijk komt die er snel 😀

  Beantwoorden
 • Ik als absoluut geen fan tag, moet toch wel lachen om jouw antwoorden op deze tag. En ja… die wenkbrauwen. Heel…. apart? Ik vergeef het je in ieder geval. 10 jaar geleden was ik net als jij ook net vrijgezel en ook ontzettend veel afgevallen.

  Beantwoorden
 • Tof om je zo weer een beetje beter te leren kennen! Wat kan er een hoop gebeuren in 10 jaar tijd! Ik was toen single en party animal 😉

  Beantwoorden
 • Wat een leuke tag! Had hem nog niet eerder voorbij zien komen. Maat als je inderdaad zo terugkijkt naar 10 jaar geleden. Wat verandert er dan een hoop!

  Beantwoorden
 • 10 jaar geleden was ik 17…zat dus op de schoolbanken nog…dacht dat ik laborante ging worden en tegen dat ik 30 was getrouwd was, een eigen huis had en 2 of 4 kinderen zou hebben met mijn toenmalige vriend (na mijn 25 beginnen natuurlijk).

  Nu heb ik een nieuwe vriend en hebben we 2 zoons (6 en 2,5), hebben we al 6 jaar ons eigen huis, ben ik huismoeder en maak ik eigen kleren….wat ik nu hoop is om over nog eens 10 jaar veel gevraagd wordt om nieuwe kledij te maken voor anderen

  Beantwoorden
 • Mijn relatie raakte begin 2006 uit, voor mij onverwacht, wat een verdriet had ik er van! Maar al snel besloot ik dat ik vooral moest genieten van het leven, ik was toen immers pas 21! In de zomer van 2006 ging ik werken op een camping in Frankrijk met Nederlandse eigenaren. De camping begon pas aan z’n eerste seizoen dus het was voor iedereen heel spannend! Ik deed er vanalles; broodverkoop, huurtenten schoonmaken, kids entertainen, ijs verkopen, in de bar werken… Het werd een top zomer en ik besefte dat ik de hele wereld aankon. In de jaren daarna besloot ik alles uit het leven te halen en volgenden heel veel mooie reizen over de hele wereld!

  Beantwoorden

Write a comment