Lifestyle Looking good...

De ouder wordende huid.

Zodra je wat ouder word, ondergaat je huid nu eenmaal een paar veranderingen. De huid verliest een beetje van zijn elasticiteit, er verschijnen een paar fijne lijntjes en rimpels, en de
huid is van nature minder gehydrateerd.
Deze voorbeelden zijn maar een deel van de uitdagingen waarmee je te maken krijgt. Gelukkig hoef je niet gelijk bij de pakken neer te gaan zitten! Met de juiste zorg en aandacht kun je jouw huid gewoon gezond en stralend houden, net zoals je gewend bent. In deze blogpost zullen we enkele belangrijke tips bespreken om een oudere huid op een liefdevolle manier te verzorgen.

Wel: Retinol gaan gebruiken

Retinol staat bekend als het meest effectieve middel uit de natuur om rimpels tegen te gaan.
Het is een vorm van vitamine A. Een retinol serum of crème kan de huid helpen om dode huidcellen te verwijderen, en de vorming van collageenvezels een boost te geven.
Dat maakt de huid dus steviger en gladder! Het is wel heel belangrijk om retinol langzaamaan te introduceren in je huidverzorgingsroutine, omdat het in het begin wat irritatie kan
veroorzaken.
Begin door de retinol één of twee keer per week te gebruiken, en bouw dit langzaam op naar dagelijks gebruik. Als je dan een allergische reactie hebt, kun je hier op tijd iets tegen doen.

Niet: Je zonnebrand vergeten

Een oudere huid is nu eenmaal iets kwetsbaarder, en moet dus extra goed beschermd worden tegen schadelijke UV-stralen. Veel blootstelling aan de zon kan ervoor zorgen dat
fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekken zich sneller gaan ontwikkelen en beter zichtbaar worden. Daarom raden wij aan om zonnebrand met een SPF van minimaal 30 te gebruiken,
ook op bewolkte dagen. Smeer de zonnebrandcrème ‘s ochtends in een dunne laag over je gezicht en de andere delen van je huid die in de zon komen. Vergeet niet om de zonnebrand soms opnieuw op te smeren, vooral nadat je veel hebt gezweet of hebt gezwommen.

Wel: Blijven hydrateren

Hydratatie is voor iedereen een belangrijk deel van de gezichtsverzorging, maar zeker voor de wat ouder wordende huid is het onmisbaar. Kies voor producten die actief bijdragen aan de hydratatie van je huid. Daarmee bedoelen we niet alleen maar een serum met hyaluronzuur, maar elk onderdeel van je routine.
De dermacosmetica van CeraVe heeft bijvoorbeeld een extra hydraterende cleanser.

Niet: te hardhandig zijn

Het kan enorm verleidelijk zijn om de huid agressief te behandelen, door bijvoorbeeld scrubs en harde sponsjes te gebruiken. Dit wordt meestal gedaan om de huid te verbeteren, maar dat is niet helemaal hoe het werkt.
Het is juist belangrijk om voorzichtig te zijn met een oudere huid! Overmatige wrijven kan de huid irriteren, wat kan leiden tot ontstekingen en een snellere veroudering.
Kies voor een milde cleanser en exfoliant, en vermijd producten met ingrediënten zoals alcohol of een synthetische geur. Behandel je huid met een zachte hand, en wees dankbaar voor alles wat je huid voor je doet.
Zo kan de huid op een gezonde manier ouder worden!

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment