Halfvol Lifestyle

De mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest.

Wanneer je deze titel even op je in laat werken…is het bij jou ook van toepassing? Ik ben in elk geval een kei in het transformeren van insecten naar zoogdieren!

Beren op de weg zien noemen ze het ook wel eens. Ze zijn er niet, maar je ziet ze wel. Overal. Het is geen hallucinatie, maar een manier van denken over bepaalde gebeurtenissen in de toekomst. Je weet nog niet hoe ze gaan lopen en onbewust bereid je jezelf voor op de situatie die komen gaat. Maar niet op een positieve manier, want stel dat…Er schieten scenario’s door je hoofd wat er allemaal kán gebeuren en wat mensen allemaal kunnen zeggen of reageren. En ook al weet je van jezelf dat je van een mug een olifant tovert, die olifant blijft aantrekkelijk.

Ik ben er ook hartstikke goed in. Noem mij een multitalent als het gaat om het ombouwen van een mug. Het liefst mest ik de olifant nog even iets vetter. En waarom ik dat doe weet ik niet, ik bereid mezelf zo wel voor op een situatie maar heel erg handig is het niet. In mijn gedachten vergroot ik alles, beeld ik mij in wat er kán gebeuren, terwijl de kans dat mijn tandenborstel gaat praten groter is dan dat mijn vrees werkelijkheid wordt. En het geeft alleen maar stress en angst en zorgt bij mij voor heel veel onrust.

Ik lijdt het meest onder de angst voor een situatie. De situatie op zich is namelijk nooit eng, gevaarlijk of een flinke tegenvaller. De situatie is uiteindelijk altijd wel oké en valt altijd mee. De verwachtte beelden en antwoorden in mijn hoofd komen nooit uit, ik zit er altijd naast. Gelukkig maar, anders zou de hele wereld zich de duivel kunnen noemen. Automatisch schakelt mijn lichaam altijd in dezelfde versnelling en maakt standaard van een mug een olifant. En nou vind ik olifanten wel liever dan muggen, maar in dit geval mogen ze gerust om mijn hoofd blijven vliegen. Het blijft hier in elk geval een gezellige beestenboel met insecten, olifanten en beren. Hopelijk kom ik er snel vanaf!

Had ik toch van jongs af aan al Roosvicee moeten drinken…

Heb jij ook last van die beren op de weg? En in welke situatie?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

 • Jup…. en het zijn dan geen twee beren die broodjes smeren, maar hele enge grote beren die me willen opeten dus ik ren dan de andere kant op…

  Beantwoorden
 • Ja hoor, ook ik ben er een kei in. Het helpt om mijn eigen gedachten ‘om te praten’. En dat niet te overdrijven, dus niet ‘ het wordt een fantastische dag!’ denken als ik slecht nieuws verwacht, maar ‘wat het nieuws ook zal zijn, ik kan er mee omgaan.’

  Beantwoorden
 • Een goede vriend van mij zegt altijd: Je kunt beter kiezen voor de onzekerheid en gelukkig proberen te zijn, in plaats van kiezen voor de zekerheid van ongelukkig zijn. Dat heb ik altijd goed onthouden!

  Beantwoorden
 • Hmm ik weet niet… Ik maak wel makkelijk van een mug een olifant, maar ik beséf mijzelf dat dan eigenlijk ook meteen waardoor ik het ook weer heel makkelijk kan relativeren. Ik zie die mug veranderen in een olifant, dan schud ik even flink mijn hoofd en dan is het weer een mug.

  Beantwoorden

Write a comment