Lifestyle Mama

De Loedermoeder TAG

Eerlijk en open vulde ik de Loedermoeder TAG in, bedacht door loedermoeders Bibian en Manon van Littlewonderworld.nl. Ook ik ben een echte en ging met de billen bloot! Want wat zijn mijn loedermoeder streken?

Hoe vaak verschoon jij de luier van je kind?

Ik ‘voel’ vaak even aan de luier of hij verschoond moet worden of niet. Poepluiers worden meteen verschoond, want dat zit gewoon vervelend en het irriteert. Ik denk dat ik gemiddeld 6 keer per dag een luier verschoon.

Eten jullie de maaltijd aan tafel met het gezin?

Ja, sinds wij een gezinnetje zijn eten we eigenlijk altijd aan tafel. Het is gezellig en praktisch. Voordat Sarah er was aten we altijd op de bank.

Hoeveel minuten/uren zit jouw kind per dag achter de TV, Ipad, telefoon van mama, etc?

Sarah heeft sinds een paar weken Teletubbies ontdekt en vindt dit helemaal geweldig. Als ze erg moe is of het lukt haar niet om zichzelf te vermaken als ik aan het koken of schoonmaken ben, dan zet ik de televisie aan. Ze mag niet aan de Ipad komen dus daar kijkt ze niet naar. Ook mama’s telefoon is verboden terrein. Die kleine vingertjes proberen alle knoppen en functies uit en dat vertrouw ik haar niet toe (voordat we weer een App-aankoop rijker zijn). Per dag zit ze denk ik een uurtje achter de televisie.

loederr

Laat je jouw kind in slaap vallen in zijn/haar eigen bed?

Ja, altijd. Sinds ze een paar weken oud was sliep ze in haar eigen bed. Sarah valt nooit in slaap bij ons in bed of beneden op de bank. Wat we wel doen is haar in het weekend uit bed halen en nog even bij ons neerleggen. Gezellig!

Etensresten, spuug, kleine poepvlekjes en/of een beetje nattigheid van een te volle plasluier op de kleding van je kind; trek je hem/haar meteen schone kleding aan?

Nee niet meteen. Het ligt er ook aan of we nog op pad moeten. Als we thuisblijven, houdt ze vaak de kleren met kleine vlekjes aan. Als we de deur uit gaan verkleed ik haar wel. Maar het is niet zo dat ze meteen schone kleding aankrijgt. Daar is ook geen beginnen aan, want dan zou ze continue van outfit veranderen 😉

Heeft jouw kind iedere dag 2 dezelfde sokken aan?

Als ik een paar kan vinden wel, maar dat is vrij zeldzaam. Ik dacht altijd dat mijn sokken werden opgegeten, maar die van Sarah zijn blijkbaar nog lekkerder. Dus nee, Sarah heeft niet elke dag 2 dezelfde sokken aan.

Koop jij je kind wel eens om met iets lekkers, tv-tijd of iets anders?

Ze is nog net te jong om het te begrijpen, maar ik houd haar wel eens zoet met een rijstwafel, een plakje kaas of een stukje fruit. Als ze moe is (maar niet wil slapen) dan is ze gelukkig met al het eten wat in haar knuistjes gedrukt wordt. Ook probeer ik haar nog wel eens af te leiden met speelgoed, als ze bijvoorbeeld perse mijn telefoon wilt hebben.

Hoe ziet het er achter de gesloten deuren en laatjes uit in jouw huis?

Ehm…een beetje 50/50. Sommige laatjes en kastjes zijn netjes, sommige absoluut niet. Sarah haar lades zijn vaak een rommeltje en alles ligt door elkaar. Dan begint het met nette stapeltjes waar ik in begin te graaien omdat ik iets specifieks zoek. En dan gaat het mis…

Als je een kind onder de 4 jaar hebt, geef je hem nog elke dag 10 vitamine D druppeltjes?

loeder1

Nee, want het zijn er vier 😉 De hoeveelheid verschilt per merk. Maar ik geef het wel elke dag, heel soms vergeten we het een keer. Ik vind het belangrijk omdat Sarah een donkere huidskleur heeft en ik in praktijk zie wat osteoporose voor gevolgen heeft. Kleine moeite om het dagelijks te (blijven) geven en het hoort bij het avondritueel.

Tot slot: noem nog drie dingen die loedermoeder-noemenswaardig zijn.

1. Zoals je op de foto al kon zien: we hebben een keurige luieremmer, maar vaak verzamelen zich toch hoopjes gevulde luiers op de commode of op de grond. En als de luieremmer vol zit, ben ik én te lui om hem te legen én ik ben er te onhandig in. Laat ik dus aan manlief over.

2. Tijdens het aanbrengen van make-up geef ik Sarah wel eens een kwast om mee te spelen, zodat ik even rustig de dag kan beginnen en mijn wallen weg kan poetsen.

3. Vooral in het weekend zet ik wel eens de babyfoon uit als Sarah al vroeg begint te zingen. Het is een heerlijk geluid, maar soms kunnen we best nog een uurtje slaap gebruiken terwijl zij haar stembanden traint.

Dit waren mijn blote billen! Ik durf met zekerheid te zeggen dat er herkenbare punten voor jullie tussen zitten! Wat is jouw loedermoeder bekentenis? Neem jij de TAG ook over?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (14)

 • Superleuke tag!! En je bent geen loedermoeder hoor! Haha.

  Beantwoorden
 • Oh echt wel herkenbaar sommige punten, zoals met de sokjes.. pffffff!

  Beantwoorden
 • Ah leuk dat je ‘m hebt ingevuld! Tot nu toe ben jij echt de enige die structureel de vitamine D druppels geeft hahahaha. Goed bezig moeder 😉

  Beantwoorden
  • Dat doe ik vooral vanwege het bruine velletje van Saar 😉 het maakt je niet minder moeder als je het vaak overslaat hoor!

   Beantwoorden
 • Wat een leuke tag, ik ga hem overnemen 🙂

  Beantwoorden
 • Zo’n onwijs leuke tag! Ik ben hem zelf ook aan het invullen 🙂

  Beantwoorden
 • Jaa deze tag is echt leuk! Ik ga hem binnenkort ook doen!
  Maar even serieus…. Iedere moeder heeft toch een stukje loedermoeder in zich zitten? Of ben ik nu helemaal van de pot gerukt?

  Beantwoorden
  • Haha nee hoor daar heb je helemaal gelijk in! En dat is ook heel normaal 😉

   Beantwoorden
 • Super leuke tag!

  Beantwoorden
 • Haha herkenbaar! Ik vind het nog erg meevallen hoor, je doet het super!

  Beantwoorden
 • […] kwam deze tag tegen bij loedermoeder Geertje van Lifesabout.nl, ik vond hem zo heel erg leuk dat ik meteen besloot om hem ook over te gaan nemen. De tag […]

  Beantwoorden
 • […] Geertje van Lifesabout […]

  Beantwoorden

Write a comment