Lifestyle Looking good...

De lente….eindeloze wandelingen in de avond.

Het was mijn favoriete moment vorig jaar zomer: de wandelingen in de avond, na het eten. In Nederland kozen we voor het bos en de hei dichtbij huis. Op vakantie liepen we de zonnebloemen tegemoet terwijl de warme zon langzaam onderging.
Wandelen is een nieuw favoriet geworden en is verre van saai. En met de juiste schoenen is het een feest voor je lijf.

Wandelen in de kleuren van de natuur

Met een labrador van ruim 3 jaar kom je meerdere keren per dag buiten. De wandeling in de avond hebben we gebombadeerd tot een ‘familie wandeling’. Hond gaat mee, kind gaat mee (eventueel met de step of de fiets) en we zijn zo ruim een uur op pad.
De ene keer kiezen we de natuur dichtbij huis, zoals een bos, hei of een grote vijver. De andere keer bezoeken we een speeltuin of skatebaan onderweg.

In de tijd van de Corona pandemie zijn wij opvallend meer gaan wandelen. De sportscholen waren een tijd dicht en al snel betrap je jezelf op het feit dat je te weinig beweging krijgt.
Echter vind ik wandelen in de wintermaanden niet fijn. Ik heb het snel koud, krijg meer pijn van kou en blijf vervolgens de rest van de dag verkleumd door de kou.

De lente en de zomer zijn daarentegen wel favoriet met wandelen. Naast de behagelijke temperaturen houd ik ervan om de natuur te bewonderen, plant voor plant en bloem voor bloem. Het is wandelen in een soort kleurrijk schilderij en in combinatie met de geuren van deze fijne maanden geniet ik extra van een fijne wandeling.

Wandelen begint met goede schoenen

Het liefst wandel ik op sneakers waar mijn steunzolen goed in passen. Omdat de houding van mijn voeten en heupen niet goed zijn (ik loop hartstikke scheef) worden mijn voeten gecorrigeerd door op maat geaate steunzolen.
Sinds ik deze bij een podotherapeut liet aanmeten kan ik niet meer zonder. Wanneer ik ze vergeet in mijn schoenen te doen merk ik dit al snel doordat mijn hiel/hak pijnlijk begint te worden.

Ik ontving van Omoda deze prachtige stevige sneakers van VIA VAI. Omdat de wreef hoog genoeg is passen mijn zolen er prima in.
Ik hoefde ze niet in te lopen en kon ze meteen dragen tijdens een heerlijke wandeling. Door de dikke en hoge zool ben ik met mijn 1.63m meteen een stukje langer. De zolen hebben anti slip noppen waardoor je op alle soorten ondergrond heel stevig loopt.

En zeg nou zelf, het model en de kleuren zijn toch geweldig? Ik houd zelf niet van echte wandelschoenen die hoog zijn (mijn smaak niet) en wil naast lekker lopen ook een beetje hip voor de dag komen. Deze sneakers zijn comfortabel, stevig en heel mooi!

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment