health Lifestyle

De kracht van CBD olie uit Nederland. Wat zou het voor mij kunnen doen?

Als je gaat zoeken naar gezonde voedingssupplementen zie je door de bomen het bos niet meer met alle verschillende soorten CBD-olie. Ik blijf zelf graag op de hoogte welke producten mijn gezondheid een boost kunnen geven, mits uiteraard veilig voor mijn situatie.
Na jaren heb ik mij eindelijk eens verdiept in CBD-olie aangezien ik veel goede ervaringen heb gehoord en gelezen. Wat zou het kunnen doen voor mij? En wist je dat er ook goede Nederlandse merken zijn die CBD-producten maken?

Kort over CBD

CBD is een stofje uit de hennepplant dat veel gezonde en medicinale eigenschappen heeft.CBD bindt zich aan allerlei receptoren in je hersenen en doet zich voor als lichaamseigen stof. Daarom kan het heel goed werken tegen bepaalde klachten.
CBD wordt gebruikt bij bijvoorbeeld epilepsie, slecht slapen, darmaandoeningen, glioblastoma en psychologische klachten.
Er zijn ook mensen die CBD-olie nemen tegen stress, om te kalmeren of als ontstekingsremmer. Het heeft dus veel positieve eigenschappen en veel ervaringen zijn dan ook positief.

Verschillende CBD-producten

CBD-olie is inmiddels algemeen bekend in Nederland. Je kunt het werkelijk overal kopen. In drogisten, gezondheidswinkels of online. Toch is het aanbod nog niet bij iedereen bekend en veel mensen denken dat het stopt bij alleen de olie.

Ik ben eens gaan kijken naar wat je allemaal kunt kopen op het gebied van CBD. Al snel zag ik dat je ontzettend veel keuze hebt in bijvoorbeeld CBD-capsules, zalfjes en crème voor op de huid. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben producten met CBD. Het gekste wat ik ben tegengekomen waren zetpillen en pure kristallen. Hoe verzin je het?

Hollandse CBD-olie van Hemplife

Ik werd onlangs gewezen op een nieuw Hollands CBD merk: Hemplife. Als liefhebber van ons kikkerlandje en de natuur vind ik het altijd interessant en fijn als producten van eigen bodem komen.
Hemplife verkoopt in Nederland samengestelde CBD-olie met verschillende sterktes. Je kunt kiezen tussen 5%, 10% of 20%.
De meeste mensen gebruiken de CBD-olie 5% en ik denk dat als ik het ga proberen dit voor mij ook het geval zal zijn.
Alle CBD-olie is overigens uitgebreid getest en gecertificeerd. Het is dus veilig en puur en je kunt het met een gerust hart nemen.

CBD met melatonine

Op de website van Hemplife vond ik ook twee andere producten waar ik nieuwsgierig naar werd. Hemplife heeft namelijk een CBG-olie in het assortiment.
CBG is een ander stofje in hennep, een soort tegenhangervan CBD met net even andere effecten. CBG is eigenlijk de ‘stamcel’ van cannabis.
CBG kan door deze eigenschap een versterkende rol bij CBD hebben, maar de stofjes werken ook heel goed samen. CBG is goed in te zetten bij klachten als innerlijke onrust, angst, prikkelbaarheid en een betere spijsvertering.

Maar stel nou dat je slecht slaapt? Op de website van Hemplife zijn ook ‘CBD nacht‘ flesjes’ te koop. Dat is dus CBD-olie met melatonine. Het is speciaal ontwikkelt voor mensen die slecht slapen. CBD en melatonine schijnen goed samen te werken en kunnen je sneller in slaap brengen. Ik ben zelf niet zo’n fan van slaapmiddelen, maar dit schijnt volledig natuurlijk te zijn. Ondanks dat ik gelukkig heel goed slaap kan het heel interessant zijn voor de slechte slapers onder ons.
Wil je meer weten over CBD? Op de health blog De Gezonde Wereld vind je allerlei inhoudelijke artikelen over CBD en andere voedingssupplementen.

Zou het iets voor mij zijn?

Ik ben inmiddels zes jaar geleden gediagnosticeerd met SLE en een andere auto-imuunziekte die trombose veroorzaakt.
Met name de SLE kan mij flinke beperkingen geven in het dagelijks leven. Denk aan pijnlijke gewrichten, vermoeidheid en mentale klachten.
CBD olie zou mij verlichting kunnen geven bij pijnlijke gewrichten, waar ik nu zware pijnstillers voor slik.
Omdat ik suf word van de pijnstillers wil ik zeker bespreken met mijn arts of ik CBD olie mag gebruiken bij mijn aandoeningen en klachten. Wellicht kan ik dan minderen met de zware pijnstillers, wat natuurlijk heel fijn zou zijn!

Ben jij bekend met CBD-olie? En wist je van het bestaan van CBG-olie af? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

 

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Hoi Geertje, wilde je graag via insta volgen maar ik krijg je niet gevonden. Wil je mij zoeken, als je het leuk vindt natuurlijk? Groetjes, t.antezusje

    Beantwoorden

Write a comment