Lifestyle

De keukenprinses TAG

Lieve Bregje van Bregblogt.nl bedacht een hele leuke en toepasselijke TAG: de keukenprinses TAG. Ik als zogenaamde hobby-kok (of ben ik een kokkinnetje?) werd door haar gevraagd om de vragen over te nemen en dat kon ik natuurlijk niet weigeren. Klaar voor de start?

Welk voorwerp wordt het meest gebruikt in jouw keuken?

Dat is denk ik niet één product, maar het zijn er ongeveer drie: de keukenweegschaal sinds ik bezig ben met het Killerbody dieet, scherpe messen om vlees of vis mee te snijden en de hapjespan. Vooral die hapjespan gebruik ik echt heel veel en ik kook er van alles in. Gemiddeld doen we dan ook een jaar met een dure hapjespan omdat deze zo intensief wordt gebruikt.

Wat is het allerlekkerste gerecht dat je ooit zelf hebt gemaakt?

Heb je even? Haha grapje. Ik heb twee gerechten die echt super waren en dat was stoofvlees met rode wijn en de beef Theriyaki van de Wereldgerechten. Beide recepten heb ik zelf bedacht en eerlijk gezegd deed ik maar wat…maar jeetje mina wat was dat lekker! Met name die saus van de beef Theriyaki…die was zo ontzettend goed. Trots op!

IMG_2407

Vertel eens over je grootste keukenramp

Dat was met kerst 2012 toen mijn scho9onfamilie in Nederland was vanwege onze bruiloft. Ik ging koken en maakte iets met witvis uit de oven en aardappeltjes uit de oven. Toen we aan tafel gingen bleken niet alleen de aardappels nog keihard te zijn, maar ook de vis was niet gaar en van binnen gewoon nog koud. En iedereen maar zeggen dat het zo lekker was. Maar het was ronduit smerig en ik baalde enorm. Toch hebben we het allemaal maar opgegeten.

Wat is je favoriete kookboek?

Ik heb twee boeken van ‘De kookschool’, enorme bijbels die je kunt kopen bij o.a de Albert Heijn. Prachtige gerechten en stap voor stap foto’s, die trouwens ook heel erg mooi zijn. Echt een must have als je het mij vraagt. Ik wacht met smart op deel drie!

Wat is jouw succesrecept voor een etentje met vrienden of familie?

In de winter maak ik graag een heerlijke gevulde soep met stokbroodjes zalm en tomatentapenade. In de zomer maak ik liever iets klaar met vlees of vis. Dus dan wordt het iets van zalm uit de oven of van de grill, of gemarineerde kip. Het liefst maak ik trouwens niet één gerecht maar meerdere kleine gerechtjes. Heel leuk om te maken en nog leuker om op te eten. Zo zit er voor iedereen iets bij wat ze lekker vinden.

Wat is jouw ultieme keukenhack?

Als je paneermeel op is kun je cracottes pletten met een aardappelstamper. Ook kun je nooit genoeg gezeefde tomaten in huis hebben voor een goede basis voor tomatensaus, tomatensoep, lasagnesaus, etc.

Welk recept heb je meegenomen uit je ouderlijk huis?

Dat is het recept van de spaghetti met hamburgers en kaassaus. Klinkt als een gekke combinatie, maar het is verschrikkelijk lekker. Spaghetti koken, kaassaus maken, stukjes hamburger en groene paprika bakken en door de saus doen. Mmm.

Tot slot: Welke drie producten zijn volgens jou onmisbaar in ieders (koel) kast?

Dat zijn toch wel de smaakmakers die ervoor zorgen dat je niet of minder zout nodig hebt om je eten op smaak te brengen. Dat zijn rode peper, citroen en uipoeder. Uipoeder klinkt gek, maar het geeft je eten echt veel smaak zonder dat je bergen zout nodig hebt. O en verse knoflook, ook onmisbaar! Ik kook elke dag met verse knoflook.

Schroom niet om de TAG over te nemen, hij is zo leuk! Vergeet niet om Bregje dan even te vermelden en op de hoogte te stellen.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

 • Leuk jouw antwoorden te lezen! Uipoeder had ik zelfs nog nooit van gehoord voor ik jouw blog ging lezen haha

  Beantwoorden
 • Jaaa top! Ik ga meteen uienpoeder in huis halen 😉

  Beantwoorden
 • Uienpoeder werkt super inderdaad! Leuk om te lezen wat jij hebt ingevuld 🙂

  Beantwoorden
 • Leuk om te lezen! Ik heb heb hem voor dinsdag ingepland

  Beantwoorden
 • Een leuke tag! Vind het echt knap hoe je al die wereldgerechten zo na kan maken. Als ik hem zou ik vullen zou deze tag mega saai worden, haha.

  Beantwoorden
 • Een ware keukenprinses! Die theriyaki klinkt lekker. Ik zal het recept er eens bij halen en kijken of ik het een keer uit kan proberen.

  Beantwoorden

Write a comment