Random

De Kerst-Tag

kerstig

Door Olivia van Life must be Fabulous werd ik uitgedaagd de Kerst-tag te doen. Om alvast in de kerststemming te komen en mij een beetje beter te leren kennen, deel ik hem vandaag met jullie. Als je benieuwd bent naar de vragen en antwoorden lees dan verder!

1. Mijn favoriete kerstliedje.

Tja, er zijn er genoeg en ze brengen mij allemaal in de kerststemming. Maar als ik echt eentje moet kiezen, dan is het ‘Driving home for Christmas’. Waarom? Het geeft mij zo’n heerlijk vrolijk kerstgevoel en voor mij zie ik een vader die van zijn werk naar huis rijdt om kerst te gaan vieren met zijn gezin. Heerlijk!

2. Mijn favoriete kerstfilm

Home alone kan ik bijna in zijn geheel napraten, zo vaak heb ik de films gezien Maar het hoort er toch bij. The Grinch, Alles is familie, The Santa Clause en Love actually vind ik ook onmisbare films om de kerstsfeer erin te krijgen.

kersttt

3. Wat staat er bovenaan op jouw kerstverlanglijstje?

Van huis uit ben ik niet gewend om kerstcadeautjes te geven en te krijgen, maar sinds ik samenwoon met mijn man is dit wel een terugkerende traditie. Ik vind kleding en verzorging of parfum de leukste items om te krijgen. Dit jaar vraag ik niets, omdat we een peperdure apk-keuring, tandartsrekening en dierenartsrekening cadeau hebben gekregen. De cadeautjes komen volgend jaar wel weer! Dan zal het wel iets van Philosophy zijn of een heerlijk parfum. Maar het feit dat ik dit jaar kerst mag vieren is voor mij al het grootste cadeau wat ik kan krijgen. En dat elk jaar, geweldig toch?

4. Wat is je favoriete make-up look voor de kerst?

Ik hou ervan om na het kerstontbijt heerlijk te gaan tutten en een mooie look te maken. Ik benadruk of mijn ogen, of mijn lippen. Vaak zette ik met kerst mijn ogen aan maar ik denk dat ik dit jaar voor mooie kerst-rode lippen ga. Zou ik het durven? Gewoon doen!

5. Wat draag je het liefst tijdens de kerst?

Vaak heb ik heel veilig zwart aan, iets met glitter of een luxe ogend kledingstuk. Een jurkje draag ik eigenlijk nooit. Dit jaar ga ik denk ik voor de foute kersttrui waar ik mij heerlijk in kan verstoppen. Ook heb ik een mooi zwart-wit blazer gekocht afgelopen week die ik een dag kan dragen. Lekker comfy dit jaar!

trui

6. Ben je liever buiten in de sneeuw, of geniet je binnen van een kop warme chocolademelk?

Bij kerst hoort ook een wandeling met gezin of familie vind ik. Het liefst door de sneeuw, afgesloten met warme chocolademelk. Maar sneeuw gaat het niet worden dit jaar, dus ga ik voor de chocolademelk tijdens het spelen van leuke spelletjes.

7. Hoe ziet jouw ideale kerst eruit?

Op kerstavond films kijken of naar een kerstconcert en cadeautjes uitpakken bij de boom. Vaak sluit ik de avond af met Lush en mijn ligbad, mmm! Eerste kerstdag het liefst een beetje uitslapen,  dan een lekkere kerstbrunch in pyjama en vervolgens tutten en mooie kleding aan. In de middag een wandeling en spelletjes. Gevolgd door een heerlijke maaltijd en in de avond kerstfilms.

8. Wat ga jij doen met kerst dit jaar?

Eerste kerstdag ga ik met mijn gezin naar mijn ouders. Mijn zus en neefje zijn er dan ook, gezellig! Zoals ik al bij punt 7 beschreef hou ik van gezelligheid en de sfeer van kerst, dus de filmpjes en de wandelingen zullen zeker niet ontbreken. Tweede kerstdag vieren wij thuis en koken we uitgebreid, spelen we spelletjes en genieten we vooral van elkaar.

9. Uiteten of zelf koken?

Zelf koken vind ik het leukst. Ik hou erg van (uitgebreid) koken en het bedenken van heerlijke menu’s. Dit jaar eten we eerste kerstdag bij mijn ouders en zal ik tweede kerstdag thuis zelf wat maken, ik weet alleen nog niet wat. Ik wil wel een keer met kerst uitgebreid uit eten om te ervaren hoe dat is.

diner

10. Heb je een echte kerstboom of een nepboom?

Hier staat een echte neppe in de woonkamer. Een echte kerstboom ruikt heerlijk en staat heel mooi, maar met een grote hond is dat niet handig. Straks als Sarah gaat kruipen en lopen is het helemaal niet handig. Een nepboom blijft hier voorlopig nog wel staan. Als Sarah straks wat ouder is zou ik het leuk vinden elk jaar een echte boom te halen en dezelfde traditie levendig houden als die van mijn ouders. Dan gingen we de mooiste boom uitzoeken en met zijn allen versieren thuis.

11. Welke kleur ballen zitten er in de boom?

De kleur is mat-goud. De ballen zijn egaal en sommige hebben wat matte glitters. Zilveren ballen vind ik saai en dit kleurtje staat wel mooi. Ik heb er geen slingers in gehangen, dit jaar vond ik ze ineens niet zo mooi staan. Ik ben niet iemand die elk jaar nieuwe kerstballen gaat kopen in allerlei denkbare kleurtjes. Wie weet als Sarah wat groter is, dat we dan wel lekker gaan kerst-shoppen.

12. Wat is je favoriete kerstsnack?

Deze vind ik best lastig. Als ik aan kerst denk, denk ik vooral aan het warme eten. Wat ik altijd lekker vind is om zelf hapjes te bedenken. Bladerdeeghapjes, koude hapjes, etc. Ik heb ooit een hapje zelf bedacht die ik regelmatig maak; stukjes stokbrood met tomatentapenade, knoflook en gerookte zalm. Wat geraspte kaas erover en even in de oven. Heerlijk!

Dit was mijn kerst-tag! Je bent vrij om hem over te nemen en te delen, lijkt mij leuk! Fijne dagen alvast.

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

 • Leuk gedaan meissie! Hoop dat je gezellige dagen hebt gehad!!!
  XoXo Olivia

  Beantwoorden
  • Dank je wel! De kerstdagen waren erg gezellig, bij jou ook?xxx

   Beantwoorden
 • Hoi Geertje,

  Ik was op zoek naar een kerst-tag en kwam op jouw website terecht.
  De kerst-tag heb ik overgenomen met een link naar je website.
  De vragen vind ik namelijk erg leuk en passend bij de kerst 🙂

  Alvast gezellige feestdagen.

  Groetjes Annemieke

  Beantwoorden

Write a comment