Random

De Instagram-tag

instagram1

Ik geef eerlijk toe; ik ben een echte Instagram addict. Niet dat ik ’s nachts zwetend in bed lig te wachten tot ik weer kan kijken, maar ik vind het ontzettend leuk om door middel van foto’ s op de hoogte te blijven van andermans leven.  En foto’s zeggen veel, heel veel over iemand. Ik stuitte op de blog van Culturalize.nl en Iris op de Instagram-tag en besloot deze over te nemen!

Wat is je allerlaatst geplaatste foto op Instagram?
Op het moment dat ik dit artikel schrijf, is dit mijn laatst geplaatste foto. Hier heb ik Sarah tegen de leuning van de bank gezet en zo bleef zij een hele tijd staan. Dit doet ze ook als je haar tegen de salontafel zet. Wat wordt mijn kleine meisje toch snel groot! Het gaat allemaal veel te snel…zucht.

laatste

Wat is de allereerste foto die je plaatste op Instagram? #TBT
78 weken geleden plaatste ik mijn eerste foto. Een selfie met mijn bordeauxdog Shiva met een verschrikkelijke filter van Instagram. Welke dat was weet ik niet meer. Samen keken wij over de leuning van de bank naar onze toekomst (grinnik).

eerste

Wat is je allerleukste foto op Instagram waar je zelf op staat?
Ik zou bijna het woord ‘geen’ typen, want echt leuk vind ik mijn foto’ s nooit. Maar als ik moet kiezen, dan is het een foto die ik nog niet heel lang geleden plaatste waar ik Sarah vasthoud met een kerstslinger om mijn nek. Ik plaatste een soort sneak-peak van onze kerstfoto’s. Donderdag zie je hier meer van. Je ziet mij bijna licht geven van trots als ik naar mijn mooie meisje kijk.

leukste

Van welke Instagramfoto krijg jij ter plekke heimwee?
Ik heb twee foto’ s waar ik heimwee van krijg en dan heb ik het over twee soorten heimwee. Ik kijk graag terug naar de periode dat Sarah net geboren was, voordat ik ziek werd. Ik weet er weinig meer van en dat vind ik heel erg jammer. Graag zou ik de tijd even terug willen draaien en haar eerste week op de wereld overnieuw willen doen. Gewoon, om even extra te genieten.

saartje

Het tweede heimwee moment is een foto die gemaakt is op een cruise naar de Bahama’s. Drie jaar geleden zijn wij in de zomer richting Amerika vertrokken (Miami) om mijn schoonouders en zwager te zien. Vanuit Miami namen wij een cruise naar de Bahama’s, waar we een dag bleven. Na Miami zijn we doorgevlogen naar Curacao, het eiland waar mijn man geboren is. Het was een heerlijke reis, ondanks wat tegenslagen. Ik heb enorm genoten en zou heel graag nog een keer (of twee) terug willen. Ik poseer overigens op een zeer bijzondere manier op de foto, ik deed alsof ik werd opgegeten door een vis (yeah right).

vissekop

 

Wat is het állerlekkerste gerecht dat je in 2014 op Instagram hebt gezet?
Ik hou van eten en ik hou van koken, dus plaats ik zeer regelmatig eet-foto’ s op Instagram. Maar het lekkerste eten vind ik toch Sushi (lekker cliche). Op de foto staat de Sushi die wij vers haalden nadat ik 8 kilo was afgevallen. Even mijzelf trakteren en verwennen voor het feit dat ik mijn streefgewicht had bereikt. Het smaakte dan ook extra lekker!

sushii

Welke foto kreeg in 2014 de meeste likes?
Sarah is qua likes heel populair op Instagram (populairder dan haar moeder haha) en haar foto’ s worden dan ook het meest gewaardeerd. Soms ben ik bang dat ik echt aan het spammen ben, maar aan de andere kant plaats ik wat ik graag wil en waar ik trots op ben. En als je dat niet leuk vindt, dan kun je mij ontvolgen. Een recente foto van Sarah leverde 28 likes op en dit is dan ook de populairste foto van 2014. Op de foto is zij zichzelf aan het bekijken op de Ipad.

ipad

Wat is de allerleukste foto die je in 2014 maakte van een huisdier?
Twee jaar geleden hadden wij een hond en een konijn. Dushi is helaas overleden en dus blijft Shiva, onze Bordeauxdog, over. Ik maak de meest hilarische foto’s van deze lobbes en zij is toevallig ook fotogeniek. Door haar rimpels kijkt ze altijd op een hele droevige manier terwijl zij altijd vrolijk en tevreden is. Onderstaande foto maakte ik ruim twee jaar geleden, toen ze nog op de bank mocht. Sinds Sarah er is hebben we dat afgeleerd.
Deze foto van haar is nog steeds mij favoriete foto. Benieuwd wie Shiva is? Ik heb een tijdje terug een artikel over haar geschreven.

shivaatje

Welke fotobewerkingsapps (of Instagramfilter) gebruikte jij het meest?
Ik heb twee apps waar ik veel mee doe, zoals collages maken of effecten toevoegen. Dat zijn Photogrid en Pixlr Express. Op Instagram zelf gebruik ik zelden een filter, heel soms Valencia.

Wat is jouw meest gebruikte hashtag op Instagram (top 3)?
Ik ben over het algemeen niet heel erg van de hashtags. Ik plaats liever een originele of grappige tekst onder de foto. Als ik een hashtag gebruik dan zijn het vaak dezelfde. Dit is mijn top 3:

#saartje In het begin plaatste ik foto’ s van Sarah met deze hashtag. Sinds ik verhalen heb gehoord over mensen die foto’ s stelen van kinderen, gebruik ik onder haar foto’s geen hashtags meer.

#blogpost Ik plaats dagelijks een foto die te maken heeft met het artikel wat die dag op de site staat. Daarbij gebruik ik deze hashtag.

#food Een tijd terug plaatste ik wel eens foto’ s van eten met deze hashtag, Maar zoals ik al eerder schreef gebruik ik de laatste tijd nog zelden hashtags.

instagram2

Tot zover mijn Instagram-tag. Als je het leuk vindt, neem hem gerust over! Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen op Instagram. Laat je reactie achter in de comments.

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

 • Wat een lieve foto’s van je dochtertje!

  Beantwoorden
 • Wat ontzettend leuk dat je The Instagram Tag hebt ingevuld die ik heb bedacht! Toen ik de tag op 13 december 2014 bedacht (http://culturalize.nl/2014/12/instagram-tag/), had ik niet verwacht dat het zo’n succes zou worden.

  Eén van de regels die ik bij de tag bedacht, was dat bloggers die de tag overnamen Culturalize.nl zouden linken (wel zo fair vind ik), ergens is dit helaas misgegaan. Ik zou je daarom willen vragen alsnog een link naar mijn blog toe te voegen in jouw artikel. Dan zet ik jouw blog weer bij de lijst op mijn blog (http://culturalize.nl/2014/12/leuke-bloggers-die-instagram-tag-invulden/).

  Natuurlijk is het ook erg fijn als je dit deelt met de bloggers die jij weer hebt getagd.

  Laat je van je horen? Dankjewel!

  Liefs Danielle

  Beantwoorden
  • Hoi! Wat vervelend dat dit niet goed is gegaan. Ik heb de TAG overgenomen van iemand anders die het geen probleem vond dat ik hem weer overnam, dan gaat het al snel de mist in denk ik en dat kan ook haast niet anders. Ik wil best een linkje plaatsen in het artikel, maar ik heb geen mensen gevraagd om dit ook te doen (althans ik weet niet wie hem van mij heeft overgenomen). Groetjes!

   Beantwoorden

Write a comment