Lifestyle

De hond mee op vakantie. Hier moet je aan denken.

Even je trouwe viervoeter mee…Helaas werkt dat niet zo. Een vakantie met hond vergt de nodige voorbereidingen en je moet er op tijd mee beginnen. Ik heb het voor je op een rijtje gezet.

vrijhh

We hebben besloten om Shiva mee te nemen op vakantie. We hebben haar ooit een paar dagen achter gelaten bij een pension om haar depressief weer op te halen na een weekend weg. Ze had niet gegeten en amper gedronken. Het was duidelijk dat ze ons heel erg gemist had en dit willen we haar niet nog een keer aan doen. Of we moeten intensief met haar gaan oefenen en steeds een nachtje laten logeren in een pension. Dit jaar nemen we haar gewoon gezellig mee naar Frankrijk. Ondanks dat dit een doodgewone autorit lijkt te zijn, moet je toch wel aan heel wat dingen denken.

Basisuitrusting

  • Vanzelfsprekend neem je een drinkbak en een etensbak mee.
  • Genoeg voer is ook aan te raden, ook al hebben ze vast en zeker veel keuze in het buitenland. De natte neus van je hond is een vaste geur gewend van bepaalde brokken en als je zomaar op iets anders overstapt kan dit een eet-weigeraar opleveren. Ook kan het problemen geven met de maag en darmen. Een mooie voorraad vertrouwde brokjes mee dus! Shiva eet haar lichaamsgewicht per maand op aan brokjes, dus wij nemen maar een aanhangwagen mee..
  • Haar eigen kussen (mand) gaat ook mee, net als wat speeltjes van thuis. Ook gaan de poepzakjes en de snoepjes mee als onderdeel van de basisuitrusting.

Extra meenemen

dierr

  • Omdat we in Frankrijk verplicht zijn om de hond aangelijnd te houden hebben we een extra lang touw gekocht. Geen dun draadje, maar één die zij niet kapot krijgt. Een korte riem is niet fijn als ze wat bewegingsvrijheid wil. Dit touw kunnen we aan haar halsband vastmaken en vervolgens aan een boom of aan het huisje.
  • In plaats van een halsband nemen we een harnas mee. Dit zit steviger en is veilig voor wandelingen als het schemert of donker wordt. Je kunt met dit harnas je hond ook beter bij je houden, vooral als het een groot ras betreft.

julius

  • Het is verplicht in de meeste Europese landen om een dierenpaspoort mee te nemen.

dier

Regelen

  • Regel een Rabiës inenting uiterlijk 3 weken voor vertrek. Dit is een verplichte inenting tegen hondsdolheid.
  • Je hond moet gechipt zijn.
  • Check of het ras van jouw hond het vakantieland in mag. In Frankrijk mag je bepaalde rassen niet over de grens meenemen, zoals Pitbulls. Lees hier meer.
  • Vraag bij de dierenarts na de inenting om een ‘inentingsmuntje’. Dit is een internationaal muntje die je aan de halsband van je viervoeter doet. Het geeft aan dat je hond de juiste inenting heeft gehad.

dierrr

En als je dit allemaal in orde hebt kun je uitkijken naar een heerlijke vakantie met het hele gezin, inclusief hond. Want ja, de hond hoort daar toch zeker bij!

Heb jij je hond weleens meegenomen op vakantie? Hoe ging dat?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Wij hebben nog geen hond, maar willen er wel graag eentje. Ik werk vanuit huis en we gaan eigenlijk nooit op vakantie dus het zou prima kunnen!

    Lief van jullie dat jullie je hond voortaan meenemen. Het klinkt ook wel een beetje zielig dat ze jullie zo miste.

    Beantwoorden

Write a comment