Mama

De eeuwige zoektocht naar een niet lekkende antilekbeker

Van een antilekbeker verwacht je dat deze niet lekt. Maar schijn bedriegt, want ondanks beweringen van de fabrikant zat de vloer en mijn kind toch vaak onder het drinken. Ik moest en zou de ultieme beker vinden. Kijk verder wat mijn zoektocht opleverde.

anti

Ik ben echt niet de grootste zeurpiet, maar ik kon mij altijd heel erg ergeren aan bekers die gingen lekken als deze omvielen of op de kop werden gehouden. Sarah vindt het geweldig om tijdens het drinken met de beker te spelen. Alsof ze hem wilde leegschudden werd deze dan ook regelmatig op de kop gehouden. De tafel, kinderstoel en kleding kregen het vaak te verduren. Damn you antilekbeker, wat klopt er niet aan deze term?

anti1

De beker die je hierboven ziet leek in de eerste instantie een top ding. Sarah leerde al snel hoe het rietje werkte en klokte haar sapjes er gretig mee weg. Maar na een paar keer gebruiken bleek de beker niet meer bestand te zijn tegen een duwtje van tafel of het heen en weer schudden met het rietje naar beneden. Een waterballet was het gevolg. Ik vraag mij nog steeds af waardoor deze beker nou lekt, want het lijkt erop dat de bovenkant gewoon kiertjes bevat. Ten gevolge van het vallen misschien? Hoe kindproof is zo’n beker dan? Verder vond ik hem ook absoluut niet hygiënisch. Het rietje kreeg ik nooit echt goed schoon en de beker bevat zoveel hoeken en kieren dat er altijd wel etensresten tussen bleef zitten.

Sarah kan in principe al redelijk goed drinken uit een open beker. Vooral dikke dranken als karnemelk en yoghurt gaat goed, mits je erbij bent. Zo niet, dan heb je een wit gevaarte voor je zitten die snakt naar adem omdat er zojuist yoghurt in haar neus is gelopen. Gewoon drinken gaat dus helemaal niet goed. Ik zal haar met een open beker moeten helpen. Maar laat Sarah nou net een dame zijn die van veel subtiele slokjes houdt, verspreid over de dag. Als ik met een open beker moet zorgen dat zij voldoende drinkt, kan ik mijn baan (bij wijze van spreken) opzeggen.
Ik wil haar zelf laten drinken, wanneer ze wil en hoe vaak ze wil. Ik zette mijn zoektocht voort naar de perfecte beker, die ik lange tijd niet kon vinden.

Mijn man deed vorige week een bestelling bij Babydump en kwam net niet op het bedrag van twintig euro. Daaronder moet je verzendkosten betalen, daarboven is verzenden gratis. Hij klikte er een beker bij die ook de veelbelovende naam ‘antiknoeibeker’ kreeg. Begin deze week kregen we hem binnen en we hebben hem eens flink getest.

anti4

Dit is hem dan, de Kiddyboo 360 Antiknoeibeker van Mykko. Een Belgisch merk waar ik werkelijk nog nooit van gehoord had. Mijn man dacht een beker te hebben besteld waarbij je, als je drinkt, een klepje indrukt en er dus uit kan drinken. Het systeem werkt echter anders, maar is wel heel slim.

anti3

Deze anti-knoeibeker is BPA en Phthalate vrij en heeft afneembare handgreepjes. Het bevat een cirkelvormige anti-knoei ventiel waardoor je kindje de vloeistof kan opzuigen rondom de bekerrand. De beker heeft een inhoud van 250 ML en is geschikt vanaf 9 maanden.

 

anti5

Bovenaanzicht.

anti6

Onderaanzicht.

anti2

De ultieme test…Hey, wat is dat? Ik zie een druppel! Ik baalde even heel hard, maar kwam er al snel achter dat ik de deksel er niet helemaal goed opgedraaid had. Phieuw! Na een nieuwe poging met de beker op zijn kop blijkt dat er inderdaad geen druppel uitkomt. Hoera!

Sarah wist meteen hoe zij uit de beker moest drinken (hoe doen kinderen dat toch?) en kan er prima mee overweg. Ik merk dat ze meer drinkt dan ze voorheen deed met haar vorige beker. Waarschijnlijk hoeft ze minder moeite te doen omdat ze niet hard hoeft te zuigen.  Het maakt bij deze beker niet uit aan welke kant je kindje drinkt. De drinkbewegingen die ze maakt en het feit dat ze haar mond op de rand moet houden en moet zuigen, bevordert het drinken uit een gewone beker. Hier kan ze dus heel goed mee oefenen.

Voordelen:

 • Lekt niet (nee….echt niet!)
 • Hygiënisch doordat er geen rietje in zit die je schoon moet houden
 • Antibacterieel ventiel
 • Het maakt niet uit vanaf welke kant je kindje drinkt
 • Beker makkelijk af te wassen
 • Kindje leert drinken uit een beker
 • Betaalbaar
 • Afneembare handgreepjes
 • BPA vrij
 • Ventieltjes zijn los verkrijgbaar

Nadelen:

 • Kleine inhoud (250 ML)
 • Kan niet in de vaatwasser of magnetron (vanwege het ventiel)

Ik ben dus heel erg blij met deze aankoop omdat we eindelijk een beker hebben gevonden die niet lekt! Dit zal de laatste stap zijn naar een gewone beker om uit te drinken.
Babydump verkoopt onder andere deze bekers en heeft ze in drie kleuren. Ze kosten €9.95 per stuk. Reserveventieltjes zijn ook te koop, per twee stuks.

Wat voor beker gebruik jij voor je kindje? En ken je dit systeem of zie je deze beker voor het eerst?

 

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

 • Je hebt me overtuigt, ga deze bestellen!!
  Bij mijn dochter vier jaar geleden dezelfde zoektocht gehad en uiteindelijk gestrand.
  Ben dan ook erg benieuwd of dat mijn zoon het ook zo snel doorheeft

  Leuke atrikel!!

  Beantwoorden
 • Super grappig, ik heb toevallig gisteren ook die niet lekkende beker gekocht en ben er zeer blij mee! Maar terwijl ik dit lees besef ik dat ik de mijne in de vaatwasser heb staan 😛

  Beantwoorden
 • Ik gebruikte bij mn meiden de 360 graden beker van Avent! Deze werkt soortgelijk alleen dan dus wanneer de bovenkant ingedrukt wordt door bijv neus. Als hij dus door kleine vingertjes werd ingedrukt omdat dat zo.interessant is, liep helaas al het drinken eruit!
  Als Jonah in de leeftijd komt zal ik zeker deze overwegen (hoewel Avent wél in de vaatwasser mag…)

  Beantwoorden

Write a comment