Mama

De eerste verjaardag van je kindje

Het lijkt zo’n ver van je bed show als je nog niet zo heel lang geleden mama bent geworden; de eerste verjaardag van je kindje. Toch breekt ooit de dag aan dat je 1 kaarsje uit kunt blazen. Afgelopen zaterdag vierde wij de verjaardag van Sarah. Een afsluiting van haar eerste levensjaar en het begin van haar tweede! Ik vertel in het kort hoe wij deze dag hebben ervaren.

DSC_0255

Grootse plannen had ik niet voor haar eerste feestje. Op de grote dag hadden we een man of 15 uitgenodigd om een taartje te komen eten. Van 13 tot 16 was iedereen welkom. Helaas hebben we de verjaardag een week moeten verschuiven omdat Sarah nog niet beter was op 14 maart (bronchitis).
Een week later was ze helemaal opgeknapt en kon ze volop genieten van alle aandacht en cadeautjes.
Ik vond het best lastig om voor een 1-jarige ideeën op te geven voor een cadeau. Want wat geef je een verse dreumes? Ik vroeg onder andere een voorleesboek voor het slapen, een popje met een zacht lijfje, spullen voor haar keukentje en het verstopspelletje van Nijntje. Al deze wensen zijn in vervulling gegaan en naast dit speelgoed kreeg ze ook nog hele leuke kleren, waaronder dit geweldig leuke spijkerjasje.

DSC_0288

Even dacht ik aan een cakesmash waarbij Sarah zich uit kon leven op taart en slagroom. Toch hebben we hier niet voor gekozen en bakte ik zelf kleine appel-kruimeltaartjes.
Deze vielen goed in de smaak en vervolgens toverde ik een lading chips en nootjes op tafel. Het was een hele gezellige dag waarbij de kinderen zich prima vermaakten met bergen speelgoed en de volwassenen achterbleven met een pieptoon in hun oor. Ik was trots en dankbaar tegelijk dat we de verjaardag van onze dochter mochten vieren en dat ik het mocht meemaken. Een dag met een sterretje, zoals opa en oma het noemden! Na het feestje gingen zowel Sarah als ik even slapen en toen we wakker werden vertrokken we naar mijn ouders om daar te eten.
De familie was na het feestje bij ons naar het huis van mijn ouders gegaan zodat wij even rust hadden en niet voor het eten hoefde te zorgen.

Het was dus een hele gezellige en mooie dag. Tegelijkertijd is het ook heel vreemd en raar om terug te kijken. Met een verjaardag denk je vaak terug aan de geboorte. Daarbij komen overweldigende emoties voorbij, meestal vergezeld met een roze wolk. Mijn wolk is grijs en ik heb amper goede herinneringen aan de kraamperiode.
Dat is gek om te beseffen en om te bedenken dat ‘alles’ een jaar geleden gebeurde. De keizersnede, ineens moeder zijn, ernstig ziek worden en je leven dat drastisch veranderd.
Toch kan ik ook op een positieve manier terugkijken naar het afgelopen jaar en ben ik vooral trots op het meisje wat zij is en aan het worden is. Een nieuwsgierige, ondernemende dreumes die goed weet wat zij wil en dit ook duidelijk laat merken.

DSC_0355

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

  • Gefeliciteerd, wat een leuke foto’s ook!

    Beantwoorden
  • Wat een schatje is ze zeg! Wat sneu dat ze bronchitis had… en iets later maar alsnog gefeliciteerd!! XoXo Olivia

    Beantwoorden

Write a comment