Lifestyle

De Domestic Goddess Tag

Door Kelly werd ik vorige week uitgenodigd de Domestic Goddess Tag over te nemen. Een Tag bedacht door Bibian en Manon van Littlewonderworld.nl. Vragen gericht op mijn leven als ‘perfecte huisvrouw’, keukenprinses, wasjesvrouw en nog meer huiselijke kneuterigheid.

De was

Droger/aan de waslijn

Wij hebben de luxe om onze was in de droger te doen. Maar tegelijkertijd zijn we er ook van bewust dat dit best een duur grapje is en niet goed is voor het milieu. Sinds we veel meer wasjes hebben na de geboorte van Sarah gebruiken we ook braaf de waslijntjes op zolder. Kleding die we snel nodig hebben gaat in de droger, de rest vaak aan de waslijn. Eigenlijk net zo makkelijk en het scheelt een heel stuk aan elektriciteit en kosten, ook niet geheel onbelangrijk. Toch vind ik de droger uiteindelijk fijner, omdat de kleding minder kreukelt en alle haartjes door de droger worden verwijdert.

Sorteren/alles bij elkaar

Werkelijk alles gaat door elkaar de wasmachine in. Alleen als er een heel duur kledingstuk of een nieuwe spijkerbroek tussen zit, wordt er kleding gescheiden. Maar over het algemeen zijn de hoopjes was gezellig gevarieerd.

Een soort wasmiddel/verschillende soorten wasmiddel

Ik ben niet verslingerd aan één soort. Het is vaak net wat er in de aanbieding is en regelmatig kijken we daarvoor bij het Kruidvat, waar grote flessen Dreft of Omo in de aanbieding zijn.

Een wasdag/elke dag een wasje

In het weekend zijn het wasdagen en moeten we de wasmand van alle was redden, het ligt er dan zelfs bovenop. De was omhoog sjouwen naar zolder, in de wasmachine stoppen en er weer uit vind ik een zware klus, waardoor het zich vaak tot in het weekend opstapelt en Giorgio de wasjes doet. Hij is hier de was-man zeg maar. Eigenlijk zou elke dag een wasje praktischer zijn, maar dat red ik nog niet.

Kleding strijken: ja/nee

Strijken? Nee, dat doen we hier niet. Ik ben al blij als de was schoon en opgevouwen in de kast ligt. We hebben wel een strijkijzer gehad die ik braaf vast heb gehouden tijdens het laatste trimester van mijn zwangerschap. Ook al kon ik mijn rechterhand niet gebruiken, ik moest en zou strijken. Hij is daarna overleden en sindsdien staat er niet eens één voor de sier in ons huis. Strijken….nee, sorry. Wij letten bij het kopen of de stof stel kreukt of niet. Ben ik nou heel erg? Ben ik zeldzaam? Lieve help.

Koken

Makkelijk/culinair

Doordeweeks makkelijk, in het weekend gaan we los. Maar ook doordeweeks vind ik het leuk om iets uitgebreids of iets nieuws te koken. Ik moet wel zeggen dat we elke dag een verse maaltijd eten. Diepvriespizza, kant en klare maaltijden….het komt er niet meer in. Sinds ik moet letten op mijn zoutinname komen er niet eens meer groenten in blik voor in huis. Eigenlijk kan ik het iedereen aanraden, het is zoveel gezonder en goedkoper. En het is helemaal niet moeilijk. Bij makkelijk denk ik dus al snel aan kant en klaar en ongezond, dus kies ik voor culinair.

Weekboodschappen/meerdere keren per week


Vroeger deden we elke dag boodschappen, maar ongemerkt neem je dan toch meer mee dan je nodig hebt, omdat je elke dag in de verleiding komt om van alles mee te nemen. Sinds twee jaar doen we één keer in de week de boodschappen en werken we met een weekmenu. Nooit meer bedenken wat je wilt eten en niet meer elke dag naar de winkel, ik vind het heerlijk. En het scheelt in de portemonnee!

vrijdagg

Vaak hetzelfde per week/veel nieuwe dingen proberen

Ik probeer in het weekmenu te variëren. We eten nooit in een maand twee keer hetzelfde, behalve ovenfrietjes. Ik hou ervan om nieuwe gerechten uit te proberen en vind vaak hetzelfde eten heel erg saai. Lekker uitproberen dus!

Eten bewaren/weggooien

Wij bewaren vaak wel wat restjes, die de volgende dag mee worden genomen naar het werk. Maar soms blijft het toch staan in de koelkast en wordt het alsnog weggegooid. Ik moet wel zeggen dat ik meer afgepast ben gaan koken waardoor ik minder overhoud.

Aan tafel eten/op de bank eten

Wij voeden Sarah op, maar Sarah voedt ons ook op. Sinds deze dame een hapje mee eet, eten we braaf elke dag aan tafel. Het is veel gezelliger en ik merk dat we rustiger eten. Ook is er meer gelegenheid om de dag door te nemen en gezellig te praten.

Poetsen

Stofzuiger/swiffer

Stofzuigen, gemiddeld twee keer per dag. Ik hoor je denken, twee keer?! Met een hond en een kind dat alle kruimeltjes in haar mond stopt moet ik wel. In de ochtend een ronde en eind van de middag weer. Waar alles vandaan komt weet ik niet, maar om Sarah veilig rond te laten kruipen zuig ik twee keer per dag. De Swiffer vind ik niets, ik heb het idee dat ik het stof alleen maar verplaats.

aha1

Kant-en-klare natte doekjes/zelf sopje maken

Eigenlijk gebruik ik het allebei. Dagelijks gaan er enkele hygiënische doekjes door de handen en een paar keer per week uitgebreider met een sopje. De doekjes vind ik handig voor de salontafel, het toilet, de tv meubel en voor kleine vlekken tussendoor. Een sopje is meer voor het echte werk. Ik vind het wel veel schoner worden (of lijken) met een sopje.

Zelf ramen lappen/door de glazenwasser

Dan lap ik zelf de ramen, als ik er zin in heb. En dat is te weinig. Op het moment dat ik mij afvraag of het normaal is dat het al een week mistig is, moet ik de ramen zemen. Beneden is dan snel gedaan, boven is een ramp. No way dat ik op een ladder ga staan. Misschien toch een keer mijn wederhelft dwingen of een glazenwasser laten komen.

Overig

Iedere ochtend je bed opmaken/laten voor wat het is

Vaak maakt Giorgio het bed op, maar aangezien hij er eerder uit moet dan ik, gaat het fout. Ik laat het dekbed openliggen in de veronderstelling dat het ook lekker moet kunnen luchten (fijne smoes). Nee sorry, ik maak het bed niet op. Als het goed is komen wij er alleen en verder niemand, dus voor wie doe ik het?

Met de hand afwassen/vaatwasser

Luiwammes dat je er rondloopt! Ik ga voor de vaatwasser die elke dag wel een keer draait. Geen gedoe meer met vieze vaat op het aanrecht, gewoon hop de vaatwasser in. Het uitruimen vind ik een dankbaar klusje aangezien ik mijn glanzende vaat weer in de kast kan zetten. Top ding!

Opgeruimd huis/rommelig huis

Opgeruimd! Een schoon, opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Ik ben veel rustiger en voel mij meer happy als het huis netjes en schoon is. En wat dat dekbed betreft tja…dat heeft vast te maken met mijn openheid 😉 Is er trouwens iemand die kiest voor een rommelig huis?

Wie doet het huishouden: jij/partner

Allebei dragen we ons steentje bij, zoals het naar mijn idee hoort. Hij de was, de vuilnis en het bed opmaken, ik het poetsen, stofzuigen en dweilen. Dream team!

Dit waren mijn antwoorden op de Domestic Goddes tag. Vrijblijvend Tag ik: Nicole en Geertje. Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden!

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Thanks voor het taggen…..en die “mistige” ramen ken ik.. gelukkig krijgen we vanaf volgende week een ramenwasser!!!!! 😀

    Beantwoorden

Write a comment