BikkelharT Halfvol Lifestyle

De bucketlist van een chronisch zieke.

Chronisch ziek zijn is verre van leuk. Het kan je leven behoorlijk beheersen en omver schoppen. Maar alleen maar negatief blijven helpt niet mee en dus is een artikel met af en toe een knipoog een goede optie om de humor er in te houden. Jullie konden een tijd terug al de zogenaamde voordelen van chronisch ziek zijn lezen. Vandaag deel ik jullie mijn bucketlist als patiënt! Niet alles is echt mogelijk, maar het is wel leuk om een beetje te blijven dromen.

maandag

 

 • Een dag geen medicijnen slikken. Of misschien wel meerdere dagen. Eigenlijk gewoon van de medicijnen afkomen! De kans is afwezig dat dit zal gebeuren, misschien heel misschien als ik met pensioen ben. Dat mijn hart dan zo goed is dat medicijnen niet meer nodig zijn. En dat ik ook mijn bloedverdunners mag stoppen. Het blijft waarschijnlijk bij dromen, maar wie weet wat er wordt uitgevonden in de toekomst!
 • Een lange verre reis maken. Zonder dat doktersbezoeken of bezoekjes aan het ziekenhuis nodig zijn. Gewoon vertrekken zonder een medisch paspoort te hoeven regelen of een  medicijnvoorraad voor een heel weeshuis. Zonder de Trombosedienst om toestemming te hoeven vragen en zonder je vooraf te hoeven informeren over de dichtstbijzijnde ziekenhuizen op de plek waar je verblijft.
 • Minstens één dag mij geweldig goed voelen. Vol energie en geen centje pijn. Opstaan alsof ik de wereld aankan en beginnen met het schoonmaken van het huis. Het hele huis. En daarna alle wasjes wegwerken, met mijn dochter wandelen, uitgebreid koken, de sportschool in en vervolgens een paar uurtjes stappen. Keep on dreaming.
 • Andere chronisch zieken helpen en een praatje maken. Lotgenoten zijn fijn, want dan krijg je het idee dat iemand je een beetje kan begrijpen. Ook kun je elkaar steunen en bijstaan. Dat doe ik nu al, maar het kost bakken met energie. Mocht ik de voorgaande opdracht een keer kunnen meemaken, dan race ik voor het stappen nog even langs het ziekenhuis om met iedereen die ziek is een praatje te maken en een hart onder de riem te steken. Zou mooi zijn.
 • De apotheek voor een maand overslaan. Al het personeel kent mij en zo ook mijn geboortedatum. Ik kom er minstens 3 keer per maand en vind het geen probleem om er te zijn, maar het zou heerlijk zijn om gewoon voor minstens een maand daar niet te hoeven zitten.
 • Een nachtje doorhalen en de volgende dag gewoon verdergaan alsof er niets aan de hand is. Drinken zoveel je wilt en kunt, een paar uurtjes slapen en opstaan met genoeg energie om te kunnen functioneren.
 • Een pillendoos vinden die een stuk meer glamour uitstraalt dan de pillendozen die nu te koop zijn. In Frankrijk kocht ik afgelopen zomer een hele mooie, maar nog steeds zijn ze behoorlijk saai. Ik wil glitters, sparkles en glamour!
 • Door de medicatie mag ik niet meer duiken. Maar wat lijkt het mij heerlijk om les te krijgen op Curacao en al het moois uit de oceaan te bewonderen. Dit zou alleen mogelijk zijn als mijn bloedverdunners gestopt zouden worden. Die kans acht ik nihil, maar dromen kan altijd.

Tot zover mijn bucketlist waar ik zeker van weet dat ik niet alle dingen kan afstrepen. Maar….zeg nooit nooit en we blijven gewoon dromen!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

 

 

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (12)

 • Pfff, eigenlijk nooit bij stil gestaan hoe anderen dit zouden kunnen ervaren. Wat voor mij normaal is is voor jou een bucketlist. Sommige dingen lijken me toch best lastig zeg!

  Beantwoorden
 • Ik hoop vooral dat je je een dag goed mag voelen, en ik hoop dat er zeker nog een paar mogen uitkomen in je leven. Ik hoop ook dat ik me goed mag gaan voelen, gewoon helemaal 😉

  Beantwoorden
 • Een dagje leven zonder zonnebrand in de zon! Alles zit hier altijd onder de factor 50 zonnebrand omdat ik niet in de zon mag natuurlijk door de Lupus. En ik vind het zull ranzig spul.

  Beantwoorden
 • Ik hoop dat je in het nieuwe jaar een paar van deze puntjes af kan vinken! Lijkt me vreselijk om elke dag met pijn te moeten leven 🙁

  Beantwoorden
 • 1 van al die dingen vind ik wel heel ver gezocht hoor. We zijn 30, dan kan je geen nacht meer doorhalen en dan de dag erna doorgaan alsof er niks aan de hand is :p

  Beantwoorden
  • Nou ja….niets aan de hand is misschien wat enthousiast, maar je snapt denk ik wel wat ik bedoel. Er zijn genoeg dertigers die na een avondje stappen overdag nog dingen kunnen ondernemen en rechtop kunnen staan. Dat lukt mij dus niet 😉

   Beantwoorden
 • Herkenbaar!! Ik zou ook echt graag een dag geen medicijnen hoeven en geen pijn hebben. Maar helaas haha.. En inderdaad, een glamarous pillendoosje zou top zijn 😉

  Beantwoorden
 • Een dagje geen bergen met pillen slikken, tassen vol halen bij de apotheek, veel pijn en heel veel medicijnen mee moeten nemen op vakantie… Ja, ik herken het. Ik begrijp dus zeker dat al deze bovenstaande dingen op jouw bucketlist staan! Ik hoop dat ze allemaal uit gaan komen voor jou.

  Beantwoorden
 • Veel is herkenbaar, ik heb geen chronische ziekte, maar moet wel elke dag medicijnen nemen, en neem ik ze mee naar het buitenland dan heb ik beter wel een goede verklaring bij mij anders kan ik de cel in. Glitter doosjes heb ik gezien toen bij de xenos. Maar vond het zelf makkelijker om een suffe te kopen en die te pimpen met glitter stickers met de dagen enzo.

  Beantwoorden
 • Ja dit herken ik wel! Vooral die van minstens één dag je geweldig goed voelen. Als ik dat voor mijn verjaardag kon vragen en kreeg, hoefde ik verder niets geen cadeaus meer. Maar dat zit er niet in dus dan vraag ik toch maar gewoon een paar cadeaus 😉

  Beantwoorden
 • Ik zou het je allemaal zo gunnen Geertje! Vooral dat je je eens een dagje echt goed mag voelen zodat je de wereld aan kunt! xxx

  Beantwoorden
 • Wat een mooie lijst. Het lijkt me best confronterend als de apothekersassistentes zelfs jouw geboortedatum kennen.. Beetje offtopic vraag maar hij kwam wel in me op: Feliciteren ze je dan ook rond je verjaardag?
  Hopelijk kan je bepaalde dingen ooit op een dag waar maken, al lijkt het daar nu niet op. De technieken veranderen, de wetenschap gaat ver.. Wie weet!

  Beantwoorden

Write a comment