Random

De 3 euro food challenge. Gehaktsalsa met rijst en sperziebonen.

Blijkbaar is het de dag van de uitdagingen, want ik deel voor vandaag een tweede recept en wel een budgetrecept. Ik zag de heerlijke recepten van Kelly en Serena voorbij komen en besloot mee te doen. Ik maakte een volledige maaltijd voor 2 personen voor maar 3 euro! En zelfs Sarah heeft er mee van kunnen eten.

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 300 gram rundergehakt (Albert Heijn) €1.85
  • Een blik gepelde tomaten (AH basic) €0.39
  • Witte snelkookrijst (AH basic) €0.39
  • 200 gram sperziebonen, gebroken (Albert Heijn) €0.30

Ik heb kruiden gebruikt als: peper, scherpe paprikapoeder, knoflook, Italiaanse keukenkruiden en kaneel. Dit had ik nog in huis.

Snijd de knoflook in stukjes en fruit deze in een hapjespan met wat boter.

33

Voeg het gehakt toe en kruid dit met peper, paprikapoeder en eventueel wat zout. Bak het gehakt rul. Voeg de ongekookte sperziebonen toe aan het gehakt

333

Voeg de gepelde tomaten toe aan het gehakt en druk de tomaten plat. Voeg een theelepeltje kaneel toe aan het gehaktmengsel, zet een glazen deksel op de pan en laat 10 minuutjes stoven op een laag vuur.

3333

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat even stomen. Schep vervolgens de gehaktsalsa op de rijst. Eet smakelijk!

33333

 

Ik ben benieuwd…ga jij ook de uitdaging aan?

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Het heeft lekker gesmaakt. Echt een aanrader

    Beantwoorden
  • Wat leuk dat je ook meedoet! Ik ben geinspireerd door je recept, klinkt zo lekker!!

    Beantwoorden

Write a comment