Lifestyle

Dat was even schrikken…

Het is even een paar dagen wat rustiger hier op de blog. En dat heeft te maken met mijn gezondheid en hoe ik mij op dit moment voel. Want…het was best even schrikken de afgelopen dagen.

Gister belde ik met mijn behandelend arts en daar gingen meteen wat alarmbellen af. Ik heb al een paar dagen veel pijn in drie vingers van mijn rechterhand waar ook ineens veel splinterbloedingen te zien waren onder mijn nagels.
Naast pijn in deze vingers zitten er rode plekken op de muis van mijn hand die behoorlijk branden en ervaar ik een zeurderige pijn in mijn rechterarm. In combinatie met mijn voorgeschiedenis zorgde dit voor actie-reactie gister. Ik moest op de spoedpoli komen.

Hetzelfde als vier jaar geleden.

In de 20e week van mijn zwangerschap, nu precies 4 jaar geleden, kreeg ik deze klachten ook. Mijn toemalig arts (een hele kundige professor) wist toen ook niet goed wat de klachten konden veroorzaken.
Bij het Antifosfolipidensyndroom hoort een verhoogde kans op trombose. En dus werd vier jaar geleden de diagnose ’trombose op microvasculair niveau’, oftewel trombose in de kleine vaatjes van mijn vingertoppen. En dat ondanks de bloedverdunners toendertijd. Bijtend op mijn lippen deed ik toen mijn haren, trok ik mijn schoenen aan of probeerde ik wat te schrijven. Soms was de pijn zo heftig dat ik huilend op de bank zat te wachten tot het weer weg trok.

En nu dus weer…ondanks dat ik prima ben ingesteld op bloedverdunners heb ik waarschijnlijk hetzelfde probleem als toen. Vervelend en pijnlijk, maar er is verder niets aan te doen. Vaatjes op microniveau kun je bijvoorbeeld niet dotteren. Ik heb alles aan medicatie wat nodig is (bloedverdunners, vaatverwijders en pijnstillers) en meer kan er niet worden gedaan.

Er is helaas niet veel aan te doen.

Gister zat de schrik er wel een beetje in, zowel als bij mij als bij de arts. Want toen ik online in mijn medisch dossier keek, werd als vraag gesteld of het geen opvlamming van mijn aandoening was. Of misschien wel een ontsteking van mijn hartzakje.
Gelukkig wezen bloedtesten uit dat mijn auto-imuunziekte redelijk stabiel is en dus geen opvlamming doormaakt op dit moment. Geen grote trombose dus (armtrombose), een ontsteking of een bloedstolling welke uit de hand aan het lopen is.

Dus…vooral veel pijn en ongemak, maar niets ernstigs. Al vind ik trombose toch altijd een beetje eng. Want als het in mijn vingers kan komen, waar kan het dan nog meer komen? Daar denken we nu maar niet over na.
Mijn arm en vingers doen nog flink pijn en ik probeer mijn rechterhand ook meer te ontzien. Typen op een toetsenbord gaat nog wel, maar schoenen aantrekken, mijn broek omhoog doen of koken (snijden, etc) gaat gewoon heel moeizaam.
Hopelijk wordt het snel minder en kan ik weer aan de slag met koken en recepten. Em in de tussentijd trippen we gewoon af en toe met een tabletje morfine die ik er bij heb gekregen…;)

Liefs!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (14)

 • Jeetje ik kan me voorstellen dat dat even schrikken was. Sterkte! Ik hoop dat je snel weer hersteld.

  Beantwoorden
 • Sterkte. Hoop dat je snel weer opknapt xx

  Beantwoorden
 • Brrr wat een schrik! Kan me voorstellen dat je het eng vind hoor… beterschap, hou je pyjama lekker aan, laat de mr Chinees halen en geniet van de morfine dromen… dikke knuffel!

  Beantwoorden
 • Veel sterkte Geertje ! Ik volg je met respect en bewondering!

  Beantwoorden
  • Mooier als Gerrie kan ik het niet zeggen.
   Sterkte!

   Beantwoorden
 • Och jeetje wat een schrik.heel veel sterkte en goed herstel.

  Kuss
  Angelique

  Beantwoorden
 • Sterkte hoor, hoop dat je snel hersteld.

  Beantwoorden
 • Sterkte & Beterschap

  Beantwoorden
 • He jakkes. Veel sterkte!

  Beantwoorden
 • Jeetje dat is zeker schrikken…..
  Sterkte en van harte beterschap !!!

  Beantwoorden
 • Sterkte! Vooral rustig aan doen, ik durf te wennen dat nog niemand alle recepten heeft geprobeerd, dus wij vermaken ons wel! 😉

  Beantwoorden
 • O scary zeg. Heel veel sterkte!

  Beantwoorden
 • Dat is zeker schrikken zeg! Heel veel sterkte Geertje! Ik hoop voor je dat de pijn snel minder wordt!!
  Liefs… Ilona

  Beantwoorden
 • He, wat naar zeg. Hopelijk heb je er snel minder last van.

  Beantwoorden

Write a comment