Random

Dagen met papa zijn goud waard!

Giorgio heeft geen vaste ‘papa dag’ in de week, want hij werkt gewoon fulltime. Zijn papa dagen zijn dus schaars en zijn meestal in het weekend. Des te meer geniet hij van een dagje quality time met zijn kleine grote liefde Sarah. En wat ze dan het liefst doen?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een bedrijf/merk.

Giorgio zou dolgraag elke week een vaste dag hebben om tijd door te brengen met haar. Om verschillende redenen lukt dat helaas niet. Vaak zijn de momenten van hun samen dus in het weekend wanneer hij wel vrij is. Overigens merk je goed dat Sarah hem doordeweeks moet missen, want in het weekend is ze erg papa-aanhankelijk. Veel knuffelen, niet los willen laten en papa willen betrekken bij alles wat ze doet. En gelijk heeft ze!

In Nederland neemt slechts 23 procent van de vaders die daar recht op hebben ouderschapsverlof op, volgens de Emancipatiemonitor 2014 van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Van de prille moeders neemt 57 procent ouderschapsverlof op, en zij werkten voor de geboorte van hun kind al parttime. Mannen vrezen dat een verlof hun carrièrekansen schaadt. „En dat is tot op zekere hoogte terecht”, zegt onderzoekster Anne Roeters van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). „De ideale mannelijke werknemer is constant beschikbaar, die sociale normen heersen nog steeds. Van vrouwen verwacht men dat ze verlof opnemen, dat wordt ze niet kwalijk genomen.” Bron: NRC

Wanneer ze in het weekend met z’n tweetjes erop uit gaan vertrekken ze vaak op zaterdag met de fiets richting de markt. De viskraam om precies te zijn, om met een lading visfrietjes huiswaarts te keren. Het is inmiddels een soort traditie geworden en tradities zijn om te koesteren zo mooi.

Ook in het weekend kleedt Giorgio zich trouwens netjes. Hij is nou eenmaal dol op overhemden of blousjes en je zal hem dan ook niet snel zien in een joggingbroek met een shirtje. Ik vind het zelf overigens ook niet erg, want ik houd wel van goed geklede mannen! Hij kreeg van overhemden.com weer een pracht exemplaar toegestuurd. Ideaal voor op het werk, maar ook voor vrije tijd. Hij is heerlijk soepel en lang en is mooi getailleerd.

Ook mannen die roze dragen vind ik geen straf om naar te kijken. Het heeft iets vriendelijks, iets aardigs. En omdat Giorgio donker is staan felle en lichte kleuren mooier dan donkere kleuren. Dit is één van de Circle of Gentemen overhemden en dit betreft een jong Nederlands merk. Naast een fijne getailleerde pasvorm en een hoge kwaliteit heeft dit merk ook gedurfde ontwerpen en limited editions. Heel erg origineel dus!

Naast het lezen van de nodige boekjes, het maken van puzzels en het meespelen met rollenspellen gaan ze regelmatig op pad naar de kinderboerderij en speeltuin. De speeltuin is inmiddels favoriet, want de dieren zijn langzamerhand niet zo interessant meer. Wat wél interessant is? De schommel en dan zo hoog mogelijk. Of de hoogste glijbaan pakken. En dan is het een voordeel dat papa’s vaak wat meer nuchter en onvoorzichtiger zijn dan mama’s. Dus er wordt flink geduwd op de schommel en mevrouw giert het ondertussen uit. ‘Hoger papa hoger’.

Giorgio zelf geniet ook intens van deze dagen, want hij moet de tijd elk weekend echt inhalen. Die twee hebben een enorm bijzondere band aangezien hij degene was die Sarah het meest heeft kunnen verzorgen na de bevalling. Zo had hij vaak huid op huid contact met haar en is hij degene geweest die haar geboren zag worden. Een onverwoestbare band!

Heeft jouw vriend/man elke week een papa-dag of ook alleen in het weekend? En wat doen zij het liefste samen?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Mijn man is touringcar chauffeur dus veel en lang weg. Ons zoontje is nu 4 jaar en ik merk dat hij er nu echt wel last van heeft. Aan de ene kant is het voor hem zo gewoon dat papa er niet is, maar aan de andere kant heeft hij er veel last van.

    Beantwoorden
  • Mijn man neemt meestal de woensdag vrij, en doordeweeks na zijn werk gaat hij vaak nog even met de meiden en de hond naar de hei. De markt op zaterdag doe ik met de kleine. Mooi overhemd trouwens!!

    Beantwoorden

Write a comment