Lifestyle

Daar zijn we weer! Antibiotica, een pup in huis en een heerlijke Kerst.

Zo, het is weer even geleden dat ik een post online gooide op Lifesabout.nl. Nooit eerder blogde ik zo lang niet. Nou lang…ruim een week. Het voelde eindeloos maar had meerdere goede redenen. Zo was ik doodziek, haalden we Pip op en vierden we ongedwongen Kerst. Ook hielp het niet mee dat mijn laptop nog steeds ter reparatie is opgestuurd.

Antibiotica

Inmiddels hoest ik al vier weken en twee weken geleden kwam daar ook nog een luchtweginfectie en bijholteontsteking bij. Wat kan een mens zich beroerd en ziek voelen! Ruim een week moest ik antibiotica slikken omdat de ontstekingswaarden in mijn bloed heel hoog waren. Met het hoesten en de koorts ging het al snel beter, echter bleef de ontsteking in mijn bijholtes flink aanwezig. Ik had geen zin om op pad te gaan, om te bloggen en zelfs niet om te koken (ja dan ben ik echt ziek).

Na de antibiotica kuur, veel zoutoplossingen in mijn neus (en zelfs een speciale douche voor mijn holtes) gaat het elke dag weer wat beter. De pijn in mijn holtes en achter mijn wenkbrauwen wordt elke dag iets minder en ik voel mij eigenlijk weer zoals eerst. Gelukkig kon ik Kerst gewoon vieren en hebben we nu het ergste achter de rug (en hopelijk ook al die virussen).

Welkom Pip!

Afgelopen zaterdag mochten we onze lieve pup ophalen! Pip mocht eindelijk met ons mee naar huis en was de eerste dag en nacht wat onrustig. Maar al snel is ze helemaal gewend en voelt ze zich enorm op haar gemak hier bij ons. Ze slaapt veel (en snurkt heel hard), speelt graag tijdens dolle uurtjes en verder bestaat haar leven uit eten en drinken, plassen, poepen en heel veel knuffelen. Waren we met Shiva (onze eerdere hond) weken bezig om haar zindelijk te krijgen…is Pip al bijna zindelijk! Ze geeft aan wanneer ze naar buiten wil om te poepen. En ze plast keurig op de trainingsmatjes. Nog even en ze kan ook goed aangeven wanneer ze moet plassen.

We lopen elke dag een paar keer met haar hele kleine rondjes, van ongeveer 8 minuten. Een pup is eigenlijk net een baby en heeft veel rust nodig. Maar oh wat doet de het goed en wat is ze leuk en lief! Ook met Saar gaat het heel goed, ze is gek op Pip. Wel vindt Saar het soms wat spannend wanneer Pip in haar broek hangt of aan haar sokken, maar dit zijn we aan het afleren en dat gaat eigenlijk heel goed. Pip moet nog zoveel leren, maar ze leert heel snel! Saar knuffelt het liefst de hele dag met Pip en is helemaal in de wolken.

Twee rustige, maar fijne dagen

En toen was er Kerst! De afgelopen weken had ik nog weinig kerstgevoel door het ziek zijn en doordat het zo lang warm is geweest dit jaar. Maar het zit er gewoon alweer op! Eerste Kerstdag kwamen mijn vader, zus en neefje bij ons gourmetten. Tweede Kerstdag brachten we in pyjama door en we speelden eindeloos spelletjes, keken films en aten lekkere dingen. Zo horen Kerstdagen te zijn! Sarah werd natuurlijk verwend met Pip, maar ze kreeg ook nog wat cadeautjes onder de boom, zoals Dokter Bibber, Monopoly Junior en Levensweg Junior (aanrader).

Kortom: na een paar vervelende weken hebben we een geweldige tijd gehad met Kerst en genoten van ons nieuwe gezinslid. Of zoals Saar het noemt: ‘ mijn zusje-hondje’.

Hebben jullie heerlijke dagen gehad?

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment