Interieur Lifestyle

Creatief bezig zijn in de tuin.

Sinds de pandemie in 2020 begonnen is, zijn we allemaal op zoek gegaan naar manieren om creatiever bezig te zijn.
Creatief bezig zijn zorgt ervoor dat we makkelijker op nieuwe ideeën kunnen komen. Dit kun je vervolgens inzetten op school, in je werk, maar natuurlijk ook gewoon thuis in de tuin. Op die manier kun je elke dag van je eigen kunstwerkjes genieten. Hoe tof is dat?
Heb je geen idee wat voor klusjes je kunt oppakken zodat zij je creativiteit erop los kunt gooien? Geen probleem. In dit artikel geven wij je creatieve tips voor in de tuin.

 

Zelf bouwen

Voor de meeste mensen klinkt het heel eng, maar dat is het absoluut niet. We hebben het over zelf dingen bouwen. Ook jij bent in staat om een tuinhuis te bouwen.
Als eerst ontwerp je jouw droom tuinhuis. Vervolgens is het belangrijk dat je een goede fundering legt. Je wilt natuurlijk dat jouw tuinhuisje stabiel op de grond staat en lang mee gaat. Daarna kun je het frame gaan bouwen. hiervoor heb je voldoende hout nodig, een schroevendraaier, schroeven en een boormachine.
Als dit gedaan is, kun je het dak gaan maken, dakbedekking leggen, de ramen plaatsen en de deuren maken. Wil je liever iets makkelijker beginnen? Dan kun je je eigen tuinstoelen of tuintafels gaan maken. Hiervoor kun je op het internet video’s vinden die je er stap voor stap doorheen kunnen loodsen. Als je handig bent of een uitgebreide fantasie hebt, kun je het natuurlijk van begin tot eind allemaal zelf bepalen.

Groen in de tuin

Heb je weinig plek voor groen in de tuin en wil je hier juist verandering in brengen? Dan kun je ook hier een project van maken. je kunt eenvoudig beginnen door wat tegels uit je tuin te halen. Zo kun je plek maken voor planten, bloemen en eventueel bomen in je tuin.
Vervolgens is het goed om voor verschillende lagen groen te kiezen. Hiermee kun je een mooi effect in je tuin creëren.
Kies uiteraard voor je favoriete bloemen, (eetbare) planten en bomen.
Meer plantjes en bloemen in de tuin zijn niet alleen mooi, maar ze hebben ook een verkoelend effect, omdat ze meer vocht  vasthouden. Daarnaast help je er ook vlinders en bijen mee.

Kortom, kun je zelf creatief in je tuin aan de slag. Zo kun je ervoor kiezen om zelf een tuinhuis of meubels te bouwen.
Daarnaast kun je natuurlijk ook kijken om meer groen in je tuin te plaatsen. Welk project pak jij op deze zomer?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment