Mama

Confessions van een meisjes-mama

Als meisjes-mama kun je soms rare streken uithalen. Hakken aan, spelen met de poppen van je kindje of fantaseren over een volwassen versie, het kan allemaal. En ik schaam mij er niet voor. Hoe herkenbaar zijn de volgende punten voor jou?

Spelen

Sarah heeft een aantal poppen en een keukentje gevuld met pannen, kopjes en bekertjes. Als er straks nog een poppenhuis en een Barbie-familie bijkomt is het speelhoekje compleet. Stiekem kan ik niet wachten tot het Barbiehuis er staat en ik Ken in de auto vooruit kan duwen. Ik vrees namelijk dat ik er zelf ook mee ga spelen. Vroeger speelde ik als klein meisje heel veel met poppen en Barbies. Ik wil gewoon een beetje jeugd-sentiment naar boven halen.

Hakken

meisjes

De foto is niet echt scherp, maar mevrouw kon niet goed stilstaan met haar hakken aan (net als haar moeder). Sarah sleepte deze schoen van mij mee naar mijn schoot en wilde deze aan. Geen probleem, mama trekt hem wel even aan je voeten. Even zag ik voor mij hoe dit kleine meisje over 15 jaar op hakken zou lopen. Ik moest dit moment natuurlijk wel op de foto vastleggen.

Wegzwijmelen bij jurkjes

mooie

Tuttig vond ik het altijd, jurkjes bij kleine kindjes. Maar het liefst trek ik Sarah elke dag een jurkje aan. Het staat zo wijs en zo lief! Alleen het is niet praktisch voor het kruipen en een broek zit gewoon veel lekkerder.

Tietjes staren

Die schattige kleine tepeltjes groeien later uit tot een volwassen voorgevel. Ik kan het niet laten om naar die kleine tietjes te staren en mij in te beelden dat die minuscule bultjes straks ook een BH nodig hebben. Over een aantal jaar kopen we arm in arm haar eerste bustenhouder. Slik.

Shake that booty

De muziek staat aan en er klinkt een lekkere beat. Ik roep dan altijd ‘dansen Sarah, shake that booty’ om het vervolgens eerst voor te doen. Hilarisch om te zien hoe dat pamperkontje vervolgens op en neer schudt.

Schoon meisje

meisjess

Jongens in vieze kleding met overal vlekken vind ik zelf heel gewoon, want jongens klimmen en klauteren en worden snel vies. Sarah kan ook heel vies worden, maar als we ergens naartoe gaan wil ik dat ze er schoon uitziet. Dit is de reden dat ze wel eens drie keer per dag van outfit verandert. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Haarperikelen

DSC_0288

Speldjes, schuifjes, elastiekjes, haarbandjes…Het liefst stop ik ze allemaal in de krullen van Sarah. Elke keer als ik in een drogist loop moet ik ook even langs het schap met de meest schattige haar-accessoires. Op dit moment koop ik nog niet veel omdat ze er te klein voor is. Maar als ze ouder is dan gaat mama los.

Wat zijn jullie confessions jongens-mama’s en meisjes-mama’s?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (8)

 • Haha leuke post!
  Wij kruipen regelmatig met zijn tweeen over de vloer met de auto’s van zoonlief: “brrrrmmmmm”. Zoonlief doet inmiddels net zo hard mee 😉

  Beantwoorden
 • Geweldig! Mijn dametje loopt ook graag in mama’s schoenen rond hihi…

  Beantwoorden
 • Ik ben meestal het drukst met het bouwen van de meest fantastische spoorbaan van duplo en dan bouw ik graag nog even door aan de dierentuin, huis, speeltuin oeps de blokjes zijn alweer op. Wanneer is er weer een gelegenheid om extra duplo te kopen. Gevolg is dat er nu twee mega manden vol met duplo staan en ik niks meer mag kopen 😉

  Beantwoorden
 • Wat een leuk artikel! En die eerste foto is echt onwijs schattig! Ze wordt al een echt dametje zo te zien.

  Beantwoorden
 • Wat leuk om te lezen! Hier een jongensmama en ik hou ervan om te stoeien met mijn ruige jongen. Al moest ik vandaag wel even slikken toen ik zijn benen onder de blauwe plekken zag zitten. Papa keek er niet van op en zei simpelweg “het is een jongen he”..

  Beantwoorden
 • Ik wil ook speldjes en haarbandjes en zo in Fay haar haren doen! Maar mevrouw laat het niet toe. Net zoals schattige mutsjes!
  Snik 🙁

  Mijn schoenen zijn overigens ook een succes hier, ik loop zelf niet op hakken dus die zal ze niet snel vinden haha!

  Beantwoorden
 • Ah wat super lief! Ik mag nu eindelijk ook staartjes bij Miya in doen. Dansen doen wij hier ook regelmatig, maar mijn hakken heeft ze nog niet gevonden. Keira wel, daar komt na het weekend toevallig een Blog over haha

  Beantwoorden
 • Ik vind het zo´n mooi stukje, het raakt me gewoon, omdat ik dit ook allemaal zo ervaar. Als ik naar haar kijk en bedenk hoe trots ik op haar ben als zij een meid van 20 mag zijn geworden. Hoe mooi ze is en alle streken die ze uit haalt. Ik vind het geweldig om haar jurkjes aan te trekken en kan ook niet wachten op dat barbiehuis. Geertje, je hebt echt een hele mooie dochter, die blik van die eerst foto, wauw!

  Beantwoorden

Write a comment