Lifestyle

Confessions van een blogger.

Bijna drie jaar deel ik veel lief en leed (en lekkere recepten) met duizenden volgers. Ik begon om mijn hoofd en hart te luchten en lotgenoten te vinden, maar inmiddels is mijn blog meer dan dat. Het is niet alleen een platform voor mama’ s en chronisch zieken, maar ook voor kookfanaten en lifestyle-fans. Jullie kunnen bijna dagelijks artikelen of recepten lezen en veel krijg je als lezer niet mee. Maar er zijn toch een aantal dingen die wel leuk zijn om met jullie te delen. Wat ik allemaal toe moet geven als blogger? Nou dit!

Zo kijk ik net iets te vaak op Google Analytics, een tool waarmee ik kan zien hoeveel gebruikers er online zijn en hoeveel unieke bezoekers op Lifesabout terecht komen. Niet dat ik de grafiekjes de hele dag open heb staan, maar regelmatig spiek ik gedurende de dag naar de cijfertjes.
Waarom? Natuurlijk om te zien hoe goed of hoe slecht iets wordt gelezen, maar ook om er leerzame informatie uit te halen. Zo kan ik goed zien wat voor artikelen het goed doen en welke niet. Wat is mijn doelgroep? En gebruiken ze vooral een mobiel of een desktop? Dit laatste is handig om te weten, zodat ik mijn website nog gebruiksvriendelijker kan maken.

En als we het toch hebben over dat ‘ scoren’…..blogs schrijf ik natuurlijk omdat ik ze leuk vind. Ik sta erachter en ik bepaal wat er online komt te staan. Maar toch….toch vind ik het ook belangrijk dat een artikel goed wordt gelezen.
Bij goede cijfers denk ik: het kan NOG beter en NOG meer. Ik schrijf niet alleen voor mijzelf en voor de lol, maar ook zeker voor een ander. Ik wil zoveel mogelijk mensen bereiken, inspireren, gezonder laten eten, laten lachen en soms….ook even laten huilen.

Gastbloggers….je vindt ze niet op Lifesabout. In het begin heb ik een paar interviews met jonge meiden met een hartafwijking online gezet, maar alle blogs en artikelen komen van mijn hand. Lifesabout is een persoonlijke blog en ik wil graag de regie houden. Klinkt misschien gek, maar zo voelt het wel. Mensen volgen mijn blog om mij en mijn schrijfstijl/recepten. Waarschijnlijk niet vanwege de gastbloggers.

Ook ik zit soms te puffen en op mijn pen te bijten (bijten in je toetsenbord is geen aanrader), omdat ik geen flauw idee heb wat ik moet schrijven. Dan ben ik leeg en bijna ongemotiveerd. En dat is prima, dat mag.
Iedereen heeft weleens een ‘ off day’  en soms is de pen even leeg. Ik weiger dan een artikel te schrijven zonder gemotiveerd te zijn, want ik plaats liever kwaliteit dan kwantiteit. Maar ik voel mij dan wel even schuldig en baal ervan dat mijn hoofd leeg is. Het enige wat dan helpt is de laptop dichtklappen en vol goede moed de volgende dag er weer achter kruipen.

Ik plaats behoorlijk wat gevoelige en persoonlijke informatie. Ik stel mij soms enorm kwetsbaar op en in het begin was dat even slikken. Hoe reageren mensen? Ben ik raar? Zullen ze mij gek vinden?
Nu ik weet dat er enorm veel mensen zijn die er herkenning in vinden wordt het makkelijker. Wat niet makkelijker wordt? Blogjes plaatsen over een gevoelig onderwerp of met een mening. Iets waar lezers over kunnen vallen. Ik zit dan al nagelbijtend achter mijn laptop de reacties af te wachten. Ja, echt!

Sinds ik blog heb ik ook een behoorlijke Smartphone verslaving. Er komen reacties binnen, blogs moeten gepromoot worden op Social Media, er komen mailtjes binnen van bedrijven….Er valt dus altijd wel wat te ‘ beleven’  op mijn telefoon.
Wanneer ik op vakantie ben neem ik dan ook makkelijk afstand van mijn lieve vriend, omdat ik dan minder bezig ben met mijn blog. Maar in het dagelijks leven zit ik vastgeplakt aan mijn telefoon en kamp ik met een heuze verslaving. Wanneer je kijkt op de website van Trubendorffer dan besef je dat je bijna te maken hebt met een internetverslaving. Niet best….maar wel heel erg ‘gezellig’.

Last but not least: ik heb als blogger een enorme hekel aan blogs bomvol spelfouten, clickbait-titels (om bezoekers te lokken) en ‘spreektaal’ in blogs.
En blogs met alleen maar foto’s die van internet geplukt zijn vind ik altijd jammer, want persoonlijke, zelfgemaakte foto’ s zijn zoveel leuker. Wanneer er een goede balans in zit is het goed. Nog beter is om alleen maar eigen foto’s te gebruiken natuurlijk.

Kortom: wij bloggers zijn ook net mensen! Grapje natuurlijk….

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (14)

 • Wat een herkenbare punten! Vooral in het laatste punt kan ik me echt helemaal vinden

  Beantwoorden
 • Leuk stuk! Kan me ook helemaal, net zoals Celine, vinden in jouw laatste punt.

  Beantwoorden
 • Jouw blog lees ik graag om de veelzijdigheid, maar wel alles van jou! Ik haak bij de meeste bloggers af door de gastbloggers.. ik vind altijd dat je zelf een blog moet beginnen of anders niet. Het is een beetje als een leuke vriendin hebben waar je gezellig mee kletst, waar dan iemand tussendoor gaat zitten tetteren, dat je denkt uuhhh… wie ben jij. Haha

  Beantwoorden
  • Haha dat dus ja! Het maakt een blog niet meer echt persoonlijk vind ik.

   Beantwoorden
 • Ik lees je blog regelmatig en ik vind dat je erg goed schrijft. Knap dat je zo veel inspiratie hebt steeds meer.
  Een klein puntje van ‘kritiek’ (nou ja kritiek is het eigenlijk niet, maar kan even geen beter woord vinden): ik zou het leuk vinden als je vaker zou reageren op de reacties. Het valt mij op dat je wel op negatieve reacties reageert, maar weinig op de positieve. Ik denk dat je blog dan nog meer een persoonlijke feel krijgt.
  Verder niks anders dan lof. ?

  Beantwoorden
  • Goed punt! Ik reageer inderdaad niet vaak (sporadisch, of als het onbegrip/kwetsen is bijvoorbeeld). ‘Probleem’ is dat de reacties over de dag komen binnendruppelen. Ik lees E echt allemaal (en vind het altijd heel leuk) maar vergeet dan te reageren. Dan denk ik ‘ik reageer vanavond of morgen even’ en dan vergeet ik het dus haha.
   Zal er wat meer op letten om meteen te reageren. Thanks voor je berichtje!

   Beantwoorden
 • Ik lees je blogs altijd met veel plezier…..
  Gewoon… uit het dagelijkse leven. Geen glitter en glamour.
  En de eigen persoonlijke foto’s maken het echt leuk..
  Super… Ga vooral zo door?

  Beantwoorden
 • Allemaal heel herkenbaar! Alleen doe ik dan 1x per jaar wel aan gastbloggers en dan meteen een maand lang. Is trouwens ook interessant om te zie wat er dan op Google Analytics gebeurt. ?

  Beantwoorden
 • Ohja die gastbloggers, die heb ik nog nooit bij iemand gelezen, want het interesseert me gewoon echt niet! Wel een makkelijke manier om dan
  elke dag wat te posten te hebben haha. Ga zo door, want je recepten bevallen ons wel! 🙂

  Beantwoorden

Write a comment