recept Zonder pakjes en zakjes

Comfortfood recept: ovenschotel met makreel, bloemkool en cheddar kaassaus.

Soms heb je van die combinaties….die zijn gewoon goud waard. Zo ook de combinatie in deze ovenschotel. Naar wens aan te passen (makreel, zalm) en zo lekker dat je de hele schaal gegarandeerd leeg eet. Trust me.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 350 gram gerookte makreelfilet of gerookte zalm, in stukjes of reepjes
  • 1 bloemkool of 300 gram broccoli, in kleine roosjes
  • 500 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 150 gram Cheddar kaas (plakjes)
  • 3 eetlepels bloem
  • 400 ml melk
  • 1 eetlepel Provencaalse kruiden
  • Peper
  • 3 eetlepels vloeibare boter

Wat ga je doen?

Indien je een hele makreel hebt gekocht: maak deze eerst schoon.

Kook de bloemkoolroosjes of de broccoli in 8 minuten beetgaar. Verwarm de oven voor op 190 graden.

Meng de bloemkool/broccoli na het koken met de makreel of de zalm en maal er verse peper over. Leg dit op de bodem van een ovenschaal.

Smelt in een pannetje de boter en de bloem en bak de roux kort. Voeg nu langzaam de melk toe, al roerend. Wanneer er een dikke saus is ontstaan, voeg dan de helft van de cheddar toe en laat het smelten tot er een kaassaus is ontstaan. Meng de Provencaalsw kruiden er door.

Schenk de kaassaus over de vis en de groenten en beleg het geheel met de aardappelschijfjes. Leg op het laatst de andere helft van de plakjes cheddar op de ovenschotel. Verwarm het geheel 20 minuten in de oven. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 150 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

  • Hihi Geertje ik durf het bijna niet te zeggen maar ik vind het helemaal niet lekker klinken! Toch ben ik super geïntrigeerd vanwege jouw enthousiasme dus ik ga dit proberen! Eigenlijk alles wat ik gemaakt heb naar jouw recept is een succes, dus ik ben benieuwd!

    Beantwoorden
    • Inmiddels gemaakt! Het was inderdaad super lekker! Zo zie je maar dat je soms echt iets moet proberen ook al spreekt de omschrijving je niet aan. Dit wordt een blijvertje. Bedankt weer Geertje!

      Beantwoorden
  • Goeieavond Geertje,
    Ook mij leek bloemkool met gerookte makreel nogal vreemd. Maar vanavond heb ik de schotel toch gemaakt én… hij was erg lekker!
    Dank je wel voor het lekkere recept!

    Beantwoorden
    • Ah top dank je wel!

      Beantwoorden

Write a comment