Lifestyle

Bloggen wordt steeds moeilijker.

Oké, ‘moeilijker’ is misschien niet het juiste woord. Misschien moet ik het meer formuleren als ‘bloggen wordt steeds een grotere uitdaging’. Voor mij dan. Waarom het steeds meer een uitdaging voor mij is lees je in dit artikel.

IMG_2370

Het blogwereldje wordt steeds groter

Elke dag ploppen er een hoop nieuwe blogs bij. Dat is hartstikke leuk en gezellig! Zo wordt de blogwereld groter en groter en kun je bloggen gerust een groot platform noemen. Maar met alle nieuwe blogs en bloggers die er elke dag bijkomen val je steeds minder op. Dat is voor mij niet het allerbelangrijkst, maar je wil toch dat je artikel goed gelezen wordt. Inspanning verlangt nou eenmaal naar een resultaat. Hoe meer blogzielen hoe meer vreugd, maar hoe meer elke blogger een speldje in de hooiberg wordt. En om dan te blijven opvallen vergt een hoop inzet en energie. Wel ben ik ervan overtuigd dat áls je iets wil bereiken, het ook gaat lukken. Als bloggen je passie is dan houd je het eindeloos vol, in tegenstelling tot mensen die beginnen met bloggen om er enkel geld aan te verdienen en gratis spullen te krijgen. Dat groepje bloggers zijn het over een jaar al zat en zullen afvallen. Scheelt toch weer een paar speldjes in een berg met hooi. Ondanks het groeiende blogwereldje vind ik het gaaf dat er zoveel nieuwe blogs online komen. Bloggen is ook hartstikke leuk!

De lat ligt steeds hoger

Je wilt jezelf overtreffen en natuurlijk een ander. Het voelt voor mij niet als een wedstrijd (bloggen is geen wedstrijd) maar wel soms als concurrentie. Vooral het overtreffen van mijzelf vind ik lastig en uitdagend. Wanneer ik een goed en sterk artikel heb geplaatst, vind ik het moeilijk om het nóg beter te doen dan de vorige keer. Dat daagt mij uit maar bezorgt mij tegelijkertijd ook weleens wat zweet op mijn voorhoofd. Artiesten hebben dat ook. Een hit is hartstikke gaaf, maar zie dat nummer maar weer eens te overtreffen.

Perfectionistisch zijn én blogger betekent een hoop extra werk. Een artikel schrijven, niet tevreden zijn en een nieuw artikel schrijven waar je vervolgens 100% tevreden mee bent. Maar dat is eigenlijk onzin aangezien je altijd blijft leren en ontwikkelen. Ach die lat is een uitdaging maar hij ligt absoluut niet in de weg. Het houdt mij scherp en gemotiveerd om altijd maar het beste resultaat te leveren.

Enige druk kun je ook van buitenaf voelen. Tussen alle blogs zitten een hoop geweldig mooie en stijlvolle blogs. Gevuld met prachtige foto’s gemaakt door de beste camera’s en met de mooiste belichting. Je bent geen echte blogger meer zonder logo, originele lay-out en een mooi Youtube intro. Wil je daar aan tippen dan zul je al snel moeten investeren in goede (en vaak dure) apparatuur en is gewoon foto’s maken met je mobiel niet meer voldoende.

Origineel blijven

De afgelopen tijd viel het mij heel erg op: veel dezelfde onderwerpen en zelfs titels in blogland. Denken dat je iets ergens al gelezen hebt, maar toch is het geschreven door iemand anders. Dat kun je niet altijd voorkomen aangezien er zo ontzettend veel bloggers zijn én bij komen. Hoe kun je origineel blijven en nieuwe onderwerpen bedenken? Ik hoor en zie regelmatig bloggers die het vervelend vinden dat iemand ‘hun idee’ heeft overgenomen. Het is inderdaad balen wanneer je een artikel tegenkomt met dezelfde artikel of titel, maar voorkomen kun je het niet. Met zoveel bloggers en blogposts is het misschien wel vanzelfsprekend dat er af en toe een overlap is in titels en onderwerpen. Ondanks dat gegeven blijft het een sport voor mij om zo origineel mogelijk te blijven. Dat kost een hoop tijd met brainstormen, maar het geeft wel een hele hoop voldoening.

Ondanks dat het soms heel lastig is om jezelf te blijven overtreffen en een origineel artikel te tikken, geniet ik nog elke dag volop van het bloggen. Mij hoor je dus absoluut niet klagen, ik ga gewoon lekker door! Zolang je schrijft over wat jou bezighoudt zet je al een uniek artikel online, niemand is namelijk hetzelfde.

Een vraag onder de lezers die ook bloggen: Hoe denk jij over de ontwikkeling van bloggen? En vind jij het ook steeds moeilijker worden?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (42)

 • Met zoveel bloggers ontkom je inmiddels niet meer aan hetvschrijven over dezelfde onderwerpen. Ik denken dat je eigen persoonlijke draai aan een artikel geven de kracht is van het artikel, maar een lastig verhaal blijft het wel! Soms heb ik aardig wat ingepland staan en dan verschijnt er ineens een dag voor publicatie ergens precies hetzelfde onderwerp. Meestal probeer ik het dan toch te verplaatsen!

  Beantwoorden
 • Als ik heel eerlijk ben kijk ik er niet echt naar. Mijn blog is dan ook heel persoonlijk en mijn voornaamste doel is om me te uiten en om een herkenningspunt voor anderen te zijn. Maar als je een lifestyle of beautyblogger bent, ja, dan wordt het een lastige opgave om unieke content te schrijven. Maar goed, voornaamste is denk ik toch op jezelf concentreren en zorgen dat je meer energie uit het bloggen haalt, dan dat je erin stopt.

  Beantwoorden
 • Ik herken het soms wel, ik blog inmiddels al 3,5 jaar maar sinds vorig jaar ben ik overgestapt naar mijn eigen domein. Hierdoor schrijf ik voornamelijk over wat ik leuk vind en over mijn leven. Maar ik volg natuurlijk ook blogs over dingen die ik leuk vind, dus daar heb je dan soms een overlap, dat is niet anders. Maar ik heb tot nu toe nog genoeg om over te schrijven 🙂

  Beantwoorden
 • Bloggen is voor mij een uitlaatklep. Een manier om te ontspannen, mijn drukke hoofd leeg maken. Ik schrijf over zaken die mij bezig houden. Ik vind het gewoon heerlijk om mijn ervaringen/verhalen te delen en dat blijf ik doen. En heel fijn als iemand zich daar in herkent en er ook iets aan heeft. Er is soms overlap in onderwerpen, maar dat voorkom je ook niet. Als ik een blog online zie komen die ik al ingepland heb staan, dan probeer ik hem te verplaatsen. Blogland is groot, heel groot. Maar zolang je schrijft over wat jou bezig houdt e.d. ben je eigenlijk al uniek 😉 Gewoon lekker door gaan zoals je doet, want ik lees je blogs graag!

  Beantwoorden
 • Je bent goed bezig hoor, ik vind het zo knap dat je vaak twee blogs hebt per dag. Door mijn gezondheid kan ik helaas niet alles voor mijn blog geven zoals ik zou willen, maar ik blijf bloggen. Voor nu is alleen mijn doel om gezond te worden, daarna komt mijn blog 😉

  Beantwoorden
 • Ik denk dat ik mezelf nog wel een nieuwe blogger kan noemen (paar maanden bezig nu). Ook ik vind het heerlijk om van me af te schrijven, mijn verhalen te delen en bezig te zijn om nieuwe artikelen te bedenken. Maar idd, ik ben niet de enige mommyblog..
  Tot nu toe hoop ik dat ik nog uniek ben (ondanks dezelfde titel ‘zwangerschapsupdate’) omdat ik echt persoonlijke verhalen vertel.. En natuurlijk dat ik mijn blog begon toen ik nog schreef over mijn reis naar zwangerschap (dus startte met artikelen over mijn kinderwens)… En nu kan uitgroeien tot mommyblog omdat ik nu zwanger ben!
  He, lange reactie.. Maar wat ik eigenlijk wil zeggen is dat ik hoop dat mijn bezoekers mijn site bezoeken om mij, mijn persoonlijke artikelen… En dan is het soms (hopelijk) niet zo erg als ik toevallig dezelfde titel gebruik..(hoewel ik altijd wel mn best doe om iets nieuws te verzinnen)…

  Beantwoorden
 • Ja, bloggen wordt steeds moeilijker. Toen ik ermee begon dacht ik bijvoorbeeld totaal niet na over mijn bezoekersaantallen. Ik had lekker mijn eigen online plekje en dat was voldoende. Maar toen kwam ik wat meer in contact met andere bloggers en ging er een wereld voor me open. Opeens deed het ertoe of ik als blogger werd opgemerkt en gelezen. Maakte ik me zorgen om de kleine omvang van mijn publiek. En ging er ook wel even een stuk spontaniteit van mijn kant af.

  Uiteindelijk moet je het vooral leuk vinden. Het moet inderdaad je passie zijn, anders hou je het niet lang vol. Het gras lijkt namelijk altijd wel groener bij andere bloggers.

  Beantwoorden
 • Ook ik ben al een aantal keer tegen bepaalde punten aangelopen. Een idee in mijn schriftje staan om uit te werken en ineens verschijnt hij ergens online. Niet meer doen dan? Of even wachten? Dat laatste heb ik maar besloten, we wachten nog even met dat bepaalde bericht online te plaatsen.

  Ik vind je blog erg leuk om te lezen, je bent jezelf denk ik en dat leest fijn. Wat ik prettig vind aan blogs is als ze persoonlijk en echt zijn. Je merkt het als iemand schrijft omdat het ‘moet’ of omdat die persoon het echt graag wil delen. Ik probeer dan ook echt te blijven en dicht bij mezelf.

  Beantwoorden
  • Dit herken ik helemaal. Soms voelt het als een druk omdat als je dicht bij jezelf wilt blijven het je ook best wat inzet of energie kost. Maar Bloggen blijft leuk! Maar ben ook wel beetje zoekende Hoe…

   Beantwoorden
 • Blog is nu waarschijnlijk net als het leven. Er zijn er zoveel en het is lastig om uniek en opvallend te blijven. En de lat is ook wat hoger. Gewoon blijven bloggen en als je goed genoeg ben dan blijf je wel. Minder perfectionistisch moet ook helpen denk ik. Ik zie soms heel mooie post, maar lees het amper iemand, terwijl bij sommige gewoon…welke instagram is jouw favoriet? en dat wordt gek bezocht. Het is meer marketing dan alleen maar blog tegenwoordig.

  Beantwoorden
 • Check. Ik ben ook een van die honderden mama bloggers.. ik denk dat bloggen het nieuwe Facebook is geworden.. hier kun je zelf je mensen volgen die jij interessant vind en zelf over dingen schrijven die je zelf leuk vind, zonder alle 100en reclames van Facebook en nepvrienden.. met bloggen vinden mensen jou blog wel of niet leuk, net als instagram. En ik vind de onderwerpen die andere mama bloggers schrijven heel interessant en leuk om te lezen, iedereen doet het anders

  Beantwoorden
 • Bloggen is voor mij nog steeds gewoon een uitlaatklep.
  Ik hoef er geen geld mee te verdienen, maar ben dankbaar voor de reacties die ik krijg.

  Maar ik begrijp het gevoel wel …

  Beantwoorden
 • Hmm ik heb hier dus geen zin in, al dat gedoe rondom het bloggen. Misschien dat het me daarom ook minder kan schelen? Ik heb echt geen zin om 100 blogs te moeten checken alvorens ik mijn blog kan typen, want stel je voor dat iemand er al over heeft geschreven. Als ik schrijf, dan is dat omdat er een leuk idee in mijn hoofd popt door iets dat ik meemaak en dan schrijf ik er over. Punt. Ik ben ook genoeg artikelen tegen gekomen die wel heel sterk op mijn artikelen leken, maar such is life! En mijn leven is misschien ook wel heel doorsnee (of burgerlijk?) waardoor veel onderwerpen nou eenmaal in andermans leven ook veel voorkomen. Ik probeer mijzelf ook niet te overtreffen. Daar schrijf ik niet voor. Ik schrijf omdat ik het lekker vind van mij af te schrijven en een verhaal te kunnen vertellen aan ‘de wereld’.
  Maar ik snap wel dat als je zo actief bent als jij (mijn complimenten daarovet trouwens) dat je het soms even niet meer weet en je jezelf ook uit wilt dagen om het spannend te houden. Misschien is dat ook wel iets dat echt bij een hobby past! Dat je jezelf altijd wilt blijven verbeteren en origineel wilt blijven. Dan steek je wel met kop en schouders boven de rest uit. Ik vind in ieder geval dat je het heel erg goed en leuk doet!

  Beantwoorden
 • Ja, ik herken het ook wel.
  ‘Vroeger’ deed ik maar wat op mijn blog, en ik heb de lat voor mezelf steeds hoger gelegd. Maar ik merk ook dat ik soms te makkelijk ’toegeef’ aan dingen van buitenaf: het moet er goed uitzien en goed leesbaar zijn (natuurlijk), als iedereen zulke mooie en interessante artikelen schrijft wil ik niet achterblijven. Dat heb ik ook aan mezelf te danken, besef ik heel goed. Ik ben weer erg hard op zoek naar de juiste balans, want ik wil weer persoonlijker gaan bloggen, me meer richten op de dingen die ik zelf echt wil schrijven in plaats van te kijken naar wat goed gelezen wordt etc.

  Beantwoorden
 • Ik blog nog maar 2 jaar dus ik ben er eigenlijk pas redelijk laat bij gekomen, waardoor ik die evolutie eigenlijk niet zo merk. Toch herken ik wel veel dingen. Het is inderdaad niet altijd makkelijk om origineel te zijn en aan alle ‘eisen’ te voldoen. Maar anderzijds kiest ieder nog wel zelf waar hij belang aan hecht bij zijn blog en kan je nog altijd wel je zin doen. Alleen is er inderdaad wel die ‘concurrentie’ waardoor je er niet zo snel uit springt. Ach ja, zolang we er maar plezier aan beleven 😉

  Beantwoorden
  • Dan blog je langer dan ik hoor 😉 toch merk ik wel een soort verschuiving in de anderhalf jaar dat ik blog. Maar plezier is het belangrijkste en dat houdt het zeker leuk!

   Beantwoorden
 • Hmm.. Ben het voor een deel met je eens dat het wel moeilijker wordt om je te onderscheiden van zoveel andere blogs.
  Maar aan de andere kant, als het goed is start je een blog voor jezelf. Niet omdat je perse duizenden lezers wilt hebben of er bakken met geld mee wilt verdienen. En ik denk als je het echt voor jezelf doet dat je dan niet perse hoeft te kijken naar de rest van de blogwereld maar dat je vanzelf al opvalt als je gewoon ‘jezelf’ bent:). Dus ja ik ben het eens met dat de blogwereld veranderd en nee het hoeft niet perse moeilijker te worden zolang jij achter je eigen post staat en niet persé hoeft om te kijken naar de rest!

  Beantwoorden
  • Ik geef je helemaal gelijk hoor. Ik ben mijn blog ook vooral voor mijzelf gestart en om eventueel anderen een herkenbaar verhaal te bieden. Het is en blijft een hobby voor mij. Bloggen doe ik ook niet voor een ander, maar toch wil ik origineel blijven en door mijn perfectionisme mijzelf steeds maar weer overtreffen. En ja, dat is soms lastig 😉

   Beantwoorden
 • Ik snap wat je bedoelt. Ik probeer gewoon te schrijven wat ik graag maak en meemaak. Ik meet me niet aan andere bloggers, ik vind het heel mooi om andere blogs te bekijken en te lezen :-).

  Beantwoorden
 • Ook al blog ik pas kort herken ik hier wel wat van. Je wilt jezelf natuurlijk altijd ontwikkelen en verbeteren en origineel blijven. Helaas kun je met zoveel bloggers moeilijk origineel blijven. Ik zou zeggen geef gewoon je eigen draai aan waar je over schrijft en hoe je schrijft, dan onderscheid je jezelf al.

  Beantwoorden
 • Ik herken het wel. Met zoveel bloggers die bij komen ontkom je er niet aan dat er dubbele blogpost over een onderwerp voorbij ziet komen. Gewoon doorgaan met wat jij leuk vind en je komt er wel.

  Beantwoorden
 • Ik denk dat meer bloggers betekent meer concurrentie. Hierdoor ga je naar een betere kwaliteit toewerken, kost het bloggen meer tijd en houd je de enthousiastelingen over. Verder kost op de markt komen en gezien worden veel tijd.

  Je hebt overigens niet de beste camera nodig, een ouder model gaat prima. Je moet wel weten waar je op moet letten als je er een koopt en je moet weten hoe je camera werkt 🙂

  Beantwoorden
  • Daar geef ik je helemaal gelijk in, het gaat inderdaad niet om de beste camera maar om de technieken. Ik had het misschien anders moeten formuleren want ik bedoelde meer ‘bij wijze van spreken’…

   Beantwoorden
 • Helemaal mee eens, ontzettend goed verwoord! Vooral het stukje over bloggen + perfectionisme, herken ik heel goed!

  Beantwoorden
 • Snap helemaal wat je bedoelt en ja ook ik vind het moeilijker. Zo zit ik nu in een fase met de kleine waar meerdere mamabloggers inzitten en dus over schrijven. Heb eraan gedacht om t dan maar niet te noemen.. Maar ja het is wel wat nu speelt en dan moet ik mezelf gewoon een schop onder de kont geven omdat ik in eerste instantie blog voor mezelf. Dus gewoon dje dingen moet benoemen en beschrijven..

  Beantwoorden
 • Zelf blog ik sinds 2004, toen was het echt een ander verhaal als nu!
  Bloggen was nog niet zo hip en in trek als nu, de blogjes schieten inderdaad als paddenstoelen uit de grond. Unieke content is lastig omdat er zoveel bloggers zijn. Nieuws items worden door vele bloggers gebruikt maar ook hebben moeders een hoop dezelfde zaken te melden als kinderen zich in dezelfde leeftijd bevinden. De beauty bloggers hebben vaak dezelfde artikelen ontvangen voor een review en ja, feestdagen of unieke gebeurtenissen worden eveneens door veel mensen opgepikt.

  Echt 100% origineel is lastig, maar zoveel mogelijk je eigen draai eraan geven en bespreken hoe je er zelf in staat maakt het allemaal al meer eigen. Zorgen dat artikelen bij jezelf blijven en je aanspreken is van belang wil je het leuk houden en leuk blijven vinden.

  Beantwoorden
 • Wat een super post! Ik ben het op veel punten ook zeker met je eens! Het is zeker lastig, maar dat maakt het naar mijn idee ergens ook wel leuker! Een beetje die “concurrentie” etc! 100% origineel zijn is tegenwoordig lastig, maar zodra je het leuk blijft vinden en lekker je best blijft doen is naar mijn idee eigenlijk gewoon alles helemaal prima!

  Beantwoorden
 • Ik ben begonnen in januari en ik merkte al met het kiezen van een naam dat er veel al bezet is en dat ook veel bloggers dezelfde naam hebben maar dan met hun eigen voornaam. Ik weet niet hoe t bloggen hiervoor was, ik hoop dat ik nog kans maak een groter blogger te worden nu ik net begonnen ben

  Beantwoorden
 • Pfoe heel herkenbaar! Ik wil graag goede kwaliteit leveren

  Beantwoorden
 • Ik herken me hier zelf ook heel erg in. Je wilt origineel blijven, maar om je heen zie je al je ideeen voorbij komen. Het is ook heel moeilijk om ‘op te vallen’ tussen al deze vele blogs die er bestaan. Maar daarnaast ben ik wel extra dankbaar voor mijn bezoekers, want doordat het blijkbaar moeilijker is om je te vinden, krijg ik wel redelijk wat bezoekers. En kan ik daar ook best trots op zijn! Toch is het lastig om je er tussen te wringen.. hoe wordt je nu echt zichtbaar voor een groter publiek. Het is en blijft jezelf continu verbeteren en onbewust de lat steeds iets hoger leggen.

  Maar ik doe het eigenlijk helemaal niet om de bezoekers, of cijfers. Ik vind het gewoon heel erg leuk om te schrijven en mijn mening en gevoel te delen. Of mensen dat lezen daar gaat niet mijn eerste gedachte naar toe. Dat het gelezen wordt is heel erg fijn, en van de reacties spring ik nog elke dag een gat in de lucht. Want toch is het leuk als ook een ander zijn/haar mening met jou deelt. En je het samen kan hebben of die ene passie.

  Beantwoorden
 • Ik vind jouw schrijfstlijl en onderwerpen zeer sterk. Jij kunt jezelf duidelijk verwoorden, met genoeg uitleg maar wel zonder langdradig te worden. Zeer prettig.
  Ook lezen jouw blogs (ook degene van zwaardere onderwerpen) makkelijk weg. Maar bieden wel diepgang. Maakt jouw blog voor mij laagdrempelig.

  Wat ik ook bijzonder vind, is jouw vermogen tot het niet veroordelen van mensen.
  Jij kunt zo goed je mening geven over soms gevoelige onderwerpen zonder daarmee iemand voor het hoofd te stoten. Dat is zeer prettig en professioneel.

  Daarnaast vind ik je gewoon een topwijf. Zo sterk. Zo bijzonder. Zo inspirerend.
  En jouw dochter in zo schattig. Om op te vreten.

  Beantwoorden
  • Wat een ontzettend mooi en lief compliment, dank je wel!

   Beantwoorden
 • Ik herken hier zeker wat in!
  Over alles is al wel een keer geschreven, maar omdat ik ik ben geloof ik dat ieder artikel weer anders wordt.
  (laat ik de copycats even buiten beschouwing)
  Al baal ik wel eens als ik denk een origineel idee te hebben en dit ineens bij een ander op zie duiken.
  En inderdaad: Het aanbod wordt steeds groter en dan wordt het lastiger je te onderscheiden, maar ik blijf stug doorgaan!
  Iedereen heeft unique selling points!
  Ik heb overigens mijn Bloglovin opgeschoond en het was verbazend, echt verbazend om te zien hoeveel mensen gestopt zijn.
  Misschien hebben ze het onderschat?
  Ook het willen verbeteren/de lat steeds hoger leggen herken ik! Momenteel worstel ik heel erg met productfoto’s maken, maar ik zet gewoon door! Ik moet er alleen voor zorgen dat ik niet doorsla in perfectionisme.

  Beantwoorden
 • Ik zoek juist tussen het geweld van blogs naar de fijne originele blogs die niet perse alle trends volgen, maar waar je voelt alsof je gezellig even bij iemand bent. Het lijkt wel of ze allemaal het populaire meisje van de klas volgen met design en manier van schrijven. Allemaal dezelfde kleuren en totaal niet meer eigen. Nou snap ik de onderwerpen nog wel, maar niet dat ze allemaal op dezelfde toon schrijven. Je leest er 1 en je hebt se allemaal gelezen. Jammer. Er zijn er maar weinig die uniek blijven waaronder jijzelf. Uiteindelijk blijven die over ook denk ik.

  Beantwoorden
 • Soms overvalt het mij een beetje. En dan twijfel ik aan mijzelf. Doe ik het wel ‘goed genoeg’. Spring ik er wel genoeg uit? En dan denk ik maar:”Hé, is dit een gevoel uit angst? Daar is ie weer”. En dan is het vervelende gevoel alweer benoemd en dus weg. Ook ik ben een blogger (sinds september 2013) en ik ben zelfs van 4 keer per week naar 1 keer per week publiceren gegaan (soms twee keer). Dan kan ik mij ontzettend druk gaan maken over bezoekersaantallen (waar ik wel naar kijk hoor) en kijken naar events waar anderen wèl naartoe gaan (en ik niet). Maar weet je. Ik ben wie ik ben. Zo schrijf ik ook. Als mensen je echt willen volgen, dan doen ze dat toch wel. Het overpresteren en perfectionistische? Been there, done that in mijn voormalige directiesecretaresse-baan. Nu wil ik proberen (juist, proberen, want lastig is en blijft het . Het blijft een valkuil) om ‘in the flow’ te blijven. Zodra ik merk dat het moeten, verplichting, of accommoderen of zelfs overpresteren wordt? Dan gaat het alarm bij mij af en laat ik alles even los. Zal ook wel te maken hebben met de burnout die ik jaren geleden heb gehad. Zoals een vriendin van mij het treffend heeft omschreven: “bij jou is het elastiekje uitgerekt en dat gaat nooit meer helemaal terug in zijn oorspronkelijke vorm”. Dus ik moet permanent blijven opletten. Het bloggen wat ik nu doe vind ik ontzettend leuk. En ik wil dat dat leuk blijft.

  Beantwoorden
 • Super omschreven! Je blogs lezen trouwens heerlijk weg, dat is echt jouw kracht vind ik! (Ik ben een stille lezer hihi maar zal toch eens reageren 🙂 )

  Beantwoorden
 • Ik snap wel wat je bedoelt! Het geeft mij een hoop rust dat ik alleen nog maar blog als ik er zin in heb, in plaats van elke dag. Dit komt mijn creativiteit echt ten goede. Ik ben heel benieuwd hoe de blogwereld er over 5 jaar uit zal zien!
  Hoe dan ook, ik blijf je lekker volgen 🙂 xx

  Beantwoorden

Write a comment