fashion Lifestyle

Bloggen hielp mij van mijn depressie af en inspireerde mijn partner!

Dit jaar, na de zomer om precies te zijn, tik ik al 4 jaar blogjes en recepten op Lifesabout. Ik heb nog geen dag spijt en geniet nog enorm van het schrijven en delen. Bloggen brengt mij in contact met mensen, geeft mij een voldaan en nuttig gevoel en….hielp zelfs bij het verminderen van een depressie.

*Dit artikel bevat een product die wij hebben ontvangen van een webshop

Achteraf gezien ben ik door een enorm diep dal gegaan na de geboorte van Sarah. Ik werd levensbedreigend ziek en kampte met PTSS door de opname op de Intensive Care. Een jaar later verloor ik plotseling mijn broer door een ernstig ongeval en werd duidelijk dat ik niet meer kon werken, grotendeels door de SLE, deels door de depressie.

Maar ik ben altijd blijven schrijven, altijd. Soms een paar dagen niet maar meestal wel. Over koetjes en kalfjes, lekkere recepten en over hele serieuze dingen. Lifestyle is niet alleen maar hip en mooi, het gaat ook over de rauwe gedeeltes in het leven zoals tobben met je gezondheid en rouw. En doordat ik daar over bleef schrijven en reacties kreeg van lezers, is mijn hoofd langzaam rustiger geworden.

Bloggen heeft voor mij dus iets therapeutisch. Thuis zitten kan soms ervoor zorgen dat je je nutteloos en vrij eenzaam voelt. Door te schrijven en te delen ben ik in contact gebleven met ‘de maatschappij’ en heb ik tevens heel veel leuke contacten en vriendschappen opgedaan. Ik draag op mijn manier bij aan een gezondere maatschappij zoals ik dat eerder ook deed. Van verpleegkundige in een ziekenhuis naar een blogger die gezondere varianten van recepten deelt. Is dat even tof!

Hoe heeft bloggen nou precies bijgedragen aan het verminderen van mijn depressie? Ik heb natuurlijk naast medicatie ook hulp gehad van een hele fijne psycholoog. Maar bloggen heeft nog dat extra zetje gegeven om ‘ er uit’ te komen.
Naast Sarah gaf bloggen mijn dag ook nut. Ik moest en zou uit bed om voor dat kleine meisje te zorgen, maar ook voor dat andere kindje op het online web.
Bloggen geeft mij zoveel positieve energie dat ik er graag mijn bed voor uit wilde. Daarnaast werd ik keer op keer opgevrolijkt door alle lieve reacties en berichtjes. Dit had ik nooit willen missen!

Mensen zijn mijn recepten gaan maken, gaven het adres van mijn blog aan vrienden en familie en soms zelfs aan patiënten waar ze mee werkten. Mensen zijn door artikelen over mijn aandoeningen naar een ander ziekenhuis gegaan voor betere zorg of een second opinion. Ik heb mensen kunnen inspireren en motiveren…daar word je alleen maar gelukkig van!

Zelfs mijn man heb ik kunnen inspireren. In het begin vond hij dat bloggen ‘wel grappig’, maar hij vond het vervelend dat ik er soms zoveel tijd mee kwijt was.
Niet lang daarna ging hij inzien dat het zoveel voor mij betekende dat het niet erg was dat ik er veel tijd aan kwijt was. Nog een voordeel: geen man eet zo gevarieerd als hij doet, want er staan elke week meerdere nieuwe recepten op het menu. Dan kun je moeilijk klagen, toch? 😉

Hij is zelfs sinds een jaar ook een blog begonnen. In het Engels. Hij schrijft over zijn weg naar zijn eigen online business. Hij wil anderen leren hoe ze zelf een online business starten door tips en ervaringen te delen, boeken en webinars.
Mijn zus maakte afgelopen weekend deze prachtige foto’s van hem voor zijn website, pronkend in zijn nieuwe bovenkleding die we mochten ontvangen. Ik ben jaloers dat eigenlijk alle kleuren hem wel staan. Felle kleuren, basiskleuren, wit, zwart…

Sarah heeft dus nu een papa en een mama met een blog, al is de blog van Giorgio van een iets andere orde dan het mijne. Giorgio schrijft een stuk minder persoonlijk en deelt voornamelijk inspirerende artikelen en tips om online je succes te kunnen behalen.

Het uiteindelijke doel van zijn website? Financieel onafhankelijk worden en zo meer tijd kunnen besteden aan zijn gezin. En dat vind ik een heel mooi doel. Ik weet dat hij het kan en dat als hij zich er eenmaal instort, het doel ook niet meer loslaat.

Met dit prachtige overhemd kun je alle kanten op, want hij is zowel casual als netjes.
Met een spijkerbroek en sneakers een outfit voor elke dag, met een pantalon en nette schoenen een outfit voor bijvoorbeeld zakelijke afspraken. En de details…zo mooi! Giorgio houdt van overhemden met bijzondere details en dubbele printjes.

Benieuwd geworden naar zijn blog? Neem dan even een kijkje op yourpathtoyourwealth en wie weet kan hij jou (of je partner) ook inspireren en motiveren om je online business te starten en financieel onafhankelijk te worden. Go honey!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment