Looking good... Mama

Black hair, special care.

Dit keer gaat het niet over wat ik aan producten gebruik, wat mijn wishlist inhoudt of wat ik mooi vind. Vandaag heb ik het over de haren van Sarah. Hoe verzorgd je stug en droog krullend haar bij je kindje? Ik laat je zien over welke producten ik heel erg enthouiast ben!

Dark and lovely Beautiful beginnings. 2 in 1 easy shampoo.

shampoo

Deze shampoo, speciaal voor zwart (kroes) haar is een 2 in 1 shampoo. Je hoeft dus geen conditioner naderhand te gebruiken. Het reinigt en verzorgt en is verrijkt met aloë vera en kokosolie. Het helpt voorkomen dat het haar droog wordt en snel breekt, een probleem wat bij kroeshaar nog wel eens de kop op steekt. De geur is heerlijk: zoete fruitgeuren overheersen en doet mij denken aan snoepjes. En Sarah is over een paar jaar vast en zeker content met de kleur van de shampoo: meisjes- roze!

shampoooo

De shampoo schuimt overigens goed en reinigt het haar voldoende. Je merkt wel dat er vettende bestanddelen inzitten die het haar voeden en zacht maken. Deze shampoo kan het haar wat slapper maken, dus echt alleen geschikt voor krullende (kroes) kopjes.

shampok

Deze shampoo is te koop bij o.a Kruidvat en kost €4.50 voor 250 ML. Klinkt duur, maar aangezien het product heel erg zuinig in gebruik is en de haren van Sarah meer nodig hebben dan een standaard shampoo, vind ik dit nog een schappelijke prijs. Let er wel op: deze shampoo kan wel prikken in de ogen (in tegenstelling tot bijvoorbeeld Zwitsal). Extra voorzichtig uitspoelen dus.

Kids Organics by Africa’s best hairlotion.

lotion

Eerder gebruikten we de haarlotion van Zwitsal om het enthouiaste haar van Sarah te temmen. Dit spul was echter niet geschikt voor droog, krullend haar. Het haar werd nog droger maar leek aan de andere kant ook weer snel vet. Het haar werd slap en de krullen lieten moedeloos hun kopje zakken.

Opzoek naar een passend product dus. Deze vond ik, evenals de 2 in 1 shampoo, ook bij het Kruidvat. Het is een voedende haarlotion op basis van shea butter. Ook zit er olijfolie in. Het maakt het haar makkelijk doorkambaar en verzorgt het intensief. Je kunt het dagelijks gebruiken of meerdere keren per dag. Wat mij opviel is dat het haar van Sarah prachtig gaat krullen en dat het er een stuk verzorgder uitziet dan voorheen. Zelfs het korte pluis achter op haar hoofd (deze krullen zijn nog in aanbouw in verband met het liggen) krijgt mooie kleine krulletjes met dit spul.

lotionn

De haren van Sarah wassen we om de twee dagen. Dagelijks gebruiken we deze haarlotion om de krullen te temmen en te vormen. In de ochtend als ze wakker wordt is het product van de vorige dag niet meer te zien. Het oogt absoluut niet vet, maar voelt zacht en verzorgd aan. Precies wat we willen hebben! In de lotion zie je overigens kleine shimmertjes zitten (zie foto hieronder). Dit laat het haar nog meer glanzen. Een beetje in je handen verdelen, vervolgens over de haren verdelen en doorkammen. Klaar is Kees! Of Sarah.

lotionnnn

Kortom: twee producten die je eigenlijk niet mag missen als je kindje droog, stug en krullend haar heeft. Vooral de haarlotion maakt mij ontzettend enthousiast, omdat de mooie krullen van Sarah nog beter te zien zijn, het kammen makkelijker gaat en het haar niet vet wordt van dit product. Deze haarlotion komt bij de Kruidvat vandaan en kost €4.85 voor 355 ML.

Nog even een bos krullen showen:

kees

kees1

Wil je voor heel even gek doen en je kindje een stijl kapsel aanmeten? Ook dat kan. Voor een kwartier zat het haar van Sarah zoals op de foto hieronder: plat en stijl. Leuk voor even, want de krullen sprongen er al snel weer in.

kees2

Waren jullie bekend met bovenstaande producten? Welke shampoo en haarverzorging gebruiken jullie voor je kindje? Laat het mij weten in de comments!

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (7)

 • Nu je het zegt ik kan overstappen op de Kids producten van Dark & Lovely. Ik gebruik het af en toe zelf ook, dan wel voor volwassenen. Ik had vroeger een bos met ontembare krullen en dark & Lovely werkt nog steeds als enige voor mij. Misschien ook voor Jazz, I hope so!

  Beantwoorden
 • Aaagh wat een poppetje ook met dat stijle haar, erg lief!

  Beantwoorden
 • Hoi Geertje,

  Leuk om zo af en toe je blog te lezen! Vooral wanneer het over het haar gaat van onze kleintjes.
  Ik gebruik voor Michelle producten zoveel mogelijk op natuurlijke basis. Deze zijn wel wat duurder maar voor mij en voor Michelle werken ze goed.
  Het gaat om de producten van going natural van kroeshaar.com. Ik gebruik een spray om het haar na het wassen uit te kammen. Dit kun je er dan gewoon in laten zitten, na het kammen. Ook gebruik ik ook wel de silky shea hairbutter. Deze kun je ook gebruiken om het haar uit te kammen, maar ook als moisterizer. Dit maakt je haar ook heel zacht zonder dat het heel vet aanvoelt. De shampoo gebruik ik niet van dat merk omdat die enorm in de ogen prikken. Helaas zijn deze producten wel wat duur en alleen via internet te bestellen. Ik ben nu ook wat andere producten aan het uitproberen omdat de going natural producten vanuit Amerika komen en de laatste tijd was er elke keer wel wat met bestellen. Vooor de shampoo gebruik ik Aunt Jackies Girls Heads up moisetrizing and softening shampoo voor(ruikt echt heerlijk) deze heb ik bij het Pak gehaald in Arnhem.
  Zelf was ik het haar van Michelle alleen wanneer ze in bad zit of wanneer ze onder de douche is geweest dit is 2 a 3x per week. Dit omdat ze dan het meeste geduld heeft om haar haar te laten kammen. En kroeshaar kun je dus het beste kammen wanneer het nat is.
  Verder slaapt Michelle met haar hoofd op een satijnen kussen i.p.v. katoen. Satijn ademt meer dan katoen en is vriendelijker voor het haar, dus het breekt minder. Dit is echt een aanrader. Sinds ik dat gebruik vind ik geen gebroken haar meer in haar bedje en ging het haar ook weer groeien.
  Wie weet kun je hier wat mee.

  Beantwoorden
  • Leuk, dank je wel voor je goede tips! Kan ik zeker wat mee! Zodra Sarah op een kussen gaat slapen zal ik onthouden om er een satijnen sloop omheen te doen. Thanks!

   Beantwoorden
   • Michelle slaapt nu ook nog niet op een kussen. Ze heeft altijd onder haar hoofd een doek voor extra bescherming van t matrasje. 😉

    Beantwoorden

Write a comment