Random

How bizar. Wat ik ooit zou willen uitvinden.

albert

Ik ben op het gebied van techniek niet een hele bolleboos. Ik ben vaak al lang blij als ik de juiste knopjes van een apparaat weet te vinden. En ik ben maar al te trots op het feit dat ik alles rondom het opzetten van mijn website zelf heb ontdekt en onder de knie heb gekregen. Een wetenschapper zal ik nooit worden, evenals een echte techneut. Toch is het leuk om af en toe eens weg te dromen over dingen die (nog) niet bestaan, maar wel heel leuk zouden zijn als ze worden uitgevonden. Lees vooral verder als je benieuwd bent naar wat ik zou willen uitvinden!

De dromenconfigurator

Dromen doe ik elke nacht. Vaak weet ik mij nog te herinneren waar deze over gingen. Het zijn vaak bizarre dromen die eigenlijk nergens op slaan. Zo zit ik regelmatig weer in een klaslokaal en ben ik mijn toetsen vergeten te leren, of fiets ik een heel stuk zonder dat ik weet waar ik naartoe moet. Zwemmen of vliegen doe ik ook regelmatig en vergeet vooral niet de kleedkamers bij gymnastiek, het neerstorten in een vliegtuig of mijn enorme huis waar geen einde komt aan het aantal kamers.

Het lijkt mij geweldig om datgene wat je droomt, op beeld te kunnen zetten om zelf nog een keer te kunnen bekijken of het te laten zien aan mensen om je heen. Hoe gaaf zou het zijn als je een elektrode op je huid of een chipje onder je huid kunt plaatsen om zo je eigen ‘film’ op te nemen? Bij vervelende dromen zou ik het wissen, maar hilarische dromen waarbij je met een lach wakker wordt, zou ik regelmatig terugkijken. Of erachter komen waar je als kind altijd over droomde, of waar je kindje of je hond over droomt.Lijkt mij geweldig!

Dit is natuurlijk vooral voor de fun om zoiets in je huis te hebben. Maar als ik serieuzer nadenk over een topuitvinding die ik zou willen doen, dan zou ik graag iets willen bedenken waarmee mensen echt geholpen zijn. En dan denk ik aan iets waarmee ziektes sneller en makkelijker kunnen worden opgespoord. En niet alleen het sneller opsporen. Ik zou het geweldig vinden iets te kunnen maken waardoor zieke mensen de beste behandeling krijgen die er is. Wat vinden jullie van de Healthy-future test?

healthcheck

 

Denk aan een vingerafdruk die je moet achterlaten, waaraan een computerprogramma de gezondheid van jou lichaam kan meten en direct aangeeft als er iets aan de hand is. Ook laat hij meteen zien bij welke behandeling jij het beste baat hebt met het oog op de toekomst. Natuurlijk blijven er artsen nodig, maar een beetje hulp kan misschien geen kwaad.

Dit waren mijn dromen op het gebied van uitvindingen doen. Fantaseer jij wel eens over iets wat je zou willen uitvinden? Laat je reactie achter, ik ben benieuwd!

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Dat van die dromen zou heel raar zijn, maar wel leuk. Tenzij het nachtmerries zijn. 😀 En dat van die ziektes zou er natuurlijk moeten komen. Bye bye kanker en andere enge ziektes!

    Beantwoorden

Write a comment