Random

How Bizar. Tot het uiterste gaan voor een gratis maaltijd.

Een bericht waar mijn oog op viel afgelopen week. In China is overgewicht een ernstig probleem en een nieuwe manier van klanten trekken naar Restaurants biedt niet echt de oplossing. Lees vooral verder!

dikNa Mexico is China het land waar obesitas het snelste toeneemt en dan met name bij kinderen. Maar liefst 300 miljoen inwoners (dat is 1/3 deel van de bevolking) is te zwaar en 46 miljoen hebben ook daadwerkelijk obesitas.
Chinese media meldde afgelopen week dat restaurants in het plaatsje Chongqinq een ludieke actie houden om klanten naar zich toe te trekken.
Hoe dikker de mannelijke bezoeker, hoe meer korting hij krijgt. Bij een gewicht vanaf 140 kilo mag hij zelfs gratis eten.
Bij vrouwen werkt het net andersom. Hoe lichter de vrouw, hoe meer korting. Zij mag gratis eten als zij 34,5 kilo of minder weegt. Er staat een weegschaal in de restaurants die het gewicht van de klant ook daadwerkelijk controleert.

Voor beide geslachten lijkt dit niet echt een stimulerende actie. Ik vraag mij af of restaurants beseffen dat de vrouwen gestimuleerd worden om levensgevaarlijk te vermageren en mannen om dikker te worden. Voor beide partijen een ongezonde bedoeling.
Het enige voordeel zou zijn dat vrouwen die zo mager zijn door de gratis maaltijd misschien weer een paar kilo bij eten…How bizar!

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

 • Ik vind dit ook geen goede actie. Mannen proberen juist aan te komen zodat ze een hogere korting krijgen of zelfs gratis kunnen eten en vrouwen gaan hierdoor extreem veel afvallen, misschien wel teveel!

  Beantwoorden
  • Dan krijg je een leuke verhouding als je als stelletje gaan eten, haha!

   Beantwoorden
 • Dat is echt heel raar.. Waar slaat dat nou op? China is echt een wereld apart..

  Beantwoorden
  • Hahaha ja dat vond ik ook. Het land van de bizarre ideeën.

   Beantwoorden

Write a comment