Random

How bizar. Als aanstaande papa kennis maken met bevallingspijn.

In ‘how bizar’ plaats ik regelmatig opmerkelijke berichten die de revu passeren. De wereld is opmerkelijk en de bewoners van deze aarde eveneens. Afgelopen week las ik een bericht waar ik wel even om moest lachen. Maar aan de andere kant vind ik het misschien ook wel weer een goed idee.

arniee

Een Chinees ziekenhuis biedt aankomende vaders de mogelijkheid om kennis te maken met        ‘bevallingspijn’. Als je benieuwd bent hoe dit er ongeveer uitziet, lees dan verder.

Chinese vrouwen zouden over hun mannen hebben geklaagd omdat zij niet goed zouden weten hoeveel pijn de vrouwen moeten doorstaan. Er was sprake van onbegrip. Bovendien vonden de vrouwen dat de betrokkenheid van de man tijdens de bevallin onder de maat is, aldus The Guardian. Een Chinees ziekenhuis in de provincie Shangdong besloot daarom een bijeenkomst op te zetten waarbij mannen de pijn kunnen ervaren die de vrouw beleeft tijdens de bevalling.

Ruim honderd mannen hebben zich tot nu toe opgegeven. Zij werden aangesloten op een apparaat die middels plakkers op de buik elektrische schokken verstuurt. Langzaam wordt de sterkte en de frequentie opgevoerd tot een vergelijkbare pijn die vrouwen ervaren tijdens de bevalling. Het niveau van de echte pijn is volgens artsen niet te evenaren. Veel mannen haalden het niveau die het dichts bij de werkelijke pijn komt niet. Zij hebben letterlijk de artsen gesmeekt om te stoppen. Een omschrijving van de pijn kon iemand wel geven. ‘Het voelde alsof mijn hart en longen uit elkaar werden gescheurd’.

In China is het echter niet gebruikelijk dat een man bij de bevalling van zijn vrouw is. In sommige gevallen worden vaders zelfs geweerd uit het ziekenhuis om bij de geboorte van hun kind te zijn. Bizar!

Hoe graag je soms ook zou willen dat mannen dezelfde pijn kunnen voelen (of op zijn minst elke maand menstruatiepijn…) toch blijft het iets speciaals dat alleen vrouwen dit gevoel kennen. Ik denk dat het voor een vrouw ook anders is, aangezien zij er een kindje voor terug krijgt. Pijn is dan beter vol te houden, omdat je weet waar het toe leidt (het is niet voor niks). Tenslotte kunnen vrouwen in de zwangerschap zich lichamelijk en mentaal voorbereiden op de bevalling, wat denk ik erg belangrijk is.Hhmmm… misschien leuk bedacht, maar ik denk dat vrouwen toch beter de klus kunnen klaren ;).

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment